Gazete Vatan Logo

Bizimki gibisi yok

2018 Dünya Kupası Avrupa ve Güney Amerika Elemeleri’nde son iki maça girildi. Türkiye’nin de bulunduğu I Grubu en rekabetçi grup olarak dikkat çekerken, Belçika ve Brezilya şimdiden Rusya biletini cebine koydu

Bizimki gibisi yok

Rusya’da düzenlenecek olan 2018 Dünya Kupası’na hangi ülkeler katılacak? Avrupa ve Güney Amerika elemelerinde mücadele eden ülkeler, bu sorunun cevabını oynanacak son iki maçta verecek. Avrupa’da, Türkiye’nin içinde bulunduğu I Grubu, en çok hesap yapılan grup olarak göze çarpıyor. Zira millilerimizle birlikte Hırvatistan, Ukrayna ve İzlanda’nın halen liderlik şansı bulunuyor. Bu dört takımı birbirinden yalnızca iki puan ayırıyor.

Almanya ve İsviçre namağlup

Eski kıtanın A Grubu’nda lider Fransa 17 ve ikinci İsveç’in 16 puanı bulunuyor. Arkalarındaki Hollanda ve Bulgaristan’ın da şansları devam ediyor. B Grubu’nu domine eden nağmağlup İsviçre ve son Avrupa şampiyonu Portekiz, liderlik mücadelesi verecek. C Grubu’nda Almanya henüz yenilmezken, Kuzey İrlanda da Play-Off’a kalmayı garantiledi. D Grubu’nun zirvesinde Sırbistan yer alsa da, takipçileri Galler ve İrlanda Cumhuriyeti’nin liderlik şansı halen sürüyor. Benzer görüntüdeki E Grubu’nda ilk iki sırayı, son maçlarda oynanacak Karadağ-Danimarka ve Polonya-Karadağ mücadeleleri belirleyecek. F Grubu’nda İngiltere, liderliği bırakmadı. Slovakya ile Slovenya arasındaki ikincilik yarışı ise devam ediyor. İspanya ve İtalya, G Grubu’ndan el ele çıkmaya çok yaklaştı. H Grubu’nda ise Belçika, Rusya’ya gitmeyi garatilese de ikincilik yarışı dikkat çekiyor. Bu koltuk için Bosna-Hersek, Yunanistan ve Güney Kıbrıs kalan iki maçta kapışacak.

Haberin Devamı

Arjantin’in işi zor

Güney Amerika Elemeleri’nde Brezilya, haftalar öncesinde Rusya biletini kapmıştı. İlk dört sıradaki takımların kupaya direkt katılacağı, beşincinin ise Play-Off oynayacağı kıtada Uruguay, Kolombiya, Peru arasındaki nefes kesiyor. Beşinci sıradaki Arjantin ise üst üste aldığı iki beraberlikle şansını zora soktu. Tangocular şiddetle galibiyete ihtiyacı var. Meksika, İran, Japonya, Güney Kore ve Suudi Arabistan kupaya katılmayı garantileyen ekipler.