Gazete Vatan Logo
Futbol Utanç gecesi!

Utanç gecesi!

Lyon-Beşiktaş maçı öncesi tribünler karıştı yaklaşık 2 bin taraftar sahaya girerken maç 46 dakika rötarlı başladı.

Utanç gecesi!

Maskeli taraftarlar tribünde Beşiktaşlılar’a saldırdı, Lyonlular da meşaleler ve ses bombası atıldığı gerekçesiyle sahaya indi. Karşılaşma ülkede ‘yüksek riskli’ kategorisinde değerlendirilmesine rağmen Fransız polisi sınıfta kaldı

UEFA Avrupa Ligi çeyrek finalinde Olympique Lyon-Beşiktaş karşılaşması yaşanan olaylar nedeniyle 46 dakika gecikmeyle başladı. Gün içinde iki takım taraftarları arasında Lyon sokaklarında yaşanan dostluk görüntüleri, stat çevresi ve içine yansımadı. Siyah-beyazlı taraftarlar maça gelişleri sırasında stat dışında polisle gerginlik yaşadı. Polisin sert müdahalesiyle karşılaşan Beşiktaşlılar’la Olympique Lyon taraftarları arasında da kavgalar oldu.
DIŞARIDAKİ olaylar mücadele öncesinde stat içine de yansıdı. Her iki takım taraftarları kendilerine ayrılan bölümde maçı beklerken, Beşiktaşlılar’ın bulunduğu kale arkasındaki üst tribünden kendilerine yabancı madde ve ses bombası atıldığı gerekçesiyle çok sayıda Olympique Lyon’lu taraftar, saha içine girdi.

Haberin Devamı

MASKELİ HOLİGANLAR SALDIRDI

OLAYIN fitilini ise Beşiktaş seyircisinin olduğu tribüne giren maskeli taraftarlar ateşledi. Üst tribünde Türk taraftarlar ile Fransız taraftarlar arasında sopa ve kemerlerle yaşanan kavga büyüyerek alt tribüne ulaştı. Yaşanan kargaşa sonrası patlayan maytap ve torpillerden etkilenen yaklaşık 2 bin seyirci sahaya indi.
LYON tribünlerine gitmeye çalışan taraftarlar orta sahadaki UEFA logosunun olduğu bayrağı da alırken karşı kalenin ağları ile direklerine de hasar verdi.
AULAS SAHAYA İNDİ

TANSİYONUN iyice yükselmesinin ardından O.Lyon Başkanı Jean Michel Aulas bizzat sahaya inerek duruma el attı. Taraftarlardan sahayı terk etmelerini isteyen Aulas daha sonra tribüne çıkarak taraftarların da yerlerine geçmelerini istedi. Fransız başkan bu esnada yoğun bir telefon trafiği de yaparken sahaya giren polisler de taraftarları tribüne doğru yönlendirdi. Anonslarda da taraftarların sakin olması yönünde uyarılar yapılırken UEFA yetkililerin, kulüp temsilcileriyle görüşmeleri sonrası maçın oynanmasına karar verildi ve mücadele 46 dakikalık bir rötarla start aldı.
Gerginliğe inat dostluk çemberi
MAÇ öncesi yaşanan gerginliğe rağmen iki takım futbolcuları ve teknik heyeti tüm dünyaya dostluk mesajı verdi. Olayların yatışmasının ardından sahaya çıkan Lyon ve Beşiktaşlılar karışık bir şekilde santra yuvarlağının üzerinde toplandılar. Teknik direktörler Bruno Genesio ve Şenol Güneş de alkışlayarak taraftarları selamladı. Bu tavranış tüm tribünlerden büyük alkış aldı.

Haberin Devamı