Gazete Vatan Logo
Futbol Bu kadarı da fazla

Bu kadarı da fazla

A Milli Takımımız, grupta son 5 maçını kaybeden Belçika’ya yenilip ilaç oldu

KARA haber tez gelirmiş. Estonya’dan 12 puan Bosna’ya. Bize G.Afrika yolları kapanmış oldu. Haa, Milli Takım’ın futbolcuları ne kadar umutluydu? Euro 2008’de mucizelerin takımıydık. Ama galiba o günler geçti. Belçika maçına artık bir iddiamız olmadan çıkıyoruz. Öyle bir stat ki! H.Şükür’ün De Wilde’e sıçrama dersi verdiği stat bu! 24 yıl önce UEFA’nın şimdiki başkanı Platini’nin maçını bekleyen seyircilerin birbirini ezip öldürdüğü stat! Bizim daha çıkmadan Afrika pasaportlarımıza, “Ret” damgasının vurulduğu stat!

MAÇIN AYRINTILARI İÇİN TIKLAYIN!

FATİH Terim’in tribünlerde yerini aldığı maçta cezalıydı beyin gücümüz Arda ve Emre. Ceyhun, naftalin kokan bir seçimdi vs. vs. 8’de Lamad’ın pasında bildiğimiz ofsayt kuralını çiğniyordu Mpenza. Yardımcının bayrağı tutukluk yapınca G.Saray’dan kovulan abisinin intikamını aldı: 1-0.



BU YARA SARILMAZ

11’DE Mirallas’ın, 27’de de Önder’in ıskasında Mpenza’nın vuruşlarında Volkan’ın elleri vardı kalemizi koruyan. 33’te Nihat’ın yakın mesafeden kafasını çıkarıyordu Bailly. Özellikle savunmada dağınık, hücumda pas atamayan bir takımdık.



İKİNCİ yarıya Semih’le başladık. Bu bir baskı isteğinin sahaya aktarımıydı. 65’te Hakan kendisini kaleyle karşı karşıya buldu. Ancak yavaş kaldı. Vuramadı. Dönen top, korner ve Van Buyten, ki Avrupa’nın en golcü savunmacılarından biridir, kale önünden sert vurdu. Neyse ki Volkan çıkardı. 81’de de Hazard’ın vuruşunda panter gibiydi! Ama 84’te Mpenza, bozuk moralimizi tamircilerin düzeltemeyeceği hale getiriyor: 2-0.



2010 Dünya Kupası’nı pas geçiyoruz. Yine kendi ligimizin bol dedikodulu kahve atmosferine geri dönüyoruz. Uluslararası futboldan uzak kalacağız bu yaz. Ahlanıp vahlanmak bir şey ifade etmiyor. Oturup düşünmek, hataları görmek gerek. Her şeyi şanssızlığa bağlamak akıllıca olmaz. Sadece kaçan puanlara kızmanın da anlamı yok. Hak ettik mi gitmeyi? Yoksa Bosna, Avrupa’daki çıkışıyla en azında play-off’u hak etmedi mi?









Haberin Devamı