Gazete Vatan Logo
Futbol Biz kaybedersek Beşiktaş kaybeder

Biz kaybedersek Beşiktaş kaybeder

Demirören'in eşinden Vatan'a çarpıcı açıklamalar

Bir Beşiktaşlı olarak, Yıldırım seçimi kaybederse Beşiktaş’ın kaybı olur. Eşi olarak da sonuç ne çıkarsa üzülmem.”

“Denizli maçını unutamam. Önümüzde biri vardı. Çünkü şampiyonluk törenimizde maymun gibi tırmanıp beni öpmek istemişti. Aynı adam bu sefer de gözümüzün içine bakarak küfürler etti.”

Bu pazar Beşiktaş’ta başkanlık seçimi var, heyecanlı mısınız? “HEYECANLIYIM ama her seçim kadar. Özel bir durum yok. Gerçi geçen sefer rakibi yoktu, o manada kolay bir seçimdi ama zorluğu şuydu: Yıldırım Beşiktaş’a faydalı olacak bir yönetim oluşturmak için uğraşıyordu. Bu sefer de aynı şey oldu. Levent’teki ofiste onu görmen lazımdı Sanem, içeri girdim. Bilmiyorum kaç kişi vardı? Yıldırım 1000 kişiyle görüştü. Hadi abartıyorum, 900 olsun.”

* İlk seçimde rakip Fikret Orman’dı..

“EVET.. Hatta sandıklar açıldıkça etrafa Fikret kazanıyormuş gibi bir hava yayılmıştı. ’Kalk Yıldırım, burada bekleyip ne yapacağız, eve gidelim’ demiştim. Eve geldik, telefon çaldı, ’Kazandınız’ dediler. İnanmadım. O yüzden seçimlerin zorluğunu biliyorum, son ana kadar kim alır bilinmez. ’Yıldırım kazanır’ veya ’Murat alır’ diyemem.”

* Başkanlığı bırakmasını hiç dilediniz mi veya istediniz mi?

“10 sene önceki hayatımızı unuttum aslında. Nasıl yaşıyorduk, hatırlamıyorum. O yüzden bırakırsa nasıl olacağını hiç düşünmedim. Hayatımızın parçası ama tabii ki Yıldırım sonsuza denk başkan kalmayacak. Ama bu seçimlerin doğasında var. Çok başarılı bir başkan Yıldırım. Kocam olduğu için söylemiyorum. Geçen seçimde vaat ettiği herşeyi yaptı. Bir tek stad kaldı, o da imzalar, izinler-mizinler, bitmedi. Tek başına da karar vermedi devam ederken. Bizim ailemiz ve Demirören ailesi beraber karar verdik. Her seçimden önce benim rızamı da alır sağosun. Gerekli görüyorsan, doğrusunun bu olduğuna inanıyorsan seçime girersin, Yıldırım da öyle. O yüzden destekliyoruz. İnsanların terbiyesizlikleri biraz etkiledi beni, bu kararı desteklememde. Herşey iyiyken ne kadar üstüne geliyorsunuz bu adamın?

* Sezon başında olaylı bir Denizli maçı vardı, İnönü’de oynanan. Size ve Yıldırım Demirören’e küfürler edilmişti. Bunu mu kastediyorsunuz?

“BEŞİKTAŞ-Denizli maçından önce haberler geldi Yıldırım’a, ’Stadda olaylar çıkacak. Gitmeyin’diye. ’Karın, çocukların gelmesin’ diye. Çocuklar gelmedi ama ben gittim. ’Ne olabilir ki?’ diye düşündüm. Üstelik bunu duyduktan sonra direkt gitmek istedim. Biz Karadenizli’yiz. Yıldırım bu tehditlere kulak asmaz. Ama ’Üzüleceksen gelme’ dedi. Gittik. Gerçekten çok organize bir küfür vardı. Otuturken öyle görüyorsun ki bunu. Maçtan önce Yıldırım’a ’Ben senin yanına oturacağım’ dedim. Oradan biri ’Kadınlar Şeref Tribünü’ne giremez’ dedi. ’Yönetmelik mi var böyle?’ dedim, yokmuş. ’İyi, yazılı bir kural yoksa girerim’ dedim. Bu sefer de ’Yararı olmaz’ dediler. İlk defa Şeref Tribünü’nde Yıldırım’ın yanında oturdum o maçta. Görüntü çok çirkindi. Küfür olabilir, tezahürat olabilir, ’Yeter Demirören’e bile razıyım ama bunlar inanılmaz çirkindi. Tabata gol attı, maçı biz kazandık. Anlamak mümkün değil. Bir ara korktum yani. Yıldırım içine atar, atar, atar. Baktım artık morarıyor. Yıldırım’a ’Lütfen sinirlenme’ deyip bir yandan da sinirden elimle onu itiştiriyorum. ’Revna lütfen konuşma’ dedi, ’Tamam susuyorum’ demek zorunda kaldım. “

* O geceden sizde en fazla iz bırakan şey neydi?

“TAM önümüzde bir adam vardı. Binlerce kişi arasından bile yüzünü tanırım şu an. Çünkü şampiyonluk töreninde maymun gibi tırmanıp beni öpmek istemişti. Aynı adam bu sefer gözümüzün içine bakarak küfrediyordu. ’Bravo’ diyerek alkışladım adamı. Bende de delilik var tabii.“

* Demirören’in eşi olarak değil, bir Beşiktaşlı olarak seçimi nasıl değerlendiriyorsunuz?

“YILDIRIM değil, başka biri olsa ’Helâl olsun adama, ne söz verdiyse yaptı’ derim. Bir Beşiktaşlı olarak, Yıldırım seçimi kaybederse Beşiktaş’ın kaybı olur. Eşi olarak da üzülmem. İki sonuç da bizim için hayırlı olur çünkü.”

‘YETER’ sloganı sempatik

“ O tezahürat melodisini zeviyorum. En son bana ‘Beşiktaş’ın annesi’ diyen çocuk beni ağlattı.”

* Denizli maçından sona eve giderken arabada ağladınız mı ya da maçtaki olanları sonra nasıl yaşadınız içinizde?

“ÇOK sakindim. Biraz haklı olsalar, ağlardım. Ama çok haksızlardı. Yenildiğimizde bağırıyorlar güya, yenilmek o kadar kötüyse kazandığımızda müthiş olmalı coşku. 2 kupa almışız, daha sezonun başı, maçı kazanıyoruz bu küfür ne şimdi? O yüzden hiç üzülmedim. Bir stat dolusu insan gerçekten seni istemese şapkanı önüne koyarsın yani.. Ama durum bu değildi.. Mesela ben ‘Yeter Demirören’ şarkısının melodisini seviyorum.. Bu sempatik bir tepki hatta.. Ama o gün olanlar, asla..”

* Peki nerede ağladınız en son?

“GEÇEN gün bir yerde adımı söylüyordum, yanımda 6 yaşlarında bir çocuk belirdi. ’Sen Yıldırım Demirören’in karısı mısın?’dedi. Döndü, koşarak içeri giderken ’Baba, baba, Beşiktaş’ın annesi burada’ dedi, ağladım.. Hem de ne ağlama. Kızım babası üzülecek diye çok üzülüyor. Hemen mesajlar çekiyor. ’Senin yüzünü gülerken seviyorum’ filan diye. Oğlan daha sert, ’Bunu nasıl derler bana?’ diye kızıyor. Bir de özellikle şunu belirtmek istiyorum.. Serhat Soysal sevdiğim bir kardeşimiz. Yıldırım’ın çok söylediği bir söz vardır. ’Çarşamba listeler verildi, perşembe sabahı listede olmadığı halde yanımda olan gerçek Beşiktaşlı, gerçek dosttur’ der. Serhat öyle biri. Serhat listeye girse de girmese de hep Yıldırım’ın yanında.”

Murat’ın sözleri beni COK KIRDI

“Murat Aksu ailece görüştüğümüz, yediğimiz, içtiğimiz biri.. Dediği kadar büyük yönetim yanlışları varsa, görevdeyken söylemeliydi.”

* Bu seçimde Beşiktaş’ın eski 2. başkanı Murat Aksu aday. Şaşırdınız mı Murat Aksu’nun adaylığına?

“HİÇ şaşırmadım. Tabii ki rakipler olacak. Ama inancım şu: Yıldırım’ın değeri bıraktığı gün belli olur. Onu kaybettikten sonra anlayacaklar. Aklı başında Beşiktaşlı gençler böyle söylüyor, bu önemli.”

* Kırgın mısınız peki Murat Aksu’ya? Aile dostunuz çünkü..

“BEŞİKTAŞ Başkanlığı’na aday olmasına tabii ki değilim. O da Beşiktaş’ın iyiliğini düşünüyordur mutlaka. Ama ailem benim için çok önemli. Ailece birşeyler paylaştığım, yediğim, içtiğim, gezdiğim biri çıkıp öyle konuştuğu zaman çok kırılır, üzülürüm. O kadar büyük yanlış varsa, görevdeyken önce bana söyleyecek. Böyle insanlar maalesef çok. Murat da ailece görüştüğüm biri. Başarılar diliyorum. Ama bazı şeyleri paylaştık, ettik. Sonra bunları unutup yaptığı söylemler kırıcı oldu tabii. Tanımasam önemli değildi ama insanın canını acıtıyor. Hepsinin de yüzüne bunu söylemişimdir. Hiç içimde tutmam. Affetmediklerim de var, isimleri önemli değil, onlar biliyor.”

O da biliyor doğru söylemediğini!

Beşiktaş’ın First Lady’si Revna Demirören, seçime
48 saat kala sadece Sanem Altan’a konuştu:

“Murat’ın sözleri seçim propagandası gibi. Karakteri böyle belki. Gerisi vicdanına kalmış.”

* Aksu’nun hangi sözleri kırıcıydı?

“BUNLARA girmeye gerek yok. Yıldırım da Murat da pazar günü Allah’ın izniyle şık bir seçim yaşasınlar. Bu önemli. Seçim bitince belki söylemler tekrar yumuşayacak ama kırık benim içimde kalır. Seçim sonunda bunlar kalmayacak diye düşünmek isterim. Murat’ın seçim politikası bu olabilir, gerçi Beşiktaş bu kadar sert söylemleri ilk defa görüyor seçimde. Siyasetteki gibi oldu daha çok. Karakterinin verdiği birşey belki Murat’ın, bilemiyorum. O da biliyor dediklerinin doğru olmadığını, kendi vicdanına kalmış birşey artık.”

* Yıldırım Demirören’in bunlara bir cevap vermesini ister miydiniz?

“ADANA’DAKİ yemekte, yine Lazlığın verdiği bir refleksle, kürsüdeyken ’Cevap versene Yıldırım’ dedim. Sanırım yüksek çıktı sesim. ’Revna Demirören cevap istiyor’ diye yazdılar. Böyle kayıtsız durmak müthiş birşey. Yıldırım başarıyor. Ben yapamazdım. Neler dedi Murat? Neyse, oralara girmek istemiyorum.”

Haberin Devamı