Gazete Vatan Logo
Beşiktaş 'Son maça bırakmayız'

'Son maça bırakmayız'

Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Biliç, tur biletini Yunanistan’da almaya kararlı:

'Son maça bırakmayız'

BEŞİKTAŞ Teknik Direktörü Slaven Bilic, UEFA Avrupa Ligi C Grubu’nda bugün deplasmanda Yunanistan’ın Asteras takımıyla oynayacakları maçın sonucunda gruptan çıkmayı garantileyecek skoru almak istediklerini söyledi. Dün düzenlediği basın toplantısında 3 takımın tur şansı olduğunu ifade eden Hırvat çalıştırıcı, “İyi bir pozisyondayız ama yarın (bugün) her şey değişebilir. Asteras iyi bir rakip ve iyi organize oluyorlar. Kendi sahalarında iyi oynuyorlar. Oldukça zor maç olacak.

KAZANMAK için, gruptan çıkmayı garantilemek için sahaya çıkacağız. Son maçı beklemek bizim açımızdan iyi olmaz. Rakibe saygı duyuyoruz. Biz de iyi bir çıkış içerisindeyiz. Türkiye’de lideriz, Avrupa’da zirvedeyiz. Yine iyi bir maç oynayıp, yapmamız gerekeni yapacağız.

‘HEDEFLER BÜYÜK’?

1 puanın bize yetmesi üzerimizdeki gerginliği alıyor. İtalyanlar 20 yıl önce 1 puan kendilerine yettiği zaman bunun için oynardı. Ya da bunun en iyi örneği Yunanistan Milli Takımı. 2004’ten bu yana bu kadar sert savunma yapan bir takım görmedim. 1 puanın bize yetiyor olması oyun planımızı değiştirmez. Çoğu takıma karşı hücum oynuyoruz. Antrenman sistemimiz de bu yönde. Tabii ki çılgın da oynamayacağız.

Haberin Devamı

BÜYÜK hedeflerimiz var. Süper Lig’de ve UEFA Avrupa Ligi’nde şampiyon olmak harika olur ama kibirli davranmak istemiyoruz. Bunun için çok erken bir dönemdeyiz. Kasım ayında olduğumuzu unutmamalıyız.

Şampiyonluklardan bahsetmek için çok erken. Türkiye’de her takım için lig önemli hedef. Ama bu bizim için Avrupa’nın önemsiz olduğu anlamına gelmez.

ZORLU bir maç temposuna girdik. Pedro’nun dönmesinden memnunum. Kazanma şansımızı azaltmadan, akıllı rotasyonlar yapmalıyız. Bu her mevki için geçerli” dedi.

Serdar: Ülke puanı da önemli

SERDAR Kurtuluş, Asteras karşısında ülke puanını yükseltmenin önemli olduğunu belirtip karşılaşmayı kazanmak istediklerini söyledi. Asteras’ın ciddiye alınması gereken bir takım olduğunu söyleyen Kartal’ın sağ beki, “Oynama imkanı verdiğinizde çok iyi oynuyorlar. En tehlikeli silahları kontrataklar. Zorlu bir mücadele olacak. Bizim takım olarak ne yaptığımız önemli. İyi mücadele edip Beşiktaş’a yakışır futbolla kazanmak istiyoruz. Ülkemize lider dönmeyi amaçlıyoruz” diye konuştu.

Haberin Devamı