Gazete Vatan Logo
Futbol Beşiktaş moral arıyor

Beşiktaş moral arıyor

Beşiktaş, Spor Toto Süper Lig’in 31. haftasında yarın İstanbul’da Orduspor ile karşılaşacak.

Beşiktaş moral arıyor

Farklı Akhisar Belediyespor yenilgisiyle şampiyonluk yarışının dışında kalan "Kara Kartallar", ligden düşmeme mücadelesi veren rakibini yenerek Avrupa kupalarına katılma yarışında puan kaybı yaşamak istemiyor.

BJK İnönü Stadı’nda saat 20.00’de başlayacak maçı hakem Fırat Aydınus yönetecek.

Siyah-beyazlılar, hazırlıklarını bu akşam yapacağı idmanla
tamamlayacak.

Hedef, Avrupa kupaları

Akhisar Belediyespor karşısında aldığı 4-1’lik ağır yenilgiyle matematiksel olarak şampiyonluk olasılığı kalmayan Beşiktaş, kalan 4 haftada, yeni sezonda Avrupa kupalarına katılma mücadelesi verecek.

Lig ikincisi Fenerbahçe ile arasında 6 puanlık fark olan ve UEFA Şampiyonlar Ligi’nde yer alma olasılığını da bir hayli azaltan "Kara Kartallar", UEFA Avrupa Ligi için kalan 4 haftada Bursaspor ve Kasımpaşa ile kıyasıya yarış içinde olacak.

Süper Lig’de 31. hafta maçları öncesi Beşiktaş ve Bursaspor’un 49, Kasımpaşa’nın ise 46 puanı bulunuyor.

Beşiktaş 3’üncü, Orduspor 17’nci sırada

Süper Lig’de 31. hafta öncesi, son 6 maçında 2 kez galip gelebilen Beşiktaş 49 puan ve gol averajıyla 3’üncü, son 6 karşılaşmasını yitiren Orduspor ise 29 puanla 17’nci sırada yer alıyor.

İki takım arasında sezonun ilk yarısında Ordu’da yapılan maçı Beşiktaş 2-1 kazandı.

Spor Toto Süper Lig’in 30. haftasında Beşiktaş, deplasmanda Akhisar Belediyespor’a 4-1, Orduspor ise evinde Kasımpaşa’ya 2-0 yenildi.

4 sakat, 3 cezalı

Beşiktaş’ta, sakat ve kart cezalısı toplam 7 futbolcu Orduspor’a karşı oynayamayacak.

Siyah-beyazlılarda sakatlıkları bulunan Almeida, İbrahim Toraman, İsmail Köybaşı ve Uğur Boral ile kırmızı kart cezalısı Gökhan Süzen, sarı kart cezalıları Ersan Adem Gülüm ve Necip Uysal, takımdaki yerlerini alamayacak.



İnönü Stadı’nda sondan bir önceki maç

Beşiktaş, sezon sonunda yıkılarak yeniden yapılması planlanan BJK İnönü Stadı’nda sondan bir önceki maçını Orduspor ile oynayacak.

Siyah-beyazlılar, tarihi stada 33. haftadaki Gençlerbirliği maçıyla veda edecek.

Orduspor deplasmanda 20 maçtır kazanamıyor

Orduspor, Süper Lig’de deplasmanda oynadığı son 20 maçı da kazanamadı.

Ligde rakip sahadaki son galibiyetini geçen sezonun 23. haftasında, 29 Ocak 2012 tarihinde Eskişehirspor’u 1-0 yenerek elde eden mor-beyazlı ekip, 5’i geçen sezona, 15’i de bu sezona ait son 20 dış saha maçında 11 kez yenildi, 9 kez berabere kaldı, 3 puanı bir arada göremedi.

Orduspor, ligden düşmesi kesinleşen ilk takım Mersin İdmanyurdu ile birlikte bu sezon deplasmanda galip gelemeyen iki ekipten birisi. Mor-beyazlılar ayrıca, 9 golle, dış sahada en az gol atan takım durumunda bulunuyor.

Süper Lig’de son 6 maçını yitiren, son 3’ünde gol bile atamayan Orduspor, Hector Cuper’in yerine göreve getirilen teknik direktör Cevat Güler yönetiminde oynadığı ilk maçta evinde Kasımpaşa’ya 2-0 mağlup olarak, ligde kalma umutlarına

Haberin Devamı