Gazete Vatan Logo
Futbol Brezilya Kore'yi rahat geçti

Brezilya Kore'yi rahat geçti

FIFA Kadınlar Dünya Kupası'nın 4. gününde E ve F Grubu maçları oynandı.

Brezilya Kore'yi rahat geçti

Kanada'da devam eden FIFA Kadınlar Dünya Kupas'nın 4. gün karşılaşmalarında Fransa İngiltere'yi 1-0 ve Brezilya da Güney Kore'yi 2-0 yendi. Günün diğer karşılaşmalarında İspanya Kostarika, Kolombiya da Meksika ile 1-1 berabere kaldı.

Kanada'nın Moncton kentindeki Moncton Stadyumu'nda oynanan günün ilk karşılaşmasında F Grubu takımları Fransa ile İngiltere karşı karşıya geldi. Baştan sona çekişmeli geçen maçta Le Sommer'in Fransız milli takımı adına 29. dakikada attığı gol, maçın da skoru oldu. Fransa, sahadan 3 puanla ayrıldı.

İspanya-Kosta Rika: 1-1

Günün ikinci karşılaşması ise E Grubu takımlarından İspanya ile Kosta Rika arasında oynandı. Montreal'deki Olimpiyat Stadyumu'nda oynan maçta, Losada'nın 13. dakikada İspanya adına kaydettiği gole, Kosta Rika'dan Rodriguez 1 dakika sonra karşılık verdi. 14. dakikadaki bu golden başka gol olmayınca, iki takım sahadan 1'er puanla ayrıldı.

Kolombiya- Meksika 1-1

Günün üçüncü maçı Moncton Stadyumu'nda F Grubu takımlarından Kolombiya ile Meksika arasında oynandı. Meksika milli takımından Perez'in 36. dakikada attığı golle biten ilk yarının ardından, maçın bitimine 8 dakika kalana dek çekişmeli bir oyun oynandı. Kolombiya'dan Montoya, 82. dakikada takımına 1 puan kazandıran beraberlik golünü attı ve maç da bu skorla sona erdi.

Haberin Devamı

Brezilya-Güney Kore 2-0

Montreal'deki ikinci 4. gününse son maçı yine Olimpiyat Stadyumu'nda oynandı. E Grubu takımlarından Brezilya ile karşı karşıya gelen Güney Kore, 33. dakikada Formiga ve 53. dakikada da Marta'nın penaltıdan attığı gollere engel olamayınca, sahadan 2-0 yenik ayrıldı.

FIFA Kadınlar Dünya Kupası'na 11 Haziran Perşembe günü A ve B Grubu maçları ile devam edilecek.