Gazete Vatan Logo
Beşiktaş 'Transferde geç kaldık'

'Transferde geç kaldık'

Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Biliç, takviye bekliyor:

'Transferde geç kaldık'

BEŞİKTAŞ’IN hocası Slaven Biliç dün düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin önemli açıklamalar yaptı... Transferde geç kaldıklarını ifade eden Hırvat hoca şunları söyledi:

“ÇOK iyi bir kamp geçirdik. Oyuncularımız çok iyi çalıştılar. Ne istediysek yerine getirdiler ve burada gelişim gösterdiler. Tek olumsuz tarafı bugün (dün) yapacağımız hazırlık maçının iptal edilmesi oldu.”

“FERNANDES, Almeida, Jones, Escude, Dany ve şimdilik Gökhan Töre bizimle değil. Töre çok önemli bir oyuncu. Bana kalırsa hâlâ genç ve daha da gelişecek. Türk olmasıyla büyük bir avantaja sahip. O gelirse farklı, gelmezse farklı oynayacağız.”

“OYUNCU değiştirmeden farklı bir sisteme geçebilecek esneklikte bir takım yaratmaya çalışıyoruz. O yüzden 3-5-2 ve 3-4-3’ü denedik. Bunlar oyunculara göre değişir. 2-3 seçeneği oyunculara anlatmaya çalışıyoruz.”

“LİGE kadar uzun süre var ama yakın zamanda Şampiyonlar Ligi ön eleme maçları oynayacağız. Transferde çok geç kaldık. 1 savunmacı ve ofansif özellikli 3 oyuncu transfer etmek istiyoruz. Bu bizi rahatlatacak ve avantaj oluşturacak.”

Haberin Devamı

‘KİŞİLİĞİME?SALDIRI?VAR’

“Transferde aktifiz. Yönetimin pazarlık halinde olduğu bazı oyuncular var. Tabii ki transfer istiyorum. Farz edelim ki olmadı, o zaman mevcut kadromuzla mücadele edeceğiz.”

“BEN ve ailem ile ilgili haberleri duydum. Bunların hepsi yalan, kişiliğime saldırı. Bunlara hoşgörü gösteremem. Hayatım boyunca oluşturduğum bir imaj var ve bunun zedelenmesine müsaade etmeyeceğim. Bu haberleri yapanların kulüplerden ya da menajerlerden maddi beklentileri mi var, bilemiyorum. Transfer yaptığım işi doğrudan etkileyen bir şey. Bir oyuncuyu ısrarla istediğimde ondan menfaatim olduğu yazılabilir. Örneğin Atiba için ısrar ettim ve onun ne kadar faydalı olduğunu hepimiz gördük. Dedikodular çıkacağını bile bile oyuncu için ısrar edersiniz ya da sorumluluk almadan beklersiniz. Ben her şeye rağmen ilkini yapıyorum.”

‘Önder Özen’le sorunumuz yok’

“ÖNDER Özen’le iyi bir ilişki kurduk. Anlaşmazlıklar yaşıyoruz ama bunlar sorun olmuyor. Fikirlerin çatışmasından iyi bir sonuca varabilirsiniz. 2 zeka, 1 zekadan daha iyidir.”

Haberin Devamı

“PRANDELLI ve Halilhodzic, Türkiye’de çalışacağı için mutluyum. Halilhodzic büyük bir oyuncuydu. Prandelli de büyük bir beyefendi. İkisine de Beşiktaş’a karşı olmamak şartıyla iyi şanslar diliyorum.”
‘Üzülmez beni memnun eder’
“İBRAHİM Üzülmez Beşiktaş’ın efsanesi olmuş bir isim. Kendisini kişisel olarak tanımasam da hakkında bilgiler aldım. Benim teknik ekip konusunda memnuniyetsizliğim yok. Aynı ekiple devam etmek istiyorum. Fakat İbrahim Üzülmez gibi bir isim kulüpte farklı noktalarda görev alacaksa beni asla rahatsız etmez, aksine mutlu olurum.”
‘Brezilya’yı baskı bitirdi’
“DÜN (önceki gün) inanılmaz bir sonuç alındı. Brezilya üzerindeki baskı onları yedi, bitirdi. Almanya Milli Takımı’ndaki birçok oyuncu önemli deneyimlere sahip. Brezilya saldırırken onlar sakin kaldılar ve rakibi darmadağın ettiler. Benzer durum Türkiye-Hırvatistan maçında da (Euro 2012 play-off ilk maçı) olmuştu. İlk 5 dakikada Türkiye saldırırken biz sakin kalarak ipleri elimize almıştık.”

Haberin Devamı