Gazete Vatan Logo
Beşiktaş Beşiktaş'tan UEFA'ya sitem!

Beşiktaş'tan UEFA'ya sitem!

Beşiktaş, Lyon maçında yaşanan olaylar nedeniyle UEFA'nın verdiği cezayı CAS'a götürme kararı aldı. Nedeni ise UEFA'nın gerekçeli kararındaki taraflı tutumu.

Beşiktaş'tan UEFA'ya sitem!

UEFA Avrupa Ligi’nde, geçtiğimiz sezon Lyon ile oynanan maç öncesinde çıkan olaylar nedeniyle ertelemeli bir ceza alan Beşiktaş, CAS’a gidecek. Önceki gün kulübe gelen gerekçeli kararı inceleyen siyah-beyazlı yönetim, UEFA’nın sert tutumu karşısında adeta şoka girdi.

Avrupa’daki maçlara taraftar götürmemeyi planlayan Beşiktaş’a, UEFA’nın “Bunu kabul ederiz ama rakip takım tribünlerdeki Beşiktaş taraftarlarını senin taraftarın olarak kabul ederim” dediği ortaya çıktı. Bu durum karşısında şaşıran yöneticilerin ise “Rakibimizin satacağı bilet ve o ülkenin emniyet tedbirlerindeki boşluklar bizi nasıl ilgilendirir” diye isyan ettikleri öğrenildi.

CAS’a verilecek dilekçede bu durumu da gündeme getirecek olan Beşiktaş Yönetimi’nin, Avrupa maçlarına seyirci götürmeme planının yanında, rakip tribünlerdeki Türk seyirciler için de önlem almaya çalışacağı vurgulandı. Yöneticilerin “Eğer kurada bir Alman takımı çıkarsa biz nasıl önlem alabileceğiz. UEFA’nın bu kararı hiç adil değil. Adeta Avrupa’ya gelmeyin diyorlar. Eğer bu karar değişmezse, işimiz zor” diye konuştukları bildirildi.

Haberin Devamı

(Skorer)