Gazete Vatan Logo
Beşiktaş Beşiktaş 'Vodafone Karakartal Rabona' projesini tanıttı

Beşiktaş 'Vodafone Karakartal Rabona' projesini tanıttı

Vodafone ve Beşiktaş işbirliğinde Türk futbolunun geleceğine önemli katkılar sağlamak için hazırlanan yeni projeler tanıtıldı.

Beşiktaş 'Vodafone Karakartal Rabona' projesini tanıttı

Vodafone ve Beşiktaş işbirliğinde Türk futbolunun geleceğine önemli katkılar sağlamak için hazırlanan yeni projeler tanıtıldı...

Vodafone Park'ta düzenlenen basın toplantısına Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, teknik direktör Şenol Güneş, Beşiktaşlı oyuncular Necip ve Babel, Beşiktaş Futbol Akademi Sportif Direktörü Gökhan Keskin ve Vodafone yöneticileri katıldı.

İşte Başkan Fikret Orman'ın açıklamaları:

BEŞİKTAŞ ALTYAPISINA YENİ YETENEKLER KAZANDIRMAK İÇİN...

"Beşiktaş'ın altyapısına yeni yetenekler kazandırmak için projemizin lansmanı için buradayız. Vodafone ile yaptığımız sponsorluğumuz standart bir anlaşma olduğu kadar yabancı bir markanın, bir Türk markasına yaptığı yatırımdır." dedi.

HERKESİ KARAKARTAL HAREKETİNE ÇAĞIRIYORUZ

"Beşiktaş Kulübü 8 milyonun üzerinde bir katkı sağladı. Burada taraftarlarımıza teşekkür ediyorum. Bu proje yeni projeleri yapmamıza destek verdi. 2 yıldır çalıştığımız geleceğin karakartalları projesini birazdan sizlere sunacağız. Ülkemizdeki altyapıdan çocukları keşfetmekte zorlanıldığını düşündük ve beyin fırtınası yaptık. Bu proje dünyada ilk olacak. Burada kabiliyetleri çocukları Beşiktaş altyapısına yerleştireceğiz. Kaliteli oyunculara ihtiyacımız var. Beşiktaşlı olsun olmasın herkesi Karakartal hareketine çağırırıyoruz" dedi.

Haberin Devamı

GENÇLERİ GELİŞTİRMEK İÇİN ÇOK ÖNEMLİ BİR PROJE

Vodafone Türkiye Ceo'su Colman Deegman basın toplantısında şu ifadeleri kullandı;

"Burada olmaktan mutluyuz. Gerçekten Beşiktaş'a teşekkür etmek istiyoruz. Bu ortaklık kapsamında yeni bir adımı gerçekleştireceğiz. Geleceğin Karakartalları projesi üzerinde 2 yıldır çalışıyoruz. 10.000 çocuğa eğitim veriyoruz. Gençleri geliştirmek açısından çok önemli bir projedir. Spor alanında da proje yapıyoruz. 8-14 yaş arasındaki tüm çocuklara erişmek istiyoruz. Bu büyük bir proje ve gurur duyuyoruz. Çok heyecanlıyız. Bu projede herkese eşit fırsatı olacak. Van'daki ve İstanbul'daki çocuklar Beşiktaş'a katılmak için fırsatı olacak." dedi.

BEŞİKTAŞ KULÜBÜ ANTRENÖRLERİ İLE BUNU YAPACAĞIZ

Vodafone Türkiye İcra kurulu yardımcısı Engin Aksoy basın toplantısında şu ifadeleri kullandı;

Haberin Devamı

"Projede 3 aşama olacak. Çocuklar videoları yükleyecek. Daha sonra oylama olacak. 2.aşama bölge elemeleri olacak. Beşiktaş Kulübü antrenörleri ile bunu yapacağız. 3.aşama da final olacak. 2 yaş grubu olacak. VodafonePark uygulamasına 1 dakikalik videolar yüklenebilecek. Bu videolarda belirli hareketler olacak. Top kontrolü, şut, pas gibi temel hareketleri isteyeceğiz. Yüklenen videoların oylaması ile beraber 7 bölgede 50şer çocuk seçilecek. Bu çocukların arasında Beşiktaş'ın scouting ve altyapı hocalarının yapacağı seçimle her bölgeden 5er çocuğu İstanbul'a Nevzat Demir Tesislerine getireceğiz. Bu 4 günlük kampın ardından final etkinliğimiz olacak ve en az 3 çocuğu Beşiktaş altyapısına kazandırmak istiyoruz. 1 abone 10 farklı video yükleyebilecek. Yükleme işlemi Vodafone Üyelerine ait olacak ve video yüklenirken herhangi bir maliyet alınmayacak. Videoyu oylamak için Vodafone Karakartal üyesi olmak gerekecek. Aboneler her hafta 10 oy verebilecek. 1 kişiye 1 oy verilecek. En az 500.000 kişinin oylama yapmasını bekliyoruz" dedi.

Haberin Devamı

NEVZAT DEMİR TESİSLERİ'NİN ORADAKİ ARAZİYİ ALMAK İSTİYORUZ

Beşiktaş Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Metin Albayrak basın toplantısında şu ifadeleri kullandı;

"Beşiktaş'ımızın geleceğine katkı sağlayacak bu projede çalışmaktan dolayı çok mutluyum. Sadece sponsor olarak değil aile ortamındaymışız gibi hissediyoruz. Türkiye'de ilk olarak böyle bir proje oluyor. Bu yüzden Vodafone ailesine teşekkür ediyoruz. Biz göreve geldikten sonra Futbol Akademisi ile ilgili çalışmalara başladık. Nevzat Demir Tesisleri'nin oradaki araziyi almak istiyoruz. Ancak hala sonuçlandıramadık. Oraya Beşiktaş Futbol Akademisinin yanı sıra herkesin birbiri ile iletişim içerisinde olacağı bir yer yapmak istiyoruz. Bu Proje Beşiktaş'a katkı sağlayacaktır. İnşallah genç kardeşlerimiz de Beşiktaş'ımıza katkı sağlar" dedi.

"Eğitimcilerin de eğitilmesi gerekiyor"

Toplantıda söz alan teknik direktör Şenol Güneş, "Sponsorların destekleriyle gidiyoruz. Parayı futbolun yerine koymayalım. Parayı destek olarak kullanalım. Özgürlüğü, yaratıcılığı önemsiyorum. Eğitimcilerin de eğitilmesi gerekiyor. Hocalarımıza, altyapı sorumlusu Metin beye teşekkür ediyorum. Tesislerin daha çoğalmasıyla Türkiye'de yabancı mı yerli mi oyuncu? Üretirsek yerli, yabancı oyuncu tartışması yapılmayacak. Kulüpler bazında böyle bir yatırım yapılması lazım" diye konuştu.

Haberin Devamı

Keskin: Yetenekli gençleri bulmak istiyoruz

Beşiktaş Futbol Akademi Sportif Direktörü Gökhan Keskin ise"Şeref Stadı'nda en büyük eğlencemiz idmandan sonra denize atlamaktı. Bugünlere geldik. Hayaller büyüdü. Türkiye'yi ve Avrupa'yı tarıyoruz. İnşallah bize güvenenleri mahcup etmeyeceğiz. Yetenekli gençleri bulmak istiyoruz" dedi.

Necip Uysal, "15 sene önce teknoloji, internet bu kadar iyi değildi. Alt yapıdan A Takım'a çıktım. Bunu gerçekleştirdim. Vodafone'a teşekkür ediyorum. Böyle bir proje için" şeklinde konuştu.

Ryan Babel de "Yetenekleri keşfetme konusunda şanslıydım. Milyonlarca çocuk arasından seçildim. Çocuklara yatırım yapmak çok önemli. Bunu gerçekleştiriyorlar" açıklamasını yaptı.

(Haber1903)