Gazete Vatan Logo
Futbol Bu kez kadroda!

Bu kez kadroda!

İspanya ile İtalya milli takımları arasında 5 Mart'ta oynanacak özel maçta Diego Costa'nın ilk kez İspanya milli formasını giymesi bekleniyor.

Bu kez kadroda!

Dünya Kupası'na hazırlanan İspanya ve İtalya milli takımları, 5 Mart'ta Madrid'de özel maçta karşılaşacak.

İspanya Teknik Direktörü Vicente Del Bosque, Vicente Calderon Stadı'nda yapılacak maçın 22 kişilik aday kadrosunu açıkladı. Kadroda, sakatlığı devam eden Pique dışında Torres, Mata, David Villa ve Arbeloa gibi futbolcuların kadroda olmaması dikkati çekti.

Del Bosque'nin listesinde en öne çıkan isimler Diego Costa ile Thiago (Bayern Münih) ve Azpilicueta (Chelsea) oldu. Geçen yıl İspanyol vatandaşı olup İspanya Milli Takımı'nı seçen Brezilya asıllı Diego Costa, geçen yıl kasım ayında İspanya'nın yaptığı 2 özel maça çağrılmasına rağmen sakatlanınca son anda kadrodan çıkarılmıştı.

İlk defa İspanya milli formasını giyecek Costa, kulübü Atletico Madrid'in internet sitesinden yaptığı açıklamada, "İtalya'ya karşı Vicente Calderon'da maça çıkmak çok özel olacak" dedi.

Del Bosque de düzenlediği basın toplantısında Costa için "Gizlemeye gerek yok, özel bir durum. Bizimle buraya kadar gelmedi ve Brezilya'da doğdu. Bizim daha iyi olmamıza yardımcı olacağını düşünüyoruz ve o yüzden kadroya aldık. İyi işler yapıyor ama bu kadroya alınması Dünya Kupası'na kesin gidecek anlamına gelmez. Öyle ya da böyle takım içindeki birliği bozamayız" değerlendirmesinde bulundu.

İspanyol teknik direktör, İtalya maçının kadrosunun Dünya Kupası'na götürülecek kadro için belirleyici olmadığını, kadroya giremeyen Arbeloa ve Villa gibi futbolcuların halen şanslarının olduğunu ifade etti.

Aday kadro şöyle:

Kaleciler: Casillas, Reina, Valdes

Savunma oyuncuları: Juanfran, Javi Martinez, Ramos, Alba, Azpilicueta, Albiol

Orta saha oyuncuları: Xabi Alonso, Busquets, Xavi, Koke, Thiago, İniesta, Navas, Cazorla, Cesc, Silva

Forvetler: Pedro, Diego Costa, Negredo.

Haberin Devamı