Gazete Vatan Logo

Brezilya garantiledi Arjantin tehlikede!

Güney Amerika Elemeleri'nde Paraguay'ı 3-0 yenen Brezilya, ev sahibi Rusya'nın ardından 2018 Dünya Kupası finallerine katılmayı garantileyen 2. ekip oldu. Sambacılar, 1930'daki ilk turnuvadan beri yapılan her Dünya Kupası'na katılan tek takım olma ünvanını da devam ettirdi.

Brezilya garantiledi Arjantin tehlikede!

2018 Dünya Kupası Güney Amerika Elemeleri'nde Brezilya, Paraguay'ı 3-0 yendi, Uruguay'ın da Peru'ya 2-1 yenilmesinin ardından finallere katılmayı garantiledi.

Elemelere Şili yenilgisiyle başlayan; ancak daha sonra oynadığı 13 maçta da yenilgi yüzü görmeyen Brezilya, 14 maç sonunda 33 puan topladı. Bu karşılaşmaların 10'unu kazanan Sambacılar, 3'ünde de berabere kaldı; elemelerin bitmesine 4 hafta kala Rusya vizesi aldı.

ARJANTİN TEHLİKEDE

4 takımın direk katıldığı Güney Amerika elemelerinde, Brezilya'nın ardından Kolombiya, Uruguay ve Şili diğer 3 ekip olmak için büyük mücadele veriyor.

Güney Amerika Elemeleri'nde Brezilya'yı 24 puanlı Kolombiya ve 23'er puanlı Uruguay ve Şili takip ediyor. Arjantin ise grupta 5. durumda ve sıralama bu şekilde sona erecek olursa, Okyanusya temsilcisiyle play-off oynayacak.

İşte gecenin sonuçları:

Bolivya 2-0 Arjantin
Ekvador 0-2 Kolombiya
Şili 3-1 Venezuela
Brezilya 3-0 Paraguay
Peru 2-1 Uruguay

İşte gelecek maçların programı:

31 Ağustos 2017

Brezilya - Ekvador
Peru - Bolivya
Şili - Paraguay
Uruguay - Arjantin
Venezuela - Kolombiya

Haberin Devamı