Gazete Vatan Logo
Futbol Bu düellolar kaçmaz

Bu düellolar kaçmaz

Yarın başlayacak Dünya Salon Atletizm Şampiyonası birbirinden keyifli rekabetleri vadediyor

Bu düellolar kaçmaz

Gatlin-Chambers, Lavillenie-Mohr, Farah-Lagat ve Reese-Klishina buluşmaları ile Isinbayeva’nın kendi rekoruyla yapacağı yarış merakla bekleniyor

4. Dünya Salon Atletizm Şampiyonası dünyaca ünlü atletlerin katılımıyla yeni yapılan Ataköy Atletizm Salonu’nda yarın başlıyor. Pazar gününe dek sürecek atletizm şöleni İstanbullular’ın keyif ve heyecan dolu bir hafta sonu geçirmeleri büyük bir fırsat.

SEZONUN olimpiyat sezonu olması dolayısıyla sporcuların bu yıla ayrı bir özenle yaklaşması şampiyonada önemli derecelerin çıkma ihtimalini kuvvetlendiriyor. 172 ülkeden 650’nin üzerinde atletin madalya savaşı vereceği bu dev organizasyon birçok branşta heyecan dolu düelloları da vadediyor. Şampiyonada öne çıkması muhtemel rekabetleri sizler için derledik:

Erkekler 60 metre

Sprİnt yarışlarının en hızlısı üç ülkenin yıldızlarını karşılaştıracak. ABD’li Justin Gatlin ve İngiliz Dwain Chambers uzun doping cezalarından sonra yeniden yükseliyorlar. Ancak kısa mesafenin yeni yıldızı artık Jamaika. Ve İstanbul’a da yeni yıldız Nesta Carter geliyor. İki eski kurt yeni yıldıza karşı.

Erkekler 3000 metre

Somalİ asıllı İngiliz Mo Farah ve Kenya asıllı Amerikalı Bernard Lagat pistte 5000 metrede amansız bir mücadele içindeler. Artık 37 yaşına gelmiş olsa da Lagat çok formda. Ancak 9 yaş daha genç olan Farah’ın asıl hedefi evindeki Olimpiyatlar olsa da açık havada aldığı Dünya Şampiyonu unvanını kaptırmak istemeyecektir.

Erkekler yüksek atlama

Uzun süredir yıldızını arayana ama bu arada kan kaybeden bir başka branş. Ancak son dönemde yeniden rekabet ve mücadele keyfi, iyi derecelerle birlikte döndü. İstanbul’da da Katar’ın ilk defa kendi yetiştirdiği bir süper yıldız adayını Mutaz Barşim’i izleyeceğiz. Uzun bir aradan sonra 2.40’ı geçebileceği bile söyleniyor 21 yaşındaki atletin. Ama önce İstanbul’da Rus atletler Ivan Ukhov ile Andrei Silnov’la Amerikalı Jesse Williams’ı geçmesi gerek.

Haberin Devamı