Gazete Vatan Logo
Galatasaray Böyle Dortmund elden kaçmaz!

Böyle Dortmund elden kaçmaz!

Yazarımız Güntekin Onay, G.Saray'ın rakibini masaya yatırdı:

Böyle Dortmund elden kaçmaz!

DORTMUND, Bundesliga'da küme düşme hattının sadece 1 puan üzerinde ve en çok gol yiyen takımlardan biri. İki yıl önceki Dortmund kesinlikle yok. Bir futbol takımı kendi liginde oynadığı 8 maçta sadece 2 galibiyet alabildiyse ve kalesinde 14 gol gördüyse bu ciddi sorunları olduğunu gösterir.

EVET Borussia Dortmund'un büyük problemleri var.. Ancak soru şu: G.Saray bu sorunları lehine çevirebilir mi? Sarı-kırmızılılar derbiyi 'İyi oynayarak kazandık' diye değerlendirirse hata yapmış olur. Sarı-kırmızılılar oyun kuramıyor, oyunu rakip yarı sahaya yıkamıyor ve gol pozisyonlarını üretmekte zorlanıyor.

DORTMUND gibi bir takım karşısında yüksek tempoda oynamak hata olur. Her ne kadar savunmada sorunlar yaşasa da Alman ekibi ortalama 120 kilometre koşan ve Türkiye standartlarının üzerinde hızlı oynayan bir ekip. Böyle bir takıma karşı tempoyu düşürmek şart.

PRANDELLI KOPYA ÇEKSİN

ALMAN ekibinin savunmasının arkası, en zayıf tarafı. Kesinlikle Burak Yılmaz'ın seveceği tipte bir oyun kurguları var. Ancak asıl mesele Dortmund orta alanda topu kazandıktan sonraki ani hücumları karşılayabilmekte. G.Saray, oynunun hiçbir bölümünde dengeyi kaybetmeden sabırlı oynamalı.

Haberin Devamı

SAKATLIKTAN çıkan Reus, Mkhitaryan, Kagawa oynarsa Aubameyang ve Immobile son derece hızlı ve tehlikeli oyuncular. Prandelli bütün planlarını bu oyunculara alan vermemek üzere oluşturmalı. Geniş alanlar bırakmak bizim için büyük tehlike yaratır.

RAKİBİN Bundesliga'daki görüntüsü bizi umutlandırıyor. Doğru bir stratejiyle ve yüksek mücadele gücüyle Dortmund'un bileği bükülebilir. Prandelli, Dortmund'un Bundesliga maçlarından kopya çekebilir. 2 maçta 6 puanla İstanbul'a gelen Alman temsilcisi buradaki 1 puanı bile olumsuz olarak değerlendirmeyecektir. Oynarsa İlkay da tam anlamıyla hazır değil. Bu da bizim için bir avantaj.

Sneijder'in yeri forvet arkası

BU kritik maçta F.Bahçe derbisinde yıldızlaşan Wesley Sneijder gibi bir silahı doğru pozisyonda kullanmak çok önemli. Buna defalarca şahit olduk. Zaten Hollandalı yıldız kariyerinin en verimli sezonlarını forvetin arkasında serbest oynayarak sergiledi.
ANCAK tek başına Sneijder yetmeyecektir. Burak Yılmaz'ın da Alman temsilcisi karşısında fizik olarak en güçlü haliyle sahada yer alması gerekiyor.
Reus-Mkhitaryan ikilisine dikkat
DORTMUND'DA her ne kadar formsuz olsa da Mkhitaryan, sakatlıktan çıkmış olsa da Reus son derece tehlikeli. Keza Aubameyang dünyanın en hızlı oyuncularından. Keza Immobile de geniş alanları seven bir oyuncu.
DORTMUND, aslında hızlı oyuna göre dizayn edilmiş bir takım. Ve bu yüzden zaman zaman iyi organize olmuş, kompakt savunmaları açmakta güçlük çekiyor. G.Saray için anahtar bunlar olmalı.

Haberin Devamı