Gazete Vatan Logo
THY Euroleague Blatt: 'Bugünkü gibi rezalet...'

Blatt: 'Bugünkü gibi rezalet...'

Darüşşafaka Doğuş Başantrenörü David Blatt, Real Madrid mağlubiyetinin ardından açıklamalarda bulundu.

Blatt: 'Bugünkü gibi rezalet...'

Darüşşafaka Doğuş Başantrenörü David Blatt, THY Avrupa Ligi play-off turunda İspanyol temsilcisi Real Madrid'e 88-81 yenildikleri maçtaki ilk yarıdaki performanslarının faturasını kaybederek ödediklerini söyledi.

Karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Blatt, dördüncü çeyrekte yaptıkları savunmanın maçı kazanmaya yetmediğini vurgulayarak, şöyle konuştu:

"Real Madrid'i tebrik ederim. Bu maçı kazanmak için ilk yarıda yeteri kadar iyi bir oyun oynamadık. Bütün ikinci yarıda farkı kapatmak için peşlerinden koştuk. Yaklaştık ama yetişemedik. Real Madrid gibi bir takıma bunu yaparsanız kazanamazsınız. Dördüncü çeyrek iyi savunma yaptık ama yaptığımız hataların faturasını ödedik. Savunma ribaundlarını alamadığımız için olumsuz etkilendik. Rakibimize yanıt vermekte çok geciktik. Akıllı davranış doğru olanı daha erken yapmak. Maçın sonunda doğru oynadık ama galibiyet için çok geç oldu."

Maçın 21 sayıyla en skorer oyuncusu Real Madridli Jayce Carroll'ın bu sezon kendilerine karşı ilk defa bu kadar etkili oynadığını aktaran tecrübeli başantrenör, "Zor şutlarına yapacak bir şey yok ama bizi asıl bugün zorlayan bulduğu boş şutlardı. Bu boşlukları da hücum ribaundlarından ya da hızlı hücumlardan sonra buldu. Bugün iki-üç kez boş 3 sayılık basket buldu. Bunlar bizi etkiledi. Beşinci maçta bugün yaptığımız gibi rezalet bir savunma yaparsak karşımızdaki çok iyi takıma karşı kazanamayız. Günün sonunda iyi savunma yapmanız lazım." değerlendirmesine bulundu.

Haberin Devamı