Gazete Vatan Logo
Sivas Spor Beykan’dan F.Bahçe’ye gözdağı

Beykan’dan F.Bahçe’ye gözdağı

Medicana Sivasspor'un genç oyuncusu Beykan Şimşek, Spor Toto Süper Lig'de bu hafta karşılaşacakları Fenerbahçe'den korkmadıklarını, dünya çapında tanınmış oyunculara sahip bulunmanın bir önemi olmadığını belirterek, Kadıköy deplasmanında puan veya puanlar almak istediklerini söyledi.

Beykan’dan F.Bahçe’ye gözdağı

Kırmızı-beyazlı ekibin genç forveti Beykan Şimşek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ligin ilk yarısının son maçında Fenerbahçe ile karşılaşacaklarını, altyapısında yetiştiği sarı-lacivertli ekipte 8 yılının geçtiğini belirtti.

Fenerbahçe'nin kariyerinde bu seviyeye gelmesinde önemli rol oynadığına dikkati çeken Beykan Şimşek, eski takımının ligde şampiyonluğa aday en büyük takımlardan birisi olduğunu ifade etti.

Beykan, Fenerbahçe maçının kendileri açısından zor geçeceğine dikkati çekerek, "İstediğimiz puan veya puanları almak istiyoruz. Zor haftalar geçiriyoruz, bu maçtan alacağımız puan veya puanlar bizim ligdeki gidişatımızı önemli ölçüde etkileyebilir. Karşılaşmaya en iyi şekilde hazırlanacağız ve istediğimiz sonucu almak istiyoruz" dedi.

"Fenerbahçe'den korkmuyoruz"

Rakiplerinin Fenerbahçe olmasının hiçbir şeyi değiştirmediğini belirten 20 yaşındaki futbolcu, şunları kaydetti:

"Korkacak bir durumumuz yok, sahaya çıktığımız zaman elimizden gelen her şeyi yapmaya çalışacağız. Puan ve puanlar almaya çalışacağız. Çünkü ligin sonlarında olan bir takımız. Fenerbahçe'nin iyi, kaliteli, dünya çapında tanınmış oyuncuları var ama bunun bir önemi yok. Ne kadar çok istersen, ne kadar çok mücadele edersen, ligde kimin kimi yenileceği belli olmuyor. Beşiktaş da Galatasaray da başka takımlara karşı yeniliyor. Bu hafta bizim için çok önemli ve başarabileceğimize inanıyorum, inşallah istediğimiz sonucu alırız."

Haberin Devamı

Takımda forvet oyuncularından Batuhan Karadeniz'in kadro dışı bırakılması ve Jeronimo Barrales'in de sakatlığı sebebiyle kendisinin forma şansı bulduğunu ve bunu iyi değerlendirdiğini ifade eden Beykan Şimşek, "Okan hocamızın göreve gelmesiyle daha çok şans bulduğumu ve bunu iyi değerlendirdiğimi düşünüyorum. İnşallah bu böyle devam edecek" ifadelerini kullandı.

Medicana Sivasspor'un iyi takım olduğunu fakat işlerin istedikleri gibi gitmediğini belirten Beykan Şimşek, takımın başına teknik direktör Okan Buruk'un gelmesinin ardından biraz daha toparlandıklarını söyledi.

Haberin Devamı

Devre arası kampının ardından ligin ikinci yarısına iyi başlamak istediklerini aktaran genç oyuncu, sezon sonunda Medicana Sivasspor'u hak ettiği yere taşıyacaklarına inandığını belirtti.

"Genç oyunculara şans verilmeli"

Medicana Sivasspor'da kiralık olarak oynadığını ve bunu en iyi şekilde değerlendirmek istediğini belirten Beykan Şimşek, performansının iyi olması durumunda Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş gibi takımların formasını giymeyi arzuladığını aktardı.

Kendisinin Fenerbahçe forması giydiği dönemlerde genç oyunculara fazlaca forma şansı verilmediğinden yakınan Beykan Şimşek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Aykut Kocaman döneminde bir şans buldum. Fakat şimdi kupa maçında arkadaşlarımın hepsi oynuyor. Büyük takımda oynamak tabii ki çok zor, çok mücadele, çok fazla şey başarman gerekiyor. Bu biraz da kulübün ve hocanın inisiyatifine bağlı. Bilhassa büyük takımda şans verildiğinde genç oyuncular daha çok konsantre oluyor, daha çok koşuyor, buna cesaret edip şans vermek önemli. Geçen hafta Fenerbahçe'de kupada şans verilen iki genç oyuncu arkadaşım gol attı. Şans verildiği zaman görülüyor ki oyuncular bunu iyi değerlendirebiliyor."

Haberin Devamı

Altyapısında yetiştiği ve 8 yılının geçtiği Fenerbahçe'ye karşı gol atmak istediğini de aktaran Beykan Şimşek, gol atması durumunda, çok belli etmese de sevineceğini sözlerine ekledi.