Gazete Vatan Logo
Futbol Bolt varsa rekor var

Bolt varsa rekor var

Dünya Atletizm Şampiyonası’nın son yarışı olan 4x100 metre bayrakta Jamaika, 4 yıldızıyla uçup Usain Bolt ve çetesi, 37.10’la Jamaika’ya ait olan rekoru 37.04’e çekti. ABD bayrak değişiminde Britanyalı Marlon Devonish’e ‘toslarken’, Fransa ise 2. sırada kaldı

Bolt varsa rekor var

13. Dünya Atletizm Şampiyonası’nın kapanışı muhteşem oldu.. Nesta Carter, Michael Frater, Yohan Blake ve Usain Bolt’tan oluşan Jamaika, akıl almaz bir performans sergileyip 4x100 erkekler bayrak yarışında dünya rekoru kırdı..

ESKİ rekor yine Jamaika’ya aitti... 2008 Pekin Olimpiyatları’nda Mulling, Frater, Bolt ve Powell’lı kadro 37.10’la dünya rekoru kırmıştı.. Bu kez Mullings’in yerinde Carter, Powell’ın yerinde ise 100 metrenin şampiyonu Blake vardı..

JAMAIKA’DA bayrağı ilk taşıyan isim Carter’dı.. Ardından Frater, Blake ve son olarak Bolt bayrağı aldı. Yeryüzünün en hızlı insanı olan Bolt, bitiş çizgisini geçtiğinde kronometrede 37.04 yazıyordu.. Yeni dünya rekoruydu..

YARIŞTA Jamaika’ya rakip olması beklenen ABD ise Britanyalı atlet Marlon Devonish’in kurbanı oldu.. ABD’de bayrağını 3. sırada taşıyan D.Patton, bayrağı W.Dix’e verecekti ki bir yan kulvardaki Devonish’in çarpmasıyla taklalar atarak yere düştü.. Erken hareketlenen Devonish, hem ülkesi Büyük Britanya’nın hem de ABD’nin elenmesine neden oldu..

GÜMÜŞ madalyayı ise T.Tinmar, C.Lemaitre, Y.Lesourd ve J.Vicaut dörtlüsüyle koşan Fransa, 38.20 ile kazanırken, Saint Kitts&Nevis, 38.49 ile bronz madalyanın sahibi oldu.

Haberin Devamı