Gazete Vatan Logo
Beşiktaş Bu kadar strese ne gerek var!

Bu kadar strese ne gerek var!

3 puan cepte gözükürken, 1 puanı dahi zor kurtaran Kartal’da yöneticiler, “Hem biz hem taraftarımız maçları rahat rahat bitiremiyor. Bunun çözümünü bulmamız gerek” sözleriyle Slaven Biliç’i eleştirdi.

Bu kadar strese ne gerek var!

YUNANİSTAN deplasmanında Asteras ile 2-2 berabere kalmasına rağmen son maçlar öncesinde gruptan çıkmayı garantileyen Beşiktaş’ta tur sevinci yaşansa da özellikle maçın son bölümünde sergilenen oyun ve yenen 2 gol endişe yarattı. 15. dakikada Demba Ba ile öne geçen siyah-beyazlıların 61’de de Gökhan Töre’nin penaltıdan kaydettiği golle rahatlaması bekleniyordu ancak 10 dakikada her şey tersine döndü. Önce 71’de Atiba Hutchinson ikinci sarıdan kırmızı kartla oyundan atıldı ardından Asteras 72’de farkı 1’e indirdi. 83’te Parra ile skor 2-2’ye gelince ‘kazandık’ gözüyle bakılan maç az daha kaybediliyordu.

LİGDE DE 2 MAÇ DÖNDÜ

TAKIMIN özellikle son bölümdeki performansı Beşiktaş yönetiminde de tedirginlik yarattı. Karşılaşmanın ardından durum değerlendirmesi yapan siyah-beyazlılar, “Bu kadar stres yaşamaya gerek var mıydı? Hem biz yöneticiler hem de taraftarlarımız maçları rahat rahat bitiremiyoruz. Bunun çözümünü bulmamız gerek” diyerek eleştirilerini dile getirdi.

ASLINDA Beşiktaşlı yöneticiler bu konuda rahatsız olmakta hiç de haksız değil. Nedeni ise bu sezon UEFA Avrupa Ligi’nde yine Asteras ile oynanan ilk maçta Beşiktaş 32’de Gökhan Töre ile öne geçmiş ancak 88’de önceki gün de son golü atan Parra’yı durduramamıştı. Yine 6 Kasım’da Partizan ile oynanan maçta Kara Kartal 57 ve 62’de Demba Ba ile 2-0’ı bulmuş 78’de gelen Markovic’in golü hem takıma hem de tüm Beşiktaşlılar’a son bölümde ecel terleri döktürdü.

Haberin Devamı

SÜPER Lig’de Eskişehir maçında Kartal 21’de Olcay’la üstünlüğü sağlasa da 72’de Berkay’a engel olamadı. Ayrıca Erciyes karşısında da takım 1-0 geriden gelip, Kerim’in dublesiyle 2-1’i yakalasa da 89’da Edinho, 90+2’de Cenk Ahmet’i durduramadı.

"10 değil 8 kişi kaldık"

BEŞİKTAŞ yönetimi, teknik direktör Slaven Biliç’i özellikle Asteras Tripolis maçında yaptığı ve yapmadığı değişiklikler nedeniyle eleştirdi. Bunların ilki 38. dakikada sarı kart gören Atiba’nın sergilediği tavırlarla 2. sarıyı görmesinin an meselesi olmasına rağmen Hırvat hocanın ısrarla oyunda tutmasıydı.
Diğeri ise aşırı yağış nedeniyle ağırlaşan zeminde Oğuzhan ve Kerim Frei gibi iki teknik ve hızlı adamın oyuna dahil edilmesiydi.
KÖTÜ zeminde bu oyuncuların varlık gösteremediğini belirten siyah-beyazlılar, “Atiba’nın atılmasının ardından 10 kişi kaldık ama Oğuzhan ve Kerim o kadar etkisiz kaldı ki sanki sahada 8 kişiydik” yorumunu yaptılar.

Haberin Devamı