Gazete Vatan Logo
Beşiktaş Bilic: Turu geçebiliriz...

Bilic: Turu geçebiliriz...

Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic, Liverpool karşısındaki şanslarını değerlendirdi.

Bilic: Turu geçebiliriz...

Ntvspor'da İsmail Şenol'un sorularını yanıtlayan Slaven Bilic, rakiplerinden çekinmediklerini ifade etti. Şubat ayındaki maçı dört gözle beklediklerinin altını çizen Hırvat teknik adam sözlerine şöyle devam etti:

"Daha kolay bir takımla eşleşmek isterdik. Aslında çok da kolay takımlar bulunmuyor bu etapta ama Liverpool gibi tarihi olan bir ekibi tercih etmezdim. Liverpool futbol tarihi ve Premier Lig’in en önemli takımlarından. Ama Arsenal, Tottenham gibi Premier Lig’in güçlü ekipleri karşısında neler yapabileceğimizi gösterdik. Şu andaki formumuzu sürdürebilirsek Liverpool’a karşı turu geçebiliriz.

İntikam bir futbol maçı için ağır bir kelime. Bir oyun oynuyoruz. 8-0’lık mağlubiyeti alan takımdan kimse kalmadı kulüpte. Ben oyuncularımın bu maçı bir intikam olarak görmesini istemiyorum.

Geçen sezon çok iyi durumdaydı rakibimiz. Bu yıl ise aynı performansı gösteremiyorlar. Ara transferde takıma katacakları isimler ve sakatların dönmesi ile şu anki durumunda daha iyi şekilde karşımıza çıkacaklardır. Her Beşiktaşlı gibi bu mücadeleyi dört gözle bekliyorum.

Haberin Devamı

2005’te Olimpiyat Stadı’nda efsanevi bir Şampiyonlar Ligi zaferi kazanmışlardı. Liverpool tarihinin en önemli ve anlamlı maçlarından birine çıkmışlardı. Bu onlar için de anlamlı olacaktır. Ama ben taraftarımızın tüm stadyumu doldurup onlara farklı bir atmosfer yaratacağına eminim.

Futbolculuk zamanımda Everton forması ile Liverpool’a karşı çok önemli derbilere çıktım. O zamanlar Liverpool’u sevmezdim ama şimdi farklı bir görevdeyim. Sadece takımımı bu karşılaşmaya hazırlamaya çalışacağım.

Liverpool taraftarının geçen sene onlara gol atarak şampiyonluktan eden Demba Ba’ya tepki göstereceğini düşünmüyorum. Premier Lig’de futbolcuyu ıslıklamak için daha çok hakemi aldatma, kendini yere bırakma, vakit geçirme gibi eylemlere tepki geliyor.

Ara transferde aradığınız futbolcuyu bulmak çok da kolay olmuyor. Transferde buna rağmen aktif olacağız ama illa da bir isimi kadromuza katacağız diyemem. İyi durumdayız ve bize yardımcı olacak bir futbolcuyu bulursak onu transfer edebiliriz.

Haberin Devamı

Avrupa Ligi’nde belli bir hedef koymadık. İlk hedefimiz Liverpool’u geçmek ve sonrasına bakacağız. Şimdiden Şubat ayında oynayacağımız karşılaşmayı düşünmüyoruz. Önce Türkiye Kupası ardından da ligde çıkacağımız mücadelelere konsantre olmuş durumdayız."