Gazete Vatan Logo
Futbol Beşiktaş maçı öncesi konuştu

Beşiktaş maçı öncesi konuştu

Bursaspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, Beşikaş maçı öncesi önemli açıklamalar yaptı.

Beşiktaş maçı öncesi konuştu

Spor Toto Süper Lig'de, sahasında Beşiktaş ile karşılaşacak Bursaspor'un Teknik Direktörü Şenol Güneş, "Sadece kazanmak istiyoruz. Kazanmak önceliğimiz olacaktır. Taraftarımızın desteği oyuncularımızın kazanma hırsıyla bütünleşince ne değer ortaya koyacağımızı göreceğiz" dedi.

Güneş, Özlüce Tesisleri'nde düzenlediği basın toplantısında, Beşiktaş ile zorlu bir müsabaka oynayacaklarını ve galibiyetten başka sonuç düşünmediklerini söyledi.

Siyah-beyazlıların gerek lig gerekse Avrupa kupalarında iyi mücadele ettiğini ancak bunu sonuçlara yansıtamadığını belirten Güneş, "Oyun olarak rakiplerine üstünlük sağlayabilen bir takım. İyi bir takım. Biz de iyi bir takımız" ifadesini kullandı.

Moral bakımından istediği düzeye gelen futbolcularının iyi durumda olduğunu dile getiren Güneş, savunma ve hücumda mesafe almalarına karşı zaman zaman beklenmeyen hatalar yaptıklarını bildirdi.

Hatalarını en aza indirebilmeleri halinde futbol zenginliklerinin artacağına inandığını vurgulayan Güneş, şöyle devam etti:

Haberin Devamı

"Bursa, kent olarak büyük bir camia. Bu büyük camiaya yakışan futbol görünümü vermek istiyoruz. Sadece kazanmak istiyoruz. Kazanmak önceliğimiz olacaktır. Taraftarımızın desteği oyuncularımızın kazanma hırsıyla bütünleşince ne değer ortaya koyacağımızı göreceğiz. Taraftarlarımız sabırla destek olmalı. Onların coşkusu, sahada oyuncularımızın performansını bir basamak daha yukarı çıkarmalı. İlk müsabakamızda seyircimiz cezalıydı. Tribünlerde bir boşluk vardı ama taraftarını arkasına alan Bursaspor'un ne kadar güzel sonuçlar aldığını çok iyi biliyorum. Maç günü bu güzellikler içinde mutlu bir Bursaspor arzuluyorum. Kaybeden olmak istemiyoruz. Kazanmak istiyoruz, mutluluğumuzu kazanmak istiyoruz. Ligde puan kaybetmeyen takım yok. Sahamızda kazandığımızda ligde yukarılara çıkacağımızı biliyoruz."

Güneş, bir gazetecinin Ozan İpek'in sakatlığına ilişkin sorusu üzerine, bu durumun onu daha da hırslandırdığını aktardı.

İpek'in, operasyon geçirdikten hemen sonra çalışmalara katılmak istediğini anlatan Güneş, "Bu, bizi mutlu etti. Dün takımdan ayrı çalıştı. Antrenman eksikliği var. Bu maçta düşünmem ama sonrası için düşünürüm. Artık sadece futbol oynamayı düşünen bir Ozan var. Bu, bize de katkı sağlayacaktır, ona da başarı getirecektir" değerlendirmesinde bulundu.

Haberin Devamı

Bursaspor ile Beşiktaş taraftarları arasındaki gerginlik

Şenol Güneş'e, Beşiktaş ile Bursaspor taraftarları arasındaki gerginlik hatırlatıldı. Geçmişe dönmek istemediğini, bu olaylara takılıp kalmayı da doğru bulmadığını vurgulayan Güneş, şunları kaydetti:

"Geçmiş dönemde bazı hata ve sıkıntıların yaşanmış olabilir. Başarı, başarısızlıklarımız, doğrular, yanlışlar, borç ödemek düşüncesi yerine bugünü yaşayıp yarınları planlamak zorundayız ama bugün Beşiktaş camiasıyla yarışıyoruz. Hem Beşiktaş camiasında hem bizde insanlar değişebiliyor. Geçmişin hesabını görmek yerine bugün ne yapabileceğimizi düşünmeliyiz. Yarış yaparak daha büyük bir Bursaspor'u yaratmak istiyoruz. Spekülasyonlar olduğunu biliyorum. Her camiada, her insanın hayatında haksızlığa uğradığı görülebilir. Bunların üzerine takılı kalırsak bu bizi ileriye götürmez. Yönetim, teknik heyet ve futbolcular değişir ancak taraftarlar hep vardır. Tribünlerin davranış olarak da örnek olması gerekir. Passolig uygulamasının çok etkisi olmuştur, bu doğru. Burada Torku Konyaspor'un örnek gösterildiği yerde Bursaspor'un örnek gösterilmesini isterim. Sebepler ne olursa olsun taraftarıyla bütünleşen bir Bursaspor olmalı. İnşallah öyle olacaktır."

Haberin Devamı

Yeni transferlerden Bakambu'yu sahaya sürme planı olup olmadığı sorusuna Güneş, "Sakatlıklar, formsuzluklar, tercihler olacaktır. Bunlar gayet normaldir. Sahaya sürdüğümüz futbolculardan en fazla verimi almak istiyoruz. Bu maçta elimizdeki oyuncuların durumuna göre 11 çıkaracağız. İsim vermeyi doğru bulmuyorum" yanıtını verdi.