Gazete Vatan Logo
Futbol Birinci raund Demirören’in

Birinci raund Demirören’in

Bugünkü seçimin provasının ilk galibi Demirören

1548 kişinin katıldığı kongrede başkan adayı Murat Aksu, yönetimi ibra etmedi ve oylamada ekibinden fire verdi. Delegeler ‘ibra etmeye’ daha sıcak baktığı için Demirören kongreye hakim bir görüntü çizdi..

Ancak adı üstünde seçim bu.. Bugün tarafsızların da katılımıyla her türlü denge değişebilir.. Dünkü görüntü şu: Katılım 8 bini aşarsa Aksu’nun şansı var, aksi takdirde Demirören 3 yıl daha başkan!

YÖNETİMİ 156 KİŞİ İBRA ETMEDİ

Demirören ile yönetimi mali ve idari bakımdan oy çokluğuyla ibra edildi. Ancak ‘hayır’ eli kaldıran 450’ye yakın üyeden 156’sı bunu dilekçeyle belgeledi

BEŞİKTAŞ’TA başkanlık seçimleri öncesi en çok gündeme gelen ibra etme konusu, dün mevcut yönetimin oy çokluğuyla ibra edilmesiyle noktalandı. Yıllık Olağan İdari ve Mali Genel Kurul Toplantısı’nda kulüp yönetim kurulu, mali ve idari bakımlardan ayrı ayrı oy çokluğu ile ibra edilirken, 156 üye de dilekçe vererek yönetimi ibra etmediklerini belgelediler.

MALİ kongreye katılan 1610 kişiden yaklaşık 450 kişi yönetimi ibra etmedi ama sadece 156 kişi bunu belgeledi. Yönetimin ibra edilme kısmında yaşananlar bununla da sınırlı kalmadı.. Yıldırım Demirören’i destekleyenler solda, Murat Aksu’ya oy verecekler ise sağ tarafta yerlerini tuttular.. İbra sırasında bir sağ tarafın, bir sol tarafın el kaldırması ilginç bir görüntü ortaya çıkartırken, Aksu’nun grubundaki bazı kişilerin Demirören’i ibra ettikleri gözüktü. Ayrıca, Denetleme Kurulu da 2009 yılı için ibra edildi.

HATIRLANACAĞI gibi önceki gün Aksu’nun listesinde olan Faruk Pala, kendisine yönetimi ibra etmemesi için baskı yapıldığını ve bunu kabul etmediği için listeden çıktığını bildirmişti.

Toplam borç 212 milyon TL

BEŞİKTAŞ’IN Mali İşlerden Sorumlu Asbaşkanı Ertunç Soğancıoğlu, kurulda kulübün mali durumuyla ilgili bilgi verdi. Soğancıoğlu, kulübün net borç tutarının 149 milyon 570 bin 528 lira olduğunu, ayrıca kulüp başkanı Yıldırım Demirören’e de 62.9 milyon lira borç bulunduğunu açıkladı. Böylece siyah-beyazlı kulübün toplam borcu da, başkana olan borçla birlikte 212 milyon 470 bin 528 liraya ulaştı.

SOĞANCIOĞLU, mali kongrede hem Beşiktaş Futbol Yatırımları A.Ş. hem de derneğin mali durumuyla ilgili ayrıntılı bilgiler verdi.

Babalardan Aksu gelmedi, Demirören KONGREDE

BEŞİKTAŞ Kulübü’nün Yıllık Olağan İdari ve Mali Genel Kurul Toplantısı’na oğullarının üstünde çok emekleri olan Erdoğan Demirören ve Abdülkadir Aksu’nun gelip gelmeyeceği oldukça merak ediliyordu. Yıldırım Demirören’in Demirören Şirketler Grubu’nun patronu olan babası salona gelip oğluna destek verirken, eski İçişleri Bakanı ve şu an AK Parti Diyarbakır Milletvekili olan Murat Aksu’nun babası toplantıya gelmeyi uygun görmedi.

DEMİRÖREN YETMEZ DİYOR

SLOGANI
‘Yetmez Demirören’

POLİTİKALARI

- 2023’E (120. yıl) Beşiktaş’ı hazırlayacak yeni bir yönetim anlayışı..

- Beşiktaş küçülmeyecek, tersine her geçen gün daha büyütülecek.

- Beşiktaşlılık duruşu

- Marka değeri 1 milyar dolardan en az 1.5 milyara çıkartılacak.

- Küfür eden ve kanunsuz işlerle uğraşanlarla mücadele edilecek, küfre son verilecek.

- Yeni dönemde kulüp tüm birimleri ile birlikte profesyonelleşecek.

- Kulübü daha da ileriye taşımak için istişare konseyleri kuralacak.

SEÇİM MESAJI

“Sadece Başkan olmayacağım, lider olacağım.”

PROJELERİ

- İnönü için B.Münih’in stadı Allianz Arena’yı yapan şirket ile görüşüldü. Yap-işlet-devret modeliyle stat bu şirkete yeniden yaptırılacak.

- İçinde alışveriş merkezi ve kongre salonları da olan yeni stadın yapımı ile yılda yaklaşık 40-45 milyon dolar gelir hedefleniyor.

- Bütçe olarak %25 olan eksi bakiye yeni gelirlerle düzeltilecek.

SEÇİM SÜRECİNDE NELER SÖYLEDİ?

- Seçime siyaset karıştı. Valiler, emniyet müdürleri kongre üyelerini arıyor, baskı yapıyor.

- Benim için dolandırıcı, yalan konuşuyor, şımarık zengin çocuğu diyen kişi başkan olursa ertesi gün paramı ödemek zorundadır.

- Tribünde küfrü bitirmeden kesinlikle görevi bırakmayacağım.

- Kendi başkanlığıma not olarak 10 üzerinden 7 veriyorum...

- Transferde R.Madrid bile %30 hata yapar. Ben de %30 yaptım.

- Fulya projesini eleştirip karalamak Beşiktaş düşmanlığıdır.

- Yönetim kurulum 18 kişiden oluşuyor ama 19. yöneticim de var; eşim ve çocuklarım...

AKSU NELERİ VAADEDİYOR?

SLOGANI

‘Değişim şimdi’

SEÇİM MESAJI

“Beşiktaş artık adam gibi yönetilecek.”

POLİTİKALARI

- Değerlerini unutmadan geleceği garanti altına alınmış bir Beşiktaş yaratmak, kollektif akılla kulübü yönetmek.

- Dünya çapında yıldızlardan kurulmuş, büyük ve güçlü bir kadro, gençlere yatırım.

- Borçlar yeni bir yapılanma içerisine girilip hemen bitirilecek.

- Kişelere borçlanmayan, kendi kendini finanse eden bir Beşiktaş.

- Sözde değil, özde birliği sağlamak, Beşiktaş’ı Dünya Kulübü yapmak.

PROJELERİ

- İnönü ihtişamına yakışan şekilde tribün tribün yıkılıp yeniden yapılacak.

- Yeni statta 150 loca, 6 bin VIP koltuk, yaklaşık 30 bin kişilik yenilenmiş koltuk yapılacak.

- 3 yılda loca ve koltuklardan 105 milyon dolar gelir elde etmek.

- G.Saray’ın K.Çekmece arazisinin yanında 40 dönümlük alan alınacak.

- Düzce’de F.Bahçe’ye verilen arazinin benzeri bir alana tesis yapılacak.

- Ülker ile görüşülüp F.Bahçe’nin bütçenin aynısı istenecek. Olmazsa Efes’le görüşülecek.

- Voleybola Ziraat Bankası sponsor olacak.

- 2 bin TL’lik üyelik bedeli 500 liraya indirilecek, 50 liralık aidat da yılda 360 TL’ye çıkartılacak. Tüzük Tadil Kongresi’ne gidilecek. Hedef 100 bin üye..

- Fulya Projesi’yle ilgili anlaşmalar ve sözleşmeler takip edilecek.

SEÇİM SÜRECİNDE NELER SÖYLEDİ?

- Demirören şımarık zengin çocuk gibi.

- Seçime siyaset karıştı diyenler ne kadar da çabuk 2. başkanının siyasetin tümüyle içinde olduğunu unuttu?

- Beşiktaşlılar’ı hayâl ürünü projelerle asla kandırmayacağım...

- Kulüp maddi anlamda iflas etmiştir. Beşiktaş’ın borcu aslında tam 400 milyon TL’dir.

- Yıldırım Demirören’e olan borcu İnönü’de eski açığı Milangaz tribünü yapar, öderiz.

- Demirören 6 yılda 60 futbolcu aldı. 41’ine toplam 165 milyon TL bonservis bedeli ödedi. 25 oyuncuyu bedelsiz gönderdi. Sadece 2 oyuncunun satışından para kazandırdı.

- Yönetimden yaka silkenler için adayım. Kafamı da giyotinin altına koyuyorum...

KONGRE İZLENİMLERİ

1) BEŞİKTAŞ’TA mali kongre ve seçim ilk defa 2 gün arka arkaya yapıldı.. Buna karşın son yıllarda alışık olduğumuz renksizlik kendini iyice belli etti. Camianın ağır topu olarak değerlendirebileceğimiz isimlerden Süleyman Seba, Hüsnü Özyeğin, Tuncay Özilhan, Turgay Ciner, Zafer Yıldırım, Nevzat Demir, Cemil Kazancı, Serdar Bilgili, Hüsnü Güreli, İhsan Kalkavan, Fikret Orman ile Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal gibi önemli isimlerden hiçbiri kongreye katılmadı..

2) EKSİK olan sadece duayenler değildi.. Kongre salonunu adeta stadyuma çeviren ve ’doldurma’ olarak tabir edebileceğimiz, yani kongre üyesi olmayan ama bir adayı destekleyen fanatiklerden de eser yoktu.. Bu da herhangi tatsız sayılacak bir olayın veya büyük çaplı bir tartışmanın yaşanmamasını sağladı..

3) SAAT 13.00 itibarıyla 1548 kişinin (Yani aidatını ödeyen 13 bin kişinin yaklaşık yüzde 10’u) katıldığı kongrenin yıldızı hiç şüphesiz Divan Başkanı Uluç Gürkan’dı. Siyasetçi kişiliğini kapıda bırakıp Beşiktaşlı kimliğiyle divanı yöneten Gürkan taraf olmadı, ne iktidar ne muhalefet tarafına ağırlık koydu. Onun adil yönetimi nedeniyle bütün konuşmacılar sınırlara uydu.. Örneğin Hasan Arat, 3 sayfalık daha konuşması olmasına rağmen 10 dakika sınırına uyup konuşmasını kısa kesti..

4) İSTANBUL polisi alarma geçmişti.. Özellikle sivil polislerin de katılımıyla 300’ü aşkın polis Lütfi Kırdar Salonu’nda görev yaptı.. İstanbul sermayesinden üyeler yerine polislerin çokluğu belki güvenliği sağladı ama esprilere de neden oldu..

5) KONGRENİN yapıldığı Lütfi Kırdar Kongre Sarayı’nda başkan adaylarının ekiplerinin konumu da önemliydi.. Sahnede Divan Kurulu Başkanlığı, Denetleme ve yönetim masaları oluşturulurken Demirören destekçileri sahnenin sağında ve arkasında, Aksu’yu destekleyenler ise sahnenin sol ön tarafında yer aldı.

YILDIRIM DEMİRÖREN: Arat ve Bilgili küfürle gitti, ben GİTMEM!’

BEŞİKTAŞ Başkanı Yıldırım Demirören, dünkü Yıllık Olağan İdari ve Mali Genel Kurul Toplantısı’nda daha ılımlı açıklamalar yaptı.. Kazananın Beşiktaş olduğunu söyleyen Demirören’in düşünceleri şöyle:

“BEŞİKTAŞLI duruşu başkadır. Ben küfre karşıyım, tribüne değil. Başkanına küfür eden tribünler temizlenecek. Hasan Arat da küfürle gitti, Serdar Bilgili de. Ama ben küfürle gitmeyeceğim. Küfür edenler tribünden gidecek.

MURAT Aksu’ya da başarılar diliyorum. Her şey gönlünüzce olsun.”

MURAT AKSU: ‘Emsal olsun diye İBRA etmiyorum’

BAŞKANLIK seçimi öncesi Murat Aksu, rakibi Yıldırım Demirören’i topa tuttu: “Demirören’e açık teklifte bulunuyorum. Sayın başkan, gelin 6 yılda oluşturduğunuz borcu temizleyin, ben de sizin kulübü devraldığınız borç rakamını, yani 101 yıllık borcu ortadan kaldırayım. Kabul etmiyorsanız borçların hesabını verin.

BEN ibra etme konusunu seçim politikası haline getirmedim. Listemdeki kişileri ibra konusunda kendi vicdanlarıyla başbaşa bıraktım. Ancak bir başka zamanda, bir başka başkan ve yönetiminin emsal görüp, kulübü bu noktaya getirmeye cesaret edememesi için, mevcut yönetimi kesinlikle ibra etmiyorum.”

Haberin Devamı