Gazete Vatan Logo
Futbol Beşiktaş Lyon maçı ne zaman saat kaçta hangi kanalda? (BJK maçı şifresiz mi)

Beşiktaş Lyon maçı ne zaman saat kaçta hangi kanalda? (BJK maçı şifresiz mi)

Beşiktaş Lyon maçına artık saatler kaldı. Avrupa arenasındaki tek temsilcimiz Beşiktaş için Lyon maçında tüm Türkiye tek yürek olacak. Kalp atışlarının saatler geçtikçe hızlandığı Beşiktaş Lyon maçında temsilcimiz Kara Kartal gol yemeden tek farklı galibiyet, 2 ve üstü farklı galibiyet alması halinde bir üst tura adını yazdıracak ve UEFA Avrupa Ligi'nde yarı finale yükselecek. Peki Beşiktaş Lyon maçı ne zaman saat kaçta hangi şifresiz kanalda yayınlanacak?

Beşiktaş Lyon maçı ne zaman saat kaçta hangi kanalda? (BJK maçı şifresiz mi)

Beşiktaş Lyon maçı için nefesler tutuldu. Biletlerin tamamen tükendiği Vodafone Arena'da kapalı gişe oynanacak olan Beşiktaş Lyon maçında Lyon taraftarının gelmemesi kararının ardından Vodafone Arena'da tam 42 bin kişi Beşiktaş'a destek olacak. ''Cehennem'' atmosferinin olması beklenen Beşiktaş Lyon maçında ilk maçta deplasmanda 2-1 mağlup olan Siyah Beyaz'lı temsilcimiz kendi evinde turu getirecek skoru bularak UEFA Avrupa Ligi'nde yarı finale yükselmek istiyor. Peki Beşiktaş Lyon maçı ne zaman saat kaçta hangi şifresiz kanalda? İşte Beşiktaş Lyon maçına dair tüm merak edilen soruların yanıtları...

Beşiktaş Lyon maçını Sırp hakem Mirolad Mazic yönetecek. Beşiktaş Lyon maçı saat 22:05'te TRT 1 ekranlarında yayınlanacak.

Haydi Beşiktaş! Zafer gecemiz olsun!

Beşiktaş, Avrupa kupalarındaki tarihinin en önemli maçlarından birinde Lyon'u ağırlıyor. Beşiktaş, Avrupa Liggi çeyrek final rövanşında 2-1'lik dezavantajı 40 taraftarıyla çevirip adını Avrupa Ligi'nde yarı finale yazıdrma peşinde.Sırbistan Futbol Federasyonundan hakem Milorad Mazic'in düdük çalacağı Karşılaşmada Milovan Ristic ve Dalibor Djurdjevic yardımcı hakem olarak görev alacak.

Haberin Devamı

Deplasmandaki maçtan 2-1 mağlup ayrılan Beşiktaş, rövanşta rakibini 1-0 yenerse yarı finale adını yazdıracak. Siyah-beyazlı takım, iki farklı galibiyetlerde de tur atlayan ekip olacak. Karşılaşmanın normal süresi 2-1 Beşiktaş'ın üstünlüğüyle bitmesi halinde, maç uzatmaya gidecek. Uzatmada skorda değişiklik olmazsa yarı finale yükselecek takımı, penaltı atışları belirleyecek.

Beşiktaş'ın gollü tek farklı galibiyetlerinde Olympique Lyon, yarı finale yükselme hakkı elde edecek. Beraberlik veya Olympique Lyon'un galibiyeti halinde Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi'ne veda edecek.

Marcelo ve Aboubakar cezalı

Beşiktaş'ta cezalı Marcelo Guedes ile Vincent Aboubakar, bu önemli mücadelede forma giyemeyecek. Siyah-beyazlıların teknik direktörü Şenol Güneş, kritik maçta en büyük sıkıntıyı savunmanın göbeğinde yaşayacak. İlk maçta sarı kart gören Marcelo'nun cezalı duruma düşmesinin ardından Güneş'in ilk maçta ilk 11'de sahaya çıkan Matej Mitrovic'i stoperde bir kez daha kullanması bekleniyor. Mitrovic'in deplasmandaki karşılaşmada savunmada etkisiz kalmasının ardından tecrübeli teknik adam, bu oyuncuyu stoperden başka bölgeye çekmişti.

Haberin Devamı

Olympique Lyon ile oynanan ilk maça sol bekte başlayan ancak Mitrovic'in yerine savunmanın göbeğine geçen Dusko Tosic'in, rövanşta yine stoperde görev alacağı öğrenildi.

Siyah-beyazlı ekipte Tolgay Arslan, Caner Erkin ve Oğuzhan Özyakup ise yarınki maç öncesi sarı kart sınırında bulunuyor. Bu üç oyuncu rövanş mücadelesinde de kart gördükleri takdirde cezalı duruma düşecek.

Quaresma ve Adriano'nun sakatlığı

Şenol Güneş, sakatlıkları bulunan Ricardo Quaresma ve Adriano'nun olmaması halinde kadroda da yine arayışa girecek. Sakatlığı nedeniyle ilk maçta görev alamayan Quaresma'nın yarınki mücadelede de olmaması halinde Ryan Babel yine orta sahanın sağında karşılaşmaya başlayacak. Tecrübeli teknik adam, Adriano'nun yokluğunda ise savunma kurgusunda bazı değişikliklere gidecek. Güneş, Adriano'nun oynamaması halinde savunmanın göbeğini Necip Uysal-Mitrovic ikilisinden oluşturup, Tosic'i yine sol bekte görevlendirecek.

Haberin Devamı

Olympique Lyon'da Mammana ve Rafael yok

İlk maçta aldığı 2-1'lik galibiyetin avantajıyla İstanbul'a gelecek Olympique Lyon'da ise sakatlığı bulunan Emanuel Mammana ile cezalı olan Rafael, kadroda yer almıyor. Hafif sakatlığı bulunan Mathieu Valbuena ise Beşiktaş maçı kadrosuna dahil edildi. Olympique Lyon'da sarı kart sınırında bulunan Maxwel Cornet, Sergi Darder, Christophe Jallet, Alexandre Lacazette ile Lucas Tousart yarın sarı kart görmeleri halinde cezalı olacak.

BEŞİKTAŞ - LYON

STAT: Vodafone Arena

HAKEM: Mirolad Mazic

SAAT: 22.05

BEŞİKTAŞ: Fabri, Gökhan, Mitrovic, Tosic, Adriano, Atiba, Oğuzhan, Quaresma, Babel, Talisca, Cenk

TEKNİK DİREKTÖR: Şenol Güneş

LYON: Lopes, Jallet, MBiwa, Diakhaby, Morel, Gonalons, Tolisso, Ghazzel, Feki, Valbuena, Lacazette

TEKNİK DİREKTÖR: Bruno Genesi

UEFA'dan Beşiktaş ve Lyon'a ceza
UEFA, Olympique Lyon ile Beşiktaş arasında UEFA Avrupa Ligi karşılaşmasında yaşananlar sonrasında benzer olayların 2 yıl içinde tekrar edilmesi durumunda iki kulübün de Avrupa kupalarından 1 yıl men edileceğini duyurdu. İki kulübe 100'er bin euro para cezası de verildi.
UEFA'dan yapılan yazılı açıklamada, "UEFA Kontrol, Etik ve Disiplin Kurulu, Beşiktaş'ın katılma hakkı kazandığı ilk turnuvada 1 yıl Avrupa kupalarından men edilmesi kararı aldı. Men cezası 2 yıllık deneme süreci boyunca ertelenmiştir ve kulübe 100 bin euro para cezası verilmiştir" denildi.
Beşiktaş'ın cezasının meşale yakılması, sahaya yabancı madde atılması ve tribünlerin taşkınlık yapması gerekçeleriyle uygulandığı belirtildi.
Lyon'un ise aynı şekilde katılma hakkı kazandığı ilk turnuvada 1 yıl Avrupa kupalarından men edilmesi kararı alındı. Ceza 2 yıllık deneme süreci boyunca ertelendi. Lyon’a da 100 bin euro para cezası verildiği duyuruldu.
Lyon'a verilen cezanın tribünde rakip takımlar arasındaki oturma düzeninin iyi yapılmaması, yeterli güvenlik önlemi alınmaması, Olympique Lyon'un ikinci golü sonrasında taraftarların sahaya girmesi, tribünler arasındaki merdivenlerin boş bırakılmaması ve meşale yakılması gerekçeleriyle uygulandığı duyuruldu.
Açıklamada, iki takım taraftarının da tribünlerdeki taşkınlıktan sorumlu tutulduğu ifade edildi.
Beşiktaş: UEFA'ya gerekli itirazlarımızı yapacağız
Beşiktaş Kulübünün internet sitesinde yer alan açıklamada, "UEFA'nın Lyon'da oynanan maç ile ilgili almış olduğu karar kulübümüz tarafından haklı görülebilir ve kabul edilebilir değildir. UEFA'ya gerekli itirazlarımızı yaparak süreci takip edeceğiz" ifadeleri kullanıldı.
Verilen kararın ardından taraftarlara ve camiaya önemli görevlerin düştüğü belirtilerek, şu görüşlere yer verildi:
"Sükunetimizi korumalı, Beşiktaşımızı zor durumda bırakacak centilmenlik dışı tüm hal ve hareketlerden uzak durmaya özen göstermeliyiz. Haksız alınan bu karara karşı hukuk zemininde kulübümüzün yapacağı mücadele kadar, taraftarlarımızın stadımızda sergileyeceği duruş da önemlidir. Maçlarımızda taşkınlığa, provokasyona izin vermeden, rakibe karşı saygımızı sergileyerek Beşiktaş'ı uluslararası arenada zor durumda bırakabilecek her türlü olumsuz davranıştan sakınmalıyız. Lyon ile oynayacağımız UEFA Avrupa Ligi çeyrek final rövanş karşılaşmasını bir şölene çevirerek, futbolun tüm güzelliklerini yansıtarak, kulübümüzü en iyi şekilde temsil etmek her Beşiktaşlının görevidir."
Lyon Başkanı: İki kulüp için de doğru bir karar
Olympique Lyon Kulübü Başkanı Jean-Michel Aulas, UEFA Avrupa Ligi çeyrek finalinde Beşiktaş ile oynadıkları ilk maçta yaşanan olaylarla ilgili UEFA'nın verdiği kararı doğru bulduğunu söyledi.
Olympique Lyon'un Beşiktaş ile oynayacağı rövanş maçı için Vodafone Arena'da yaptığı antrenman sırasında basın mensuplarına açıklamada bulunan Aulas, "UEFA kararı doğru. Bu konuda UEFA'ya güvendiğimi daha önce söylemiştim. İki kulüp için de doğru bir karar olduğunu düşünüyorum. Beşiktaş için ağır bir karar olabilir. Çünkü yarın maçları var ve son dakika öğrenilmiş bir haber" dedi.
Beşiktaş ile yarın çok önemli bir maç yapacaklarını dile getiren Aulas, "Yarın çok büyük bir maç olacak. Tur için iki takımın da şansı eşit. Biz daha önce 7 kez çeyrek final oynadık. Yarınki maçımızı da başarıyla bitirip, yarı finale çıkmak istiyoruz" diye konuştu.

Haberin Devamı