Gazete Vatan Logo
Futbol Bir kupadan daha fazlası

Bir kupadan daha fazlası

Son 2 sezon şampiyon olduğu Süper Lig’de zirveyi F.Bahçe'ye kaptıran G.Saray teselliyi 9 yıl sonra kazandığı Ziraat Türkiye Kupası'yla buldu

Bir kupadan daha fazlası

G.SARAY şampiyonluk yarışından havlu attığı, deplasman fobisi yaşadığı, sıkça Mancini'nin eleştirildiği sezonu Konya'da Sneijder'in attığı golle kupasız kapamadı ve Türkiye Kupası'na 9 yıl sonra uzandı. Eskişehir de sadece bu sezonu boş geçirmemek adına istemiyordu Türkiye Kupası'nı. Dile kolay Eskişehir de 43 yıldır yaşayamamıştı bu hazzı.

ZATEN Ertuğrul Sağlam'ın öğrencileri kupayı müzelerine götürmeyi ne kadar çok istediklerini 90 dakika boyunca gösterdi. İki tarafın da arzusu, ofansif oyunu maçın bol pozisyonlu geçmesini sağladı. Mancini, G.Birliği karşısında tel tel dökülen sağ kanadı lağvetmiş, radikal değişikliklerle bir kez daha herkesi şaşırtmayı başarmıştı.

SAĞ BEK SEMİH!

İtalyan hoca, sağ bekte Semih'e, açıkta ise Sabri'ye görev verip rakibin en etkili ismi olan Erkan Zengin'i durdurmayı hedeflemişti. Daha önce İtalya ve İngiltere'de kupa kaldıran Mancini’nin iki defansif oyuncuyu sağ kanatta oynatmasının ne kadar doğru bir hamle olduğunu Erkan ilk yarıda girdiği pozisyonlarla ortaya koydu.

İLK etkili atak G.Saray'dan geldi. 9'da Sabri'nin sert şutuna kendini siper eden Sezgin mutlak golü önledi. 16'da ise Burak'ın kullandığı frikikte Boffin topu çataldan yumrukladı. 17 ve 19’da Erkan sağ kanatta sazı eline aldı. Yürüme rahatlığında attığı çalımlarla ceza sahasına giren Erkan'ın attığı 2 şut da kaleyi bulsa gol olması içten bile değildi.

SAĞLAM 2. yarıya Necati'yi oyuna alıp forveti çiftleyerek başladı. Kırmızı-siyahlılar bu değişiklikten sonra daha etkili gözükseler de bir türlü istedikleri pozisyonları yakalayamadılar. Eskişehir'in gole en çok yaklaştığı an 56. dakika oldu. Kullanılan korneri uzaklaştırmak isteyen Melo'nun kafa vuruşunda top kaleye yöneldi, Yekta'nın çizgi üzerinde kayarak yaptığı hamle golü önledi.

BU sezon Sneijder'in gol attığı hiçbir maçı kaybetmeyen G.Saray'da gelenek yine bozulmadı. 70'te Yekta'nın pasıyla içeri giren Selçuk'un vuruşu rakip defanstan sekti. Topu kapan Sneijder yerden usta işi plase vuruşuyla durumu 1-0 yaptı ve Türkiye Kupası, G.Saray'ın dedi.

Haberin Devamı