Gazete Vatan Logo
Beşiktaş Enkaz altından zirveye!

Enkaz altından zirveye!

Devler Ligi gazisi Beşiktaş, Bursa’yı yenip kendine geldi, lider Başakşehir ile puanını eşitledi.

Enkaz altından zirveye!

52’de John’un G.Gönül’e, 65’te ise Merter’in Oğuzhan’a yaptığı müdahaleler sonrası hakem penaltı noktasını gösterdi. Cenk, atışların ikisinde de Harun’u avlarken 90+1’de Emre’nin golü sadece tabelayı değiştirdi

BEŞİK-TAŞ’IN geçen sezonki oyununa en çok yaklaştığı maçtı Bursaspor mücadelesi. Şenol Güneş’in takımının hedefi pas kalitesini yükseltmek ve kaybettiği topları çabuk geri kazanmaktı. Dün bunu başardılar ve 6-0’lık Dinamo Kiev yenilgisi ile Şampiyonlar Ligi’nden elenmenin travmaya dönüşmesine izin vermediler.

OYUNA hükmetti Beşiktaş. Topa sahip olup Bursa’yı baskı altına aldılar ama ilk yarı pozisyon üretmekte zorlandılar. 13’te Olcay’ın şutu direği yalarken 23’te Timsah kontratağa kusursuz şekilde çıktı ancak Deniz kale önünde voleyi yapamayınca %100’lük gol kaçtı.

27’DE ise Beşiktaş gole çok yaklaştı fakat Aboubakar’ın şutunda top Merter’e çarpıp kaleci Harun’u geçse de çizgide Aziz golü önledi.

TOLGAY AKICILIK GETİRDİ

İKİNCİ yarıda Olcay çıkıp Tolgay oyuna girerken siyah-beyazlılar orta alanda bir kişi fazlalaştı. Bunun yanında Tolgay oyun kurarken topu direkt kaleye doğru taşıyarak savunmanın dengesini bozunca Beşiktaş’ın oyunu daha da akıcı hale geldi. Ayrıca sağdan ataklara daha fazla katılmaya başlayan Gökhan Gönül 52’de John müdahalesiyle yerde kaldı ve hakem Bülent Yıldırım penaltıyı çaldı. Atışı kullanan Cenk, skoru 1-0’a getirdi.

Haberin Devamı

65’TE ise bu kez soldan ceza sahasına giren Oğuzhan’ı Merter düşürünce Cenk yine beyaz noktaya gitti ve aynı yere vurarak skoru 2-0 yaptı. Bursaspor’un 90+1’de Emre’yle bulduğu gol ise maçın sonucunu belirledi.