Gazete Vatan Logo
Futbol Britanya seferi

Britanya seferi

Aykut Hoca tüyoyu verdi, VATAN F.Bahçe’nin Muamba’yı izlediğini öğrendi

Britanya seferi

Kocaman’ın ‘Devre arasında yabancı alacağız’ açıklamasını irdeledik ve F.Bahçeli 3 yetkilinin cumartesi oynanan Bolton-Tottenham maçında Kongolu ön liberoyu izlediği bilgisine ulaştık.

AYKUT Kocaman, önceki gün Bilkentliler’le yaptığı sohbette devre arası yapacağı operasyonla ilgili açık ifadeler kullandı.. Konferansta “Transfer döneminde 1-2 yabancı oyuncu almak istiyoruz” dediği dakikadan itibaren bu isimlerin kim olduğuna dair bilgi toplamaya başlayan VATAN, Kocaman’ın listesindeki ‘1 numara’yı buldu: Fabrice Muamba.

ELMANDER DE İZLENDİ

PEKİ bunu nereden biliyoruz? Şöyle izah edelim.. Sarı-lacivertli kulüpten 3 yetkili, Premier Lig’de Reebok Arena’da cumartesi oynanan Bolton-Tottenham maçını izledi ve 22’lik oyuncuyla ilk teması kurdu. Defansif özelliklerinin yanında ofansa yaptığı katkıyla da beğeni toplayan Muamba, Tottenham maçında bir de asist yaparak yönetimin gözüne girmiş durumda.

FAKAT Kocaman sadece 1 ismi izletmedi bu maçta.. 90 dakika sahada kalan ve bir süredir Ada basınında F.Bahçe’yle adı anılan 29 yaşındaki golcü Elmander’i de takip ediyor. 4-2 Bolton’un kazandığı maçta İsveçli golcü de bir asist yaparken, güçlü fiziği, uzun boyu ile Kocaman’ın gözdesi.



BILICA’NIN YERİNE ONYEWU

LİSTEDEKİ bir diğer isim ise 2 yıldır istenilen Milanlı Oguchi Onyewu.. Geçen sezon geldiği İtalya’da 2. yılını geçirmesine rağmen sadece 31 dakika forma şansı bulan ve son olarak idmanda İbrahimoviç’le yumruklaşan ABD’li oyuncu, Milan’dan ayrılmak için can atıyor. Nijerya asıllı olması ve Yobo’yla aynı dili konuşması da Onyewu’yu öne çıkartan başka bir detay.

HER şey iyi güzel, şimdi sırada ‘Kim gidecek’ sorusununu cevabı var.. Kadrosunda 10 yabancı bulunan F.Bahçe, bu 3 ismi alabilmek için 3 isimden vazgeçmeli. Biz gidebilecekler listesindeki olağan şüphelileri sizlere vereceğiz.

İLK sırada Bilica var. Kocaman devre arası Sambac›’y› gönderecek.. 2. sıra Güiza’nın. Zaten Aykut Hoca, konferansta “2 ay sonra kalıp kalmayacağı belli olacak” diyerek şimdiden ayrılığın yolunu yapmış durumda. G.Ünal’ın da ayrılmak için Kocaman’a başvurmuş olması, forvet alınacağını da bizlere gösteriyor.

DİĞER isim ise eğer 3. yabancı alınırsa, büyük bir ihtimalle Santos ile Cristian’dan biri olacak. Bakıldığında Bilica’nın yerine Onyewu, Cristian’ın yerine Muamba, Güiza’nın yerine ise Elmander alınacak gibi duruyor. Bekleyip göreceğiz.

Yönetim yalanlıyor ama..

F.BAHÇE yönetimi dün Aykut Kocaman’ın açıklamalarında transferle ilgili “Yabancı oyuncu alacağız” demediğini iddia etti.. Resmi siteden Kocaman’ın “Ara dönemde yerli oyuncu bulmak zor, yabancı oyuncu konusunda da kontenjan kısıtlamaları söz konusu. Bu sebeplerle şu an için net bir şey söylemek mümkün değil. Zamanı geldiğinde gerekli değerlendirmeler yapılır’ dediğini belirtti.

DURUMU muhabirimiz Ali Can’a da sorduk ve şu cevabı aldık: “Aykut Hoca konferansta ‘Yerli futbolcu bulmak kolay değil. Bu yüzden devre arasında 1-2 yabancı takviye yapabiliriz. Merkez bölgelere isim alacağız. Yani defans, orta saha ve forvet olabilir.”

Haberin Devamı