Gazete Vatan Logo
Futbol Bilic tarih yazmaya devam ediyor!

Bilic tarih yazmaya devam ediyor!

FA Cup 4.Tur tekrar maçında West Ham United ile Liverpool bir kez daha yenişemedi. Uzatmalara giden maçın 120. dakikasında Angelo Ogbonna, West Ham’a turu getirdi.

Bilic tarih yazmaya devam ediyor!

FA Cup 4.Tur ilk maçında Liverpool ile West Ham United, Anfield Road’da 0-0 berabere kalmıştı. Bu karşılaşmada kazanan olmadığı için FA Cup kuralları gereği ikinci bir maç oynanacaktı. Bu maçın sahne alacağı yer ise Boleyn Ground Upton Park.

Beşiktaş’ın eski hocası Slaven Bilic’in çalıştırdığı West Ham United, evinde Liverpool’u ağırladı.

Maça iki takım da kontrollü başlarken ilk yarıda takımlar pozisyon zenginliği yaşasa da sadece bir gol oldu. Mücadelede ilk yarısının son dakikasında sahneye çıkan Michail Antonio, Enner Valencia’nın asistinde takımı West Ham’ı öne geçiren golü attı.

İlk 45 dakika West Ham United’in 1-0’lık üstünlüğüyle sona erdi.

İkinci yarının başlama düdüğüyle hücumda çoğalan Liverpool, golü erken buldu. 48. dakika Liverpool’un Brezilyalı yıldızı Philippe Coutinho ile skoru eşitledi. Maçın kalan dakikalarında gol sesi çıkmadı ancak takımlar çok net gol pozisyonlarından yararlanamadı.

Liverpool, Christian Benteke ve Jordon Ibe ile gol pozisyonlarında başarılı olamazken, West Ham da Payet ve Valencia ile gole yaklaşmasına rağmen sonuca ulaşamadı. İkinci maçında berabere sonuçlanmasının ardından mücadele uzatmalara gitti.

Haberin Devamı

West Ham United – Liverpool maçının ilk uzatmasında da gol sesi çıkmadı. İkinci uzatma dakikasında Liverpool yine Benteke ve Origi’yle net pozisyonlardan yararlanamadı ve maç penaltılara gitti.

Maçın bitimine saniyeler kalan kazanılan serbest vuruş arka diğere ortalandı, iyi yükselen Angelo Ogbonna kafa vuruşuyla topu ağlara gönderdi. Ogbonna’nın golüyle tekrar öne geçen West Ham, 5. Tur’a yükseldi. 2-1