Gazete Vatan Logo
Galatasaray Bruma bonservissiz gidebilir!

Bruma bonservissiz gidebilir!

Galatasaray'ın 70 bin euro ceza verdiği Bruma gelecek sezon devre arasında bonservissiz olarak başka takımla sözleşme imzalayabilir.

Bruma bonservissiz gidebilir!

Galatasaray'da Çaykur Rizespor maçında Igor Tudor tarafından kadroya alınmayan Portekizli yıldız Bruma'ya, kulüp tarafından 70 bin euro ceza verildi. Galatasaray'ın Fatih Terim döneminde Sporting Lisbon'dan transfer ettiği genç yıldızın sözleşmesi gelecek sezon sonu bitiyor. Sarı - kırmızılı kulübe geldiğinden beri en iyi sezonunu geçiren Bruma'ya İngiltere ve İspanya başta olmak üzere birçok ülkeden transfer teklifi var. Aldığı ceza Bruma'nın yeni sözleşme imzalama kararını etkileyebilir.

Galatasaray ile henüz sözleşme imzalayamayan Portekizli yıldız, gelecek sezon devre arasında Bosman kurallarına göre istediği kulüple sözleşme imzalayabilir. Çünkü Bruma'nın Galatasaray ile olan sözleşmesi 31 Mayıs 2018'de sona eriyor.

BOSMAN KURALLARI NEDİR?
Avrupa Birliği'ne üye olan ülkelerin vatandaşı olan futbolcuların, yine Avrupa Birliği üyesi olan ülkelerdeki takımlar arasında herhangi bir bedel ödemeksizin transferine olanak sağlayan bir kuraldır. Futbolcular sözleşmelerinin bitmesine 6 ay kala başka bir takımla sözleşme imzalayarak sezon sonunda o takıma bonservissiz bir şekilde transfer olma hakkına sahipler.
Galatasay'ın Karabükspor'dan transfer ettiği Hırvat teknik adamın ilk antrenmanında, Bruma'nın sorumsuz tavırları Tudor'u çileden çıkarmıştı. Daha fazla pres yapan bir takım oluşturmayı hedefleyen teknik adam Bruma'dan kanat ataklarında bölgesini korumasını ve rakip oyuncuyu takip etmesini istedi. Antrenmanda De Jong ve Yasin'i tutması gereken Portekizli yıldız ısrarla verilen direktifi yerine getirmeyince Çaykur Rizespor maçında ilk 11 şansını kaybetmişti. Yaptığı hatanın farkına varan Armindo Tué Na Bangna (Bruma) Hırvat çalıştırıcıdan özür dilemişti. Genç teknik adam Beşiktaş maçı öncesi Bruma'ya antrenmanlarda yer verirken, Portekizli oyuncunun derbide ilk 11 'de oynama şansı yüksek görünüyor.
(GoalBien)

Haberin Devamı