Gazete Vatan Logo
Beşiktaş Bild: Beşiktaş iflasla karşı karşıya!

Bild: Beşiktaş iflasla karşı karşıya!

Alman gazetesi Bild, Beşiktaş'la ilgili habere imza attı. Haberde, Türkiye'nin en eski kulübü Beşiktaş'ın iflasla karşı karşıya kaldığı belirtildi.

Bild: Beşiktaş iflasla karşı karşıya!

Almanya'nın yüksek tirajlı gazetesi Bild, Beşiktaş'la ilgili bir haber yayınladı.

Haberde siyah-beyazlı kulübün ekonomik olarak büyük kriz yaşadığı vurgulanarak şu ifadeler kullanıldı: "Türkiye'nin en eski kulübü Beşiktaş iflasla karşı karşıya. Yıldız futbolcular, alacakları nedeniyle takımdan ayrıldı. Başkan ve teknik direktör arasındaki anlaşmazlık nedeniyle takım düşüşe geçti. Türkiye'de önemli bir dönüşüme gerek duyuluyor."

BEŞİKTAŞ'TAN AÇIKLAMA GELDİ

Beşiktaş Kulübü ise Bild'in yayınladığı haber hakkında bir açıklama yayınladı ve yapılan yorumları yalanladı. İşte Beşiktaş'ın açıklaması:

Alman gazetesi Bild’in 116 yıllık tarihiyle Türkiye’nin en köklü kulübü hakkında hiçbir gerçekliğe dayanmayan, sadece yoruma dayalı yapılan haberinin gerçeklerle ilgisi yoktur.
Aksine, son yıllarda UEFA temsilcilerinin bile bütün raporlarında ülkemiz futbol kulüplerinin içinde bulundukları genel finansal tablolara kıyasla, Beşiktaş JK gidişat olarak en iyi kulüp gösterilmektedir.
Bununla birlikte Kulübümüzden, gazetecilik etiği gereği herhangi bir görüş bile sorulmadan, genel yorumlar üzerinden hazırlanan bu haberin hangi dayanaklarla oluşturulduğunu sorgulamak durumundayız.
Konuyla ilgili Almanya’da yasal çerçevede gerekli işlemlerin yapılmakta olduğunu kamuoyunun bilgilerine sunarız.

Haberin Devamı