Gazete Vatan Logo
Galatasaray Bu hesap İstanbul'da kapanır!

Bu hesap İstanbul'da kapanır!

Sarı-kırmızılılar Fransa’da oynanan ilk ayağı 4 sayı farkla kaybetti ama 27 Nisan’da oynanacak rövanş öncesi umudumuz yüksek. Aslan, Abdi İpekçi’de 5 farkla kazanırsa şampiyon olacak.

Bu hesap İstanbul'da kapanır!

DÜN akşam itibarıyla G.Saray’ın tarih yazmasına yalnızca 80 dakika kalmıştı. Bütün Türkiye tek yürek olmuş, Strasbourg’dan gelebilecek olası bir galibiyet için kenetlenmişti. Galibiyetin ucundan dönülse de, bu maç İstanbul’daki maç için çok iyi bir mesaj oldu.
STRASBOURG maça Kyle Weems’ın tepeden bulduğu 5 sayıyla başlarken, temsilcimiz pota altından skor üretmeye çalıştı. Bununla beraber dışarıdan 0/5 ile oynayıp skor üretememesi sarı-kırmızılıların ritme girmesini engelledi. Strasbourg da aynı şekilde hem boyalı alanda hem de dışarıdan %16 ile oynadı.
İLK devreye baktığımızda, G.Saray’ın bulduğu 23 sayının 16’sı Chuck Davis ve Vladimir Micov ikilisinden gelirken, temsilcimiz devreyi 0/9 üçlükle tamamladı. İki takım totaldeyse dışarıdan 1/19 isabetle oynadı. O tek üçlükse maç başında Kyle Weems’ten geldi.
HAYDİ G.SARAY!
G.SARAY Odeabank üçüncü çeyreğe hücumda da savunmada da müthiş başladı ve farkı açtı. Fakat dışarıdan şut bulamama şansını tersine çeviren ve Campbell ile Leloup ile dışardan isabet bulmaya başlayan Starsbourg üçüncü çeyrek sonunda farkı iki sayıya kadar indirdi. (43-45)
EV sahibi takım dördüncü periyot savunmada vites yükselterek ve üçüncü periyot hücumda yakaldığı momemtumu sürdürerek Campbell ile öne geçti. G.Saray maçın son üç dakikasını kötü oynayınca ev sahibi takım farkı 8 sayıya kadar çıkardı. Son bir dakikaya girerken, yine iyi savunma yapan sarı-kırmızılılar, farkı yeniden 4 sayıya kadar indirdi ve maç 66-62 sona erdi.
KAZANABİLECEĞİMİZ bir maçı kaybetmemiz muhakkak hepimizi üzdü. Şimdi sıra Abdi İpekçi’nin sarı-kırmızılı taraftarlarla dolup taşmasında. Şampiyonluğa 1 maç kaldı. Haydi G.Saray!

Haberin Devamı