Gazete Vatan Logo
Futbol Bobo gidiyor, Tuncay geliyor!

Bobo gidiyor, Tuncay geliyor!

Süper Lig'i sallayacak iki transfer haberi gündeme bomba gibi düştü. Fransız ekibi St.Etienne, Sambacı için 5 milyon bonservis önerdi. Bu transferin bitmesi an meselesi. F.Bahçe de milli yıldız Tuncay Şanlı'yı kiralamak için harekete geçti

DAHA önce Yunanistan’ın Panathinaikos takımına transferi gündeme gelen Beşiktaş’ın Brezilyalı golcüsü Bobo’ya şimdi de Fransızlar kanca attı. Eşinin İstanbul’da kalmak istemediğini, bu nedenle de takımdan ayrılmayı düşündüğünü geçtiğimiz aylarda başkan Yıldırım Demirören’e ileten Sambacı, Yunan ekibi ile bonservis konusunda anlaşma sağlanamayınca takımda kalmıştı. Bobo’nun son talibi ise Fransa Ligue 1 takımlarından St.Etienne oldu.

GEÇTİĞİMİZ temmuz ayında, son yıllarda Fransa’nın en çok göze batan forvetleri ve milli takımın da yıldızı olan Bafetimbi Gomis’i 15 milyon Euro karşılığı Lyon’a satan Fransız ekibi, forvet hattında yaşadığı sıkıntıyı ise Kara Kartal’ın golcüsü Bobo ile çözmeyi planlıyor. Geçen hafta Fransa medyasında Mehmet Yıldız’a da talip olduğu konusunda haberler çıkan St.Etienne, Brezilyalı golcü için Beşiktaş’a 5 milyon Euro bonservis bedeli önerirken, siyah-beyazlılar 6 milyon Euro’da ısrar istiyor. Ancak iki tarafın da yapılacak görüşmelerde orta yolu bulacağı ve Bobo’nun Fransız ekibiyle sözleşme imzalayacağı öğrenildi. St.Etienne geçen sezonun başında da Sambacı’yı istemiş ancak Ertuğrul Sağlam izin vermeyince transfer gerçekleşmemişti.

10.5 NUMARA ALINACAK

BOBO’NUN St.Etienne ile anlaşması durumunda siyah-beyazlılar da transfer için çalışmalara start verecek. Takıma takviye yapmayı planlayan ancak yabancı kontenjanı sorunu nedeniyle eli kolu bağlı olan Beşiktaş, teknik direktör Mustafa Denizli’nin ısrarla istediği ’10.5’ numara transferi için girişimler başlayacak.

SİYAH-beyazlılar kontenjan sıkıntısı nedeniyle bu sorunu Stuttgart’ta forma giyen Yıldıray Baştürk ile çözmeyi düşünüyordu. Ancak oyucunun İranlı menajeri Reza Fazali’nin, milli yıldıza Yunanistan’dan 2 takımın talip olduğunu açıklayıp, sürekli fiyat yükseltme çabaları üzerine bu transferi askıya alan Beşiktaş’ta böylece yabancı bir 10.5 numara alınmasının da yolu açılmış olacak.

Villa geri adım attı Fener devreye girdi

Boro’nun 7 milyon poundluk talebini çok bulan Villa transferden vazgeçince F.Bahçe milli yıldızı kiralamak için harekete geçti


MIDDLESBROUGH’NUN yıldızı Tuncay Şanlı için eski takımı F.Bahçe devreye girdi. Adı bir çok Premier Lig takımıyla anılan Tuncay için en ciddi teklifi yapan Aston Villa da geri adım atınca sarı-lacivertilere gün doğdu. Golcü oyuncu için istenilen 7 milyon poundluk bonservis bedelinin çok olduğunu düşünen Villa Menajeri Martin O’Neill transferden vazgeçtiklerini söyledi. Bunun üzerine Daum’un da çok istediği Tuncay için girişimlerini başlatan F.Bahçe, yıldız oyuncuyu kiralama yoluna gidecek. Sezonun ilk maçında Sheffield United’a karşı oynamayan ve Championship’te forma giymek istemeyen Tuncay da Türkiye’ye gelmeye sıcak bakıyor.





Haberin Devamı