Gazete Vatan Logo
Beşiktaş Beşiktaş'ta ayrılık rüzgarları! 9 isim...

Beşiktaş'ta ayrılık rüzgarları! 9 isim...

Beşiktaşlı yönetici Hacıgüzeller bazı isimlerle yollar ayrılsa da takımda hala fazlılık olduğunu söyledi:

Beşiktaş'ta ayrılık rüzgarları! 9 isim...

BEŞİKTAŞ’IN mali işlerden sorumlu yöneticisi Berk Hacıgüzeller hedeflerin değil, bütçenin küçüleceğini söyledi. Haber1903’e konuşan Hacıgüzeller, mali yapının röntgenini çekerken şu açıklamaları yaptı:

“ŞAMPİYONLAR Ligi’ne gidememek yaklaşık 40 milyon Euro’luk bir kayba sebep oldu. Bu tutar 238 milyon TL civarında. Geçen sene sezon başından sezon sonuna kadar Euro, TL karşısında %32’lik bir değer kazandı. Bunun da etkisi yaklaşık 80-85 milyon TL oluyor. Yani Beşiktaş’ın 310 milyon TL’lik bir etkilenmesi söz konusu. Bütçeyi buna göre düzenlemek zorundayız. UEFA FFP kriterlerini Beşiktaş bundan sonra tutturmaya devam edecek.

PARA girişi anlamında Cenk Tosun’un satılması var. Bazı arkadaşlarla yollar ayrılmış olsa da sayı olarak hâlâ ciddi bir fazlalık var. Takıma hiç giremeyenler var. Gelecek sezon sonuna kadar 9 oyuncunun sözleşmesi bitiyor.

‘İYİ OLMAK YETMEZ!’

Futbolcuların Beşiktaş’ta kalmaları için iyi oynamaları yetmeyecek, çok iyi oynamaları lazım ki sözleşmeleri tekrardan değerlendirilsin. Bu sene rekabetin çok daha yüksek olacağını düşünüyorum. İyi olmak yetmeyecek, çok iyi olmak gerekecek. Transferde birinci tercihimiz, bonservissiz oyuncular. Her futbolcu, kendi değerini bulduğunda satılmalı. Bu felsefeyi oturtmak lazım.”

Haberin Devamı