Gazete Vatan Logo
Fenerbahçe Beşiktaş uçtu, Fener çöktü!

Beşiktaş uçtu, Fener çöktü!

Futbol yorumcusu Harun Uyar, Avrupa'daki temsilcilerimizin bu haftadaki maçlarını Şampiy10'a değerlendirdi.

Beşiktaş uçtu, Fener çöktü!

İşte Harun Uyar'ın sözleri;

The End Fenerbahçe!

Fenerbahçe de sakat ve UEFA’ya bildirilmeyen oyuncular sebebiyle kısıtlı kadroyla deplasmanda Manchester United karşısına çıktığı maçta farklı mağlup oldu. Maç başlarken arka arkaya iki penaltının olacağını kimse tahmin edemezdi Deplasmanda Manchester United karşı oynuyorsan, bırakın penaltı yaptırmayı faul yaparken bile düşüneceksin. Yaparsam ne olur? Gole sebep olur muyum? Takımı eksik bırakır mıyım? diye düşüneceksin.

Düşünmesen böyle bir sonuç ortaya çıkar. Penaltı pozisyonlarında hakemin kararında biri doğru biri çok ağırdı. Birinci penaltı pozisyonunda Simon Kjaer, kayması sonucu oluştu. Böyle penaltı olmaz. Karar çok ağırdı. Hakem hata yaptı. İkinci penaltı pozisyonunda Şener çok acemice bir hareketle penaltı olmasına sebep oldu. Maç 2-0 olduktan sonra sarı lacivertli ekibin oyundan düştü. Orta sahada 8 numara konumunda oyuncusunun olmamasından dolayı da orta sahada üstünlüğü kurmadı.

Dick Advocaat'ın yeni golcüsü ve yeni forvet arkası kim dersiniz?

Haberin Devamı

Fenerbahçe’de düşünün ki Mehmet Topal zorlayarak pozisyon çıkarıyor ve Souza’yı pozisyona sokuyor maçın aslında tam olarak da maçın özeti. Bu Mehmet Topal’ın ve Souza’nın yerinde başka isimler olması gerekirken malesef mevcut kadrodan dolayı bu tür durumlar yaşanıyor .

Teknik direktoründe yapabileceği çok bir şey yok söylediğimiz gibi kulübede. Emenike değişikliği yapabilirdi ve hocada bunu yaptı. Suskun golcü Robin van Persie eski takımına gol atması da düşündürücü.. Fenerbahçe orta sahada kanatlarda zayıftı bir de bu sorunların üzerine defans oyuncularının kötü olması ve iki penaltı yaptırmalarıyla Fener tamamen maçtan koptu.

Tek tek şu iyi oynadı bu iyi oynadı diyemem. Fenerbahçe kadrosu belli, ligdeki yeri de durumu da belli. Rakip takımın oyuncularına baktığımızda yıldızlar topluluğu olduğunu da görüyoruz. Fenerbahçe çok daha farklı da yenilebilirdi. Jose Morino, Ibrahimoviç gibi bir çok oyuncuyu da oyuna almadı. Fenerbahçe nereye gidiyor zamanla göreceğiz .

Sam Paulo stadında muhteşem gece...

Haberin Devamı

Beşikta, bunu hep yapıyor. Napoli galibiyeti bir ilk değil. Daha önceki yıllarda bir çok takımı Avrupa’da sahasında mağlup etmeyi başaran siyah beyazlı ekip için Napoli maçını taraftar milat olarak görüyor .

Beşiktaş, Avrupa tarihinde bir ilki başaracaksa onu da bu kadroyla bu hocayla başarabilir. Şenol hocanın futbol tecrübesi tartışılmaz. Hatta Türk futbol tarihinin gelmiş geçmiş en iyi teknik direktörüdür . Dünya Kupası’nda üçüncü olduktan sonra kupayı alamadığımız için özür dilerim diyebilen tek Hoca’dır.

Şenol Güneş, Beşiktaş a çok uzak hatta zor gözüken kupayı da alabilir. Bunu bu ülkede şuan için başarabilecek tek hoca diyebiliriz .

Şenol hocam taraftar sizden sadece gruptan çıkmanızı değil aynı zamanda kupayı almanızı istiyor. Oyuncuları tek tek degerlendirmeyecegim sahada bir birinin hatasını kapatan 10 oyuncu arkadaşı daha vardı. Her birini ayrı ayrı kutluyorum tam bir takım oyunu oynadılar. Tebrikler Beşiktaş.

Senin ne çıkarın var Riekerink?

Tüm Türkiye hatta ezeli rakipleri dahi Beşiktaşın başarısını kutlarken, Galatasaray Teknik direktörü Riekerink, Beşiktaş’ın attığı üçüncü golün ofsayt olduğunu idaa etti.

Haberin Devamı

Ofsayt veya değil senin ne çıkarın var Reikerink efendi... Galibiyete gölge mi düşürmek istiyorsun? Biz de bir söz var “Gölge etme başka ihsan istemem” Bunu hayal gibi görenlere inat bunu başarabilecek yönetime, teknik heyete, kadroya ve taraftara sahip Beşiktaş.

Şampiyonluk yolu meşakkatli ve zordur. Kimler yok ki bu yolda Real Madrid, Barcelona, Bayern Münih, Atletico Madrid gibi güçlü ve bu kupayı almaya alışmış takımlar.. Ancak Beşiktaş engelleri tek tek sabırla aşabilir. Bu yolun sonu aydınlıktır.

Siyah beyaz uçağınla milyonlarca taraftarınla sende Avrupalı oldun Beşiktaş. Siyah beyazlı ekibin son üç sezondur oynadığı oyun bize bu gün bunları yazdırdı. Yani bizleri inandırdı . Güneş Dolmabahçe’den doğuyor, her an her şey olabilir.

Hazır olun Beşiktaşlılar Şampiyonlar Ligi Kupası gelir mi gelir…

Tebrikler Anadolu

UEFA Avrupa Ligi’nde diğer temsilcilerimiz Atiker Konyaspor ve Osmanlıspor u ayrıca kutlamak gerekir. Her iki takım da ilk kez katılmalarına rağmen çok kaliteli, mücadeleci, seyir zevki yüksek maçlar ortaya çıkıyorlar. Her iki temsilcimizin de bir üst tur şansları devam ediyor .

Haberin Devamı

Başarılar Konyaspor, başarılar Osmanlıspor…