Gazete Vatan Logo
Beşiktaş 'Bavulum hep hazırdı'

'Bavulum hep hazırdı'

Beşiktaş'la olan 1 yıllık birlikteliğine dün son noktayı koyan futbol direktörü Özen, istifa kararını yeni almadığını itiraf etti:

'Bavulum hep hazırdı'

ÖNDER Özen, bundan tam 1 yıl önce büyük umutlarla getirildiği Beşiktaş Futbol Direktörüğü görevinden istifa etti. Dün öğle saatlerinde kulüp binasında başkan Fikret Orman'la bir araya gelen Özen, istifa dilekçesini sundu ve yollar resmen ayrıldı. Toplantının ardından basın mensuplarına yaptığı açıklamada istifa kararını yeni almadığını söyleyen Özen, "Konunun fazla sorgulanmaması hem benim hem de kulübüm için iyi olacaktır" diyerek kafa karıştırdı. İşte Özen'in veda konuşmasından öne çıkanlar:

"İYİ kötü bir şey yaşadık. Çok büyük gururla görev yaptık. Beşiktaş Başkanı Fikret Orman'a, yönetime tek tek teşekkür ediyorum. Bu camiaya yabancı olmama rağmen ailenin bir ferdi olma şansını bana verdikleri için teşekkür ediyorum. Başarısızlıklar bana, başarılar futbolcu arkadaşlarıma aittir. Yolun sonuna geldik, ben de istifamı verdim. Dostluğumuz devam edecektir. Dostça, sarılarak, öpüşerek ayrıldık.

'YALÇIN'LA İLGİSİ YOK'

İYİ ilişkiler içinde olduğum insanlar vardı. Onlarla ayrılmak kolay değil. Bir talebim olmadığını onlara söyledim. İleriye yönelik talebim soruldu. Olmadığını söyledim. Teklif ettiler ama kabul etmedim. Teklif etmeleri bile zarif bir davranıştı. Bazı konuların speküle edilmemesini rica ediyorum. Konunun çok sorgulanmaması hem kulübüm hem de benim için iyi olacaktır. Bizim gibi futbol adamlarının bavulu hazırdır. Benim de öyleydi.

Haberin Devamı

İSTİFAMIN Yalçın Ayhan konusuyla bir alakası yok. Başkana verimli olamayacağımı söyledim. Onlar da kabul ettiler. Biliç'le telefonda konuşup ona meslek hayatında başarılar dileyeceğim. Asıl problem transfer değil, daha dinamik bir yapı içerisinde futbolun yürütülmesi gerekir. Beşiktaş'ın başarılarını gururla izleyeceğim.”

‘Asilce istifa etti’

ÖNDER Özen'in ardından basın mensuplarının karşısına geçen başkan Fikret Orman'ın yorgun ve üzgün hali dikkatlerden kaçmadı. Özen'le dostça yollarını ayırdıklarını belirten Orman, "Önder Özen'le 1 sene gayet uyumlu bir şekilde çalıştık. Spekülasyon yaratabilecek bir yoruma girmek istemiyorum. Özen'le diyaloglarımız devam edecektir, profesyonel anlamda ilişkilerimizi sona erdirdik. Tazminat talebi olup olmadığını sorduk. Asla böyle bir talebi olmadığını, hak ettiğinden fazla bir ücret istemediğini söyledi. Çok asil bir hareketti. Futbol direktörlüğü pozisyonuna birini atayacağız.
'KAPTAN DÖNSÜN'
KAPTAN İbrahim Toraman'ın takıma dönmesini istiyorum. Sezer Öztürk ise düzgün karakterli bir oyuncu. Beşiktaş'ta olmasa bile başka takıma kiralık olarak gönderebiliriz. Onun futbol oynamasından yanayım. Gökhan Töre transferiyle ilgili ise herhangi bir girişimimiz yok. Cenk Tosun geldi, 2-3 yabancı transferimiz daha olacak."
18 ayı bile GÖREMEDİ
22 Mayıs 2013'te Beşiktaş'la 3 yıllık sözleşme imzalayan Önder Özen, futbol genel direktörlüğü koltuğunda 15 ay oturabildi. Kendisi için düzenlenen imza töreninde "Kontratımız 3 sene ama benim kendime verdiğim süre 18 ay" diyen Özen, bu süreyi bile tamamlayamadı. Tecrübeli yöneticinin döneminde İbrahim Toraman-Sezer Öztürk kavgası, Sezer'in bıçaklanması, Gökhan Töre'nin kurşunlanması gibi birçok skandal patlak verdi.

Haberin Devamı