Gazete Vatan Logo
Futbol Bu da F.Bahce duruşu!

Bu da F.Bahce duruşu!

'F.Bahçe şikâyet etmez gereğini yapar'

Bu da F.Bahce duruşu!

“Hatalarına rağmen Aydınus için başlatılan linç kampanyasına katılmayacağız. Yaşananların farkındayız. F.Bahçe şikâyet etmez; gereğini yapar.”

F.BAHÇE, Eskişehir maçında ve sonrasında yaşananlar ile ilgili dün resmi internet sitesinden bir açıklama yayınlarken, hatalarına karşın karşılaşmanın hakemi Fırat Aydınus için başlatılan linç kampanyasının içinde yer almayacaklarını kamuoyuna duyurdu. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“SON günlerde yaşananlar tarafımızdan yakından ve dikkatlice takip edilmektedir. Her şeyden önce bilinmelidir ki; ‘F.Bahçe büyüklüğüne yakışır şekilde Türk sporunda gelişen olayların müştekisi değil; karar organıdır.’ Bu nedenle, F.Bahçe şikâyet etmez; gereğini yapar. Yönetimimizin söz konusu sığ ve düzeysiz tartışmaların tarafı olması yolundaki beklenti, nafiledir. Türk sporunu ve futbolunu yönlendirmeye çalışan ve etki altındaki birtakım medyanın, tüm hukuk dışı, kişilik haklarını hiçe sayan ve kontrol ve denetim mekanizması dışında tutulan yayınları, kamuoyunun malumudur.”

FIRAT AYDINUS’A

“KİŞİLERİN anayasal haklarının hiçe sayılarak linç edilmelerine varan bu tasarruflar, başkanımız ve camiamız tarafından sıklıkla dile getirilmiş, tarafımızdan her fırsatta konunun hassasiyetine önemle dikkat çekilmiştir.

BU nedenle, süreçteki duruşumuz doğrultusunda önemle belirtiriz ki; Fırat Aydınus’un kararları, ne kadar yanlış, ne kadar yanlı ve hatta iyi niyetten yoksun olsa da yakın tarihte milli bir görev üstlenecek bir hakeme dair hukuk dışı ve suç unsuru içeren bu linç kampanyası, yönetimimiz tarafından kabul görmez, görmeyecektir.”

KAMUOYUNA

“BİLİNMELİDİR ki F.Bahçe, sporun tüm paydaşlarının teminatı ve savunucusu olma kararlılığındadır. Başta camiası olmak üzere spor kamuoyu bilmelidir ki; ‘F.Bahçe yaşananların farkındadır.’ Ve bu farkındalığın gereği, yeri ve zamanı geldiğinde, hayata geçirilecektir. Bununla birlikte görsel ve yazılı medyada, kendi görev ve yetkilerinin dışına çıkarak, Kocaman’ın sözlerini ‘fazla’ bulanlara tesadüf edilmektedir.”

TFF VE FATİH TERİM’E

“F.BAHÇE maçından bir gün önce rakiplerin saha kapama cezalarını apar topar kaldıranlar, F.Bahçe’nin yarıştığı takımların maçlarındaki ‘sonucu değiştiren fahiş hakem hatalarını fazla bulmayanlar’, basın toplantılarında bırakın sportmenliği, genel ahlak ve edep kurallarının ihlal edilmesine göz yumarak yargı kurullarına dahi sevk edemeyenlere fazla gelen; “Aykut Kocaman’ın söylemleri değil ta kendisidir.”

CAMiAYA

“KONU F.Bahçe olduğu zaman; futbolun, ‘F.Bahçe’ye karşı oynanan bir oyun olduğu gerçeği’ artık tüm kamuoyunca bilinmektedir. Gün, büyük F.Bahçe taraftarının, başkanı, yönetimi ve tüm değerleri ile birlikte ‘Kocaman bir yürek’ olma günü. Unutulmamalıdır ki, futbol takımımız herkes tarafından yenilgiye uğratılabilir ancak hiç kimse tarafından teslim alınamayacaktır.”

Haberin Devamı