Gazete Vatan Logo
Futbol Bu da İspanyol öpücüğü

Bu da İspanyol öpücüğü

Xabi Alonso, 19’da vurduğu kafayla perdeyi açtı, 90’da ise penaltıdan attığı golle galibi belirledi

Bu da İspanyol öpücüğü

Milli formayla 100. maçına dün çıkan Xabi Alonso, 19’da vurduğu kafayla perdeyi açtı, 90’da ise penaltıdan attığı golle galibi belirledi. Boğalar’ın sıradaki rakibi ise C.Ronaldo’lu Portekiz!

AVRUPA Şampiyonası çeyrek finalinde son şampiyon İspanya ile Fransa karşı karşıya geldi. Turnuva başlamadan önce belki de en çok merak edilen konular, Blanc yönetiminde daha genç ve daha az yıldızlı Fransa’nın ne yapayacağı, İspanya içinse artık onların karşısına çıkabilecek bir rakip bulunacak mıydı?

HOROZLAR sürpriz yaparak turnuvadaki en güçlü rakibini saf dışı bırakmak, Boğalar ise masalına devam etmek için sahadaydı. Herkesin beklediği gibi İspanya hızlı başladı. Takım halinde organize paslar yapıyor, sahaya yayılıyor, top rakibindeyken bile alan daraltarak, Horozlar’ın sahasından çıkmasına izin vermiyordu.

FRANSA daha defansif bir kadroyla maça çıkarak İspanya’nın beklenen futbolunu engellemeye çalıştı, ama olmadı. Nasri’yi yedek bırakan Blanc’ın takımı, Ribery’yi topla buluşturmakta zorlanınca ilk 20 dakika Boğalar’ın ezici üstünlüğüyle geçti ki beklenen gol 19’da Alonso’dan geldi.

ALBA’NIN sol kanattan Debuchy’ye attığı çalımın ardından alda at ortasını düzgün kafa vuruşuyla değerlendiren Alonso takımını öne geçirdi: 1-0.

GOLDEN sonra da oyunu domine eden İspanya, 4-6-0 dizilişiyle sahaya çıkmanın avantajını kullanarak Fransa’nın orta sahada topa sahip olmasını engelledi. Öyle ki Fransa’nın ilk kaleyi bulan şutu 31’de Cabaye’nin frikiğiyle geldi. Boğalar golden sonra karşı kaleye çok gitmese de Horozlar’ın pozisyon bulmasına da engel oldular.

BARÇA FUTBOLU!

İSPANYA’NIN 2. yarıya ‘skoru koruyayım’ düşüncesiyle girmesi, ilk yarıda uyuyan futbolseverlerin az da olsa zevkli bir maç izlemesine neden oldu. İspanya yine ‘Barcelona’ futbolunu sahaya yansıtıyor ama bunu gol bulmak için değil, kalesinde gol görmemek için yapmasına rağmen Fransa 2. yarının ilk 20 dakikası dışında Boğalar’ın kalesine gidemedi. Hatta son 15 dakikada kaybedecek bir şeyleri olmamasına rağmen fırsat yaratamadılar.

MAÇ böyle bitecek dediğimiz dakikalarda da Pedro ceza sahasında düşürülünce Fransızlar’ın tüm ümitleri yıkıldı. İlk gölün sahibi Alonso penaltı vuruşunda Lloris’i ters köşeye yatırarak maçın skorunu belirledi: 2-0.

BÖYLECE İspanya bize çok zevkli bir futbol izlettirmesede Fransa’yı 2-0 geçerek Ronaldo’lu Portekiz’in rakibi oldu.

Alonso: Ronaldo’yu da devireceğiz

“Fransa ile ölüm, kalım maçına çıkacağımızı biliyorduk.
Harika bir performans sergiledik. Ronaldo’nun formunu
biliyoruz. Portekiz’e karşı da en az bu kadar iyi olacağız”

İSPANYA formasıyla 100. maçında gol atan ilk oyuncu olan Xabi Alonso, harika bir performans gösterdiklerini söyledi. 100. maçını 2 golle süslediği için de sevinçli olduğunu ifade eden Alonso, “Fransa ile ölüm kalım maçına çıkacağımızın farkındaydık ve bu büyük engeli de başarıyla aştık” dedi. Tecrübeli oyuncu Real Madrid’den takım arkadaşı olan Cristiano Ronaldo’lu Portekiz’e karşı oynayacakları yarı finalle ilgili ise “Hiçbirimiz için Ronaldo’nun yakaladığı form sürpriz değil. Onun böyle üst seviyede oynayacağını biliyoruz. Portekiz maçında da aynı şekilde oyunu kontrol altına alıp en az bu maç kadar iyi oynayacağız” diye konuştu.

Bir ilki başardılar
Fransa ile daha önce oynadığı 6 resmi maçın 5’ini kaybeden Boğalar, rakibini ilk kez mağlup etti.

ÇEYREK finalde Fransa’yı 2-0’la geçen İspanya, tarihinde ilk kez Fransa’yı bir resmi maçta yendi ve Avrupa Şampiyonalarında ‘En Uzun Yenilmezlik Serisini’ egale etti. Bugüne kadar iki takım arasında oynanan 6 resmi maçın 5’ini Horozlar kazanmış, 1 maçta berabere bitmişti. 7. karşılaşmayı kazanan İspanya ayrıca Euro 2008’de 6 maçta 5 galibiyet 1 beraberlik, Euro 2012’de 4 maçta 3 galibiyet 1 beraberlikle Avrupa Şampiyonalarındaki en uzun yenilmezlik serisini egale ederek Hollanda, Almanya ve İtalya’nın bu alanda ortağı oldu.

Del Bosque:Kontrol bizdeydi

İSPANYA Milli Takımı’nın tecrübeli hocası Vicente Del Bosque maç boyunca kontrolü elinde bulunduran tarafın kendileri olduğunu söyleyerek şu cümleleri kurdu: “İyi oynayan ve kontrolü elinde bulunduran taraf olduğumuz bir gerçek. Defansınız iyi olduğu vakit kazanmaya daha yakın oluyorsunuz. Şimdi takım olarak biraz dinlenmeliyiz, çünkü hava çok sıcaktı ve oyuncular büyük efor sarfetti. Şu an ihtiyacımız olan şey Portekiz’i de yenip kazanma serimizi sürdürmek.”

Haberin Devamı