Gazete Vatan Logo

Bu jenerasyon tarih oluyor

Lucescu yarınki Finlandiya maçının ardından yeni Milli Takımı oluşturmak için düğmeye basacak.

Bu jenerasyon tarih oluyor

İZLANDA yenilgisiyle birlikte üst üste 4. kez Dünya Kupası’na katılamamanın ardından Milli Takım’da neler değişecek, bundan sonra nasıl bir takım olacak? Hemen hemen herkesin aklında bu sorular yer alırken, en çok merak edilen bir konu da teknik direktör Mircea Lucescu’nun nasıl bir hamle yapacağı...

İZLANDA hüsranını ardından Finlandiya ile formalite maçına çıkacak olan yıldızlılarda Romen çalıştırıcı rotasını belirledi. Kurt hoca ilk iş olarak mevcut jenerasyonu değiştirecek. Sadece birkaç tecrübeli futbolcu takımda kalacak ve yeni ve genç bir oyuncu grubu arayışına girecek. Bu kadronun en önemli oyuncularından biri Emre Mor olacak.

SAVUNMA DEĞİŞECEK DEVŞİRME OLMAYACAK
DEFANS kurgusu da değişecek. Savunmanın performansından memnun olmayan Lucescu, Mehmet Topal örneğinde olduğu gibi asıl bölgesi farklı olan oyuncuların stopere devşirilmesine son verecek.
3 aylık bir çalışma ile kadrosunu şekillendirmek isteyen Romen çalıştırıcı mayısın sonuna doğru ligin bitimiyle beraber oyuncuları hemen kampa alacak. Futbolcularla uzun bir süre kamp dönemi geçirmek isteyen Lucescu hedeflerini şu sözlerle ifade etti:
‘DAHA FAZLA VAKİT GEÇİRMEM GEREK’
“ONLARI daha yakından tanıyabilmek için daha çok vakit geçirmem gerekiyor. Biz bu geçiş sürecinde istediğimiz futbolu değil, sonuç odaklı bir futbol ortaya koyduk. Bunda da başarılı olamadık. Felsefemi anlatabilmem için hem biraz zamana hem de oyuncularla bir arada olmaya ihtiyacım var.”
ÖZEL MAÇTA TERCİH GÜÇLÜ RAKİPLER
2018 DÜNYA Kupası’na gidecek takımlarla da hazırlık maçı yapmak isteyenLucescu, “Olabildiğince fazla ve şampiyonada yer alacak takımlarla özel maçlar oynayalım. Rakiplerimiz güçlü olsun eksiğimizi daha iyi görelim” diyerek taleplerini yetkililere de iletti.

Haberin Devamı