Gazete Vatan Logo
Futbol Bu da mı ofsayt değil!

Bu da mı ofsayt değil!

Beşiktaş, G.Saray maçından sonra Trabzon’da da 32 santim ofsayttan yediği golle yenilerek isyan noktasına geldi

Bu da mı ofsayt değil!

Tamam, Kartal kötüydü.. Pozisyon bulmakta zorlandı ama Trabzon da ‘R.Madrid’ değildi! 67’de Zokora pası verdiğinde Halil Altıntop, tıpkı geçen hafta golü atan Felipe Melo gibi ofsayttaydı ama bayrak yine gözükmedi!


KAĞIT üstünde bakıldığında iki takımın da kazanmak zorunda olduğu bir maçtı. Buna karşın Beşiktaş yediği gole kadar rölantide gözükürken, Trabzon ise performansı olmasa da isteği 90 dakikaya yaydı. Hele ilk 40 dakikada sahanın hakimiydiler. Hatta 50. saniyede pozisyon buldular. Colman’ın ara pasını alan Adrian, Rüştü’ye takıldı. 13’te Serkan’ın vuruşu yan ağlara giderken, 20’de ise Egemen son anda gole engel oldu. Halil’in ara pasına Olcan koştu, tam şutunu atacakken, araya girdi Egemen. 27’de Simao kaptırdı ve hızlı esti Fırtına. Serkan’ın sağdan ortasını arka direkte kontrol eden Adrian dar açıdan auta vurdu.

MAÇTAN DAKİKALAR İÇİN TIKLAYINIZ


-35’te kritik müdahaleyi yapan Toraman’dı. Halil yayın önünden şutu çıkardı, Toraman ayak koymasa Trabzon öne geçebilirdi. İlk devreyi sıfır pozisyonla bitiren Beşiktaş, maçtaki ilk fırsatı ise kaleci Tolga’nın büyük hatasıyla buldu. Atılan geri pası, üstelik baskı da yokken Quaresma’ya attı Tolga. Q7 önce Mustafa’yı yatırdı, ardından Tolga’yı da geçerken ayağından açılan top kaleye gidiyordu ama Giray Kaçar araya girdi.

FERNANDES DİREĞE!

-52’DE ise direği geçemedi siyah-beyazlılar. Veli’nin uzun pasıyla soldan hareketlenen Simao, yerden dışarı çıkardı, gelişine Manuel Fernandes’in vuruşu ise direkten döndü.

-BEŞİKTAŞ bu pozisyon sonrası yine kontağı kapatırken, Trabzon bir kez daha direksiyona geçti. 62’de Colman’ın ara pasıyla Rüştü ile baş başa kalan Volkan’ın plasesi direği yaladı. 67’de ise bunun kopyasını yakalayan Halil cezayı kesti. Zokora’nın pasına Colman dokunmayınca top, bu hamleyle afallayan Egemen’in bacak arasından geçti ve Halil bir anda topu önünde buldu. Esasında pozisyon ofsayttı ama Beşiktaş geçen hafta olduğu gibi yine yardımcının kurbanı oldu. Bayrak kalkmayınca Halil önce Rüştü’yü geçti, sonra da topu boş kaleye gönderdi: 1-0.

-KARTAL bunun saşkınlığını yaşarken Olcan az daha farkı ikiye çıkarıyordu. Sol çaprazdan müthiş bir aşırtma yaptı fakat üst direk müsaade etmedi ona. 89’da Fernandes’in kornerine Toraman’ın kafası dışarı gidince Beşiktaş bulduğu son şansı da kullanazken, 90+3’te ise Adrian’ın nefis şutu direği yalasa da Fırtına, Burak’ın da yokluğuna rağmen 3 puanı alıp, Avrupa bileti için rezervasyonu yaptırdı.

‘3 puanı biz hak ettik’

-TRABZON’A galibiyeti getiren golü atan Halil Altıntop, 3 puanı hak ettiklerini söyledi. 72’de sol bacağından sakatlanıp oyundan çıkan Halil, “İlk yarıda bir gerilme hissettim. Ama maçın önemi nedeniyle gittiği yere kadar oynamak istedim. Golü attıktan sonra da çıktım. Maç gitti geldi ama 3 puanı hak ettiğimizi düşünüyorum” dedi.

Melo’nun golü de 34 cm ofsayttı!

HALİL’İN golü 32 santim ofsayttı. Zokora’nın pası esnasında ofsayt pozisyonunda bulunan Halil Altıntop’a bayrak kalkmazken, akıllara hemen geçen hafta oynanan Beşiktaş-G.Saray derbisinde Melo’nun attığı ve 34 santim ofsayt olan gol geldi.

LİG TV KARARI!

BU arada Beşiktaş-G.Saray maçında Melo’nun golünden sonra hemen golün tekrarında çizgi çeken ve golün ofsayt olduğu ortaya çıkaran Lig TV, İnönü’de çıkan olaylar sonrası aldığı karar gereği dünkü pozisyonu Maraton’a bıraktı. Bundan sonraki Süper Final maçlarında da bu böyle olacak..

Abitoğlu varsa Beşiktaş YOK!

-BU sezon Mustafa Kamil Abitoğlu’nun yönettiği maçlarda Beşiktaş ve Trabzonspor birbirinden çok zıt bir grafik çizdi. Abitoğlu yönetiminde 3 maça çıkan siyah-beyazlılar 2 yenilgi ve 1 beraberlik alırken, bordo-mavililer ise 5 maçta 5 galibiyet aldı. Abitoğlu’yla ligde Ordu ve Trabzon’a yenilen Kartal, Ordu ile berabere kaldı. Karadeniz ekibi ise Abitoğlu’nun düdük çaldığı maçlarda G.Antep, Eskişehir, Ordu, Karabük ve dün Beşiktaş’ı devirdi.

Çabuk yetiş ALMEIDA

-BEŞİKTAŞ, ligde 10, tüm resmi maçlarda ise 13 golle bu sezonki en skorer ismi olan Hugo Almeida’nın yokluğunu fazlasıyla hissediyor. Karabük maçında Jahic’e attığı dirsek nedeniyle 2 maçtır forma giyemeyen Portekizli santrforun oynadığı karşılaşmalarda Kartal’ın gol ortalaması 1.73. Fakat onun oynamadığı maçlarda ise bu rakam 0.86...

Ve Beşiktaş ‘yeme’ rekorunu da kırdı

-BEŞİKTAŞ, ligdeki son 17 maçta gol yiyerek kendi rekoruna egale etti. 17 maçla kendisine ait gol yeme rekoruna ortak olan Kartal, son olarak 8 Ocak’taki A.Gücü deplasmanında gol yememiş ama atamamıştı da..

Haberin Devamı