Gazete Vatan Logo
Futbol Bir İstanbul masalı

Bir İstanbul masalı

Abdi İpekçi havuzunda 4 gün süren şampiyonada toplam 97 rekor kırıldı

4 günde sadece iki sporcumuzun finalde yüzebildiği 13. Avrupa Kısa Kulvar Yüzme Şampiyonası’nda Hollanda kazandığı 10 altınla en başarılı ülke oldu

İSTANBUL’DA yapılan 13. Avrupa Kısa Kulvar Yüzme Şampiyonası dün yapılan 4. gün yarışlarıyla noktalandı. Toplamda 97 rekorun kırıldığı organizasyonda en başarılı ülkeler Hollanda ile Rusya oldu. Portakallar 10’u altın olmak üzere 14 madalya kazanırken, Rusya ise toplamda 21 madalya kazansa da 8 altın ile Avrupa 2.’liğini elde etti.

İKİ REKORTMEN

DÖRDÜNCÜ günün en ilginç yarışı erkekler 100 metre sırtüstü finalinde yaşandı. Rus sporcular Arkady Vyatchanin ve Stanislav Donets, 48.97’lik dereceleriyle yeni dünya rekorunun ortak sahipleri olarak altın madalyaya ulaştılar. Son gün 3 dünya, 4 Avrupa, 13 şampiyona ve 1 de Türkiye rekoru kırıldı. Dünya rekoru kıran isimler erkekler 200 metre kurbağalama finalinde Macar Daniel Gyurta, bayanlar 200 metre serbest finalinde İtalyan Federica Pellegrini günün en dikkat çekici performanlarına imza atan isimlerdi.

ERKEKLER 100 metre bireysel karışık finalinde, 52.93’lük derecesiyle, 53.05 ile kendisine ait Türkiye rekorunu geliştiren 39 yaşındaki Serkan Atasay ise 7. oldu.

Haberin Devamı