Gazete Vatan Logo
Beşiktaş Beşiktaş seriye bağladı

Beşiktaş seriye bağladı

Süper Lig'in 25. haftasında Beşiktaş evinde Gençlerbirliği'ni 1-0 mağlup etti ve galibiyet serisini 3 maça çıkarttı.

Beşiktaş seriye bağladı

BAŞAKŞEHİR’İN yenilmesinin ardından Beşiktaş, G.Birliği sınavı öncesi ellerini ovuşturmaya başlamıştı. Galibiyet ligde 2 sırayı ele geçirmek ve maç fazlasıyla G.Saray’la puanları eşitlemek anlamına geliyordu. Ancak bu durum siyah-beyazlılar üzerinde bir baskı da yaratmış gibi gözüktü.

DÜN neredeyse sadece Beşiktaş oynadı, G.Birliği sanki yok gibiydi. Top sürekli siyah-beyazlılardaydı ama iş pozisyon finaline geldiğinde maharetli olamadılar ve bu yüzden maçı bir türlü kopartamadılar.

25’TEN itibaren etkili olmaya başladı Kartal ki bu da Tolgay sayesinde gerçekleşti. Kariyerinin en iyi ara paslarının ilk 5’ini toplayıp bir video hazırlasanız tamamını dünkü maçtan çıkartırsınız. İlk yarıda Babel iki net fırsatı harcadı. Ayrıca Negredo ve Atiba da kaçırdı.

HOPF ÇARESİZ KALDI

G.BİRLİĞİ ise biri Skuletic’le, diğeri de 44’te Sessegnon’un frikiğinde Fabri’yi geçemedi. Beşiktaş’ın golü ise 2. yarının başında geldi. 53’te Tolgay’ın servisiyle araya sızan Talisca topun dibine dokundu, Hopf’un müdahalesi yetmedi.

Haberin Devamı

KALAN sürede de oyunda Beşiktaş hakimdi ama 2. gol bir türlü gelemedi. Diğer taraftan rakibe topu çok az vermelerine karşın 1-0’ın yarattığı stres hep hissedildi. Hatta 90+2’de Milinkovic’in kafası yürekleri ağızlara getirdi ama Fabri yine başarılıydı Kartal istediğini almayı başardı. Beşiktaş ise gelecek hafta Başakşehir'e konuk olacak.

MAÇTAN NOTLAR

Spor Toto Süper Lig'in 25. haftasında Gençlerbirliği'ni konuk eden Beşiktaş, rakibi karşısına geçen haftaki Trabzonspor karşılaşmasına göre tek değişiklikle çıktı.

Siyah-beyazlı ekibin teknik direktörü Şenol Güneş, ligin 24. haftasında Trabzonspor ile oynanan karşılaşmada ilk 11'de oynattığı Vagner Love'ı, Gençlerbirliği mücadelesinde yedek soyundurdu. Trabzonspor maçında sonradan oyuna giren ve Ryan Babel'in attığı gollerin hazırlayıcısı olan Alvaro Negredo ise Gençlerbirliği maçında ilk 11'de şans buldu.

Beşiktaş'ta kalede Fabricio Agosto Ramirez yine görev alırken, savunma dörtlüsü Gökhan Gönül, Gary Medel, Dusko Tosic ve Adriano Correia'dan oluştu. Ön liberoda Atiba Hutchinson ile Tolgay Arslan şans bulurken, bu oyuncuların önünde Jeremain Lens, Anderson Talisca ve Ryan Babel görev aldı.

Haberin Devamı

Beşiktaş'ta iki eksik

Siyah-beyazlı ekip, Gençlerbirliği maçına iki önemli oyuncusundan yoksun çıktı.

Ziraat Türkiye Kupası'ndaki Fenerbahçe maçında ayak parmağı kırılan Pepe, Trabzonspor mücadelesinde olduğu gibi 25. hafta karşılaşmasında da takımını yalnız bıraktı.

Sarı-lacivertli takımla oynanan karşılaşmada kırmızı kart gören ve 5 maç ceza alan Ricardo Quaresma da ikinci kez bir lig mücadelesinde görev alamadı. Pepe ve Quaresma, karşılaşmayı beraber izledi.

Beşiktaş'ta Vagner Love'ın yanı sıra Tolga Zengin, Utku Yuvakuran, Caner Erkin, Fatih Aksoy, Necip Uysal, Domagoj Vida, Oğuzhan Özyakup, Cyle Larin ve Mustafa Pektemek yedekler arasında bulundu.

Taraftarlardan büyük destek

Beşiktaşlı taraftarlar, Vodafone Park'ı büyük oranda doldurdu.

Taraftarlar, karşılaşma öncesi siyah-beyazlı oyuncuları tribüne çağırarak destek verdi.

Haberin Devamı

Diğer yandan, İstanbul'u etkisi altına alan sis, zaman zaman Vodafone Park'ın zeminine inse de kısa süre sonra rüzgarın etkisiyle dağıldı.