Gazete Vatan Logo
Beşiktaş Beşiktaşlı yıldız 52 milyon liraya Çin'e gitti!

Beşiktaşlı yıldız 52 milyon liraya Çin'e gitti!

Dusko Tosic 5 milyon Euro bonservis bedeli ile Uzak Doğu’ya transfer oluyor. Beşiktaş’ın Sırp futbolcusu, Çin Ligi ekiplerinden Guangzhou ile sözleşme imzalamak için Çin’e gitti.

Beşiktaşlı yıldız 52 milyon liraya Çin'e gitti!

GELECEK sezon kadroda küçülmeye gidecek olan Beşiktaş’ta ilk ayrılık yaşandı. Bu sezonun devre arasında Trabzonspor’a transferi direkten dönenen Dusko Tosic, Çin ekibi Guangzhou Evergrande’yle her konuda anlaşma sağladı.
MAYIS ayı başında Beşiktaş yönetimiyle ilk görüşmeyi yapan Guangzhoulu yetkililer, 2. toplantıda Sırp stoperi ikna etmeyi başardı. İki kulüp yöneticilerinin 5 milyon Euro bonservis bedeli ödenmesi için el sıkıştığı öğrenilirken, oyuncunun da 3 yıllık sözleşme karşılığında yeni kulübünden toplamda 10 milyon Euro gibi bir para kazanacağı belirtildi.
YILLIĞI 1.2 MİLYONDU
2015-16 sezonunun başında herhangi bir bonservis parası ödenmeden, bedelsiz olarak kadroya katılan Tosic’ten ciddi bir kâr yapan siyah-beyazlılar, 1 yıl daha sözleşmesi bulunan futbolcuya gelecek sezon 1 milyon 250 bin Euro garanti ücret ödemekten de kurtuldu.
2 sezondur Beşiktaş forması giyen ve şu ana kadar 100 maça çıkan başarılı oyuncu, üst üste kazanılan şampiyonluklarda büyük pay sahibi olmuştu. Geçen sezon Marcelo bu yıl da yıldız futbolcu Pepe ile olan uyumuyla dikkat çeken Tosic, bu süre zarfında rakip filelere birbirinden önemli 7 gol attı. İmza prosedürleri için Çin’e uçan oyuncunun hafta sonunda Sivasspor’la oynanacak mücadelede forma giymesi beklenmiyor.

Haberin Devamı