Gazete Vatan Logo
Futbol Bu kupa benim bırakmam

Bu kupa benim bırakmam

Zirveye havlu atan F.Bahçe, lider Sivasspor’a Fortis Kupası’nda finalin ucunu bile göstermedi

GELİN kendi oyunumuza bir isim bulalım.. Bunun adı ’futbol’ olamaz çünkü. Hadi, tüm kulüpleri mahkemeye verelim, ’Bizi kandırıyorlar’ diye. Soruyorum, cevap sizin. Seyretmiyor musunuz Premier’i, Şampiyonlar Ligi’ni? Mesela dünkü Liverpool-Arsenal ve geçen haftaki Chelsea-Liverpool maçını.. Adamlar bizim şutları birbirlerine pas diye atıyor, kontrol edenin ayağından 20 santim açılmıyor meşin yuvarlak.. Bizde 5 metre içinde topu yere indiren, 10 puan alıyor. Haa bizimkiler pası ’iftira’ gibi atıyor o ayrı..

SÖYLER misiniz dünyanın hangi köşesinde bir eleme turunun iki maçı arasında 48 günlük bir süre var? Futbolcu ilk maçın skorunu unutsa yeridir! Mevsim değişiyor iki mücadele arasında.. İlk maçı portakal yiyerek seyrediyorduk, şimdi erik bile çıktı. Neyse..

3-1’İN rövanşında Sivas’ta sıkıntıya bile girmek istemedi F.Bahçe.. Geriye yaslandı, topu oyaladı, zaman çaldı. 13’te öyle bir atak yedi ki, belki de kırılma anı oldu. 70 metrelik pasla ceza sahasına giren Sylla’nın önüne ’canını’ koydu Önder. Eline seke seke gelen topu Kamanan’a kaptıran Babacan’ın hatasını Yasin, topu çizgiden alarak önledi.

37’DE Murat’ın incecik pasıyla ceza sahasına bomboş giren Sylla’nın şutunu Volkan kornere itelerken, nefes nefese kalmaya başladı Sivas. Yorulmuşlardı önde basmaktan. Bu anlarda F.Bahçe’nin borusu ötmeye başladı ki, o boruyu bayrağıyla tıkadı yardımcı hakem Gökhan Memişoğlu. Üst üste 2 pozisyonda Güiza’ya yanlış ofsayt bayrağı kaldıran Memişoğlu, ’Türkiye’den örnekler’ vermeye devam ediyordu.

İKİNCİ yarı direk sesleriyle başladı. Ceza sahası içinde önce Sezer, döneninde de Kamanan inletti 4 Eylül’ü.. Direkler kırılmamıştı ama bu sefer gerçekten maç ’kırılmıştı.’ Sonrasında eldivenler çıktı sahneye. 67’de çalımlarla ceza sahasına giren Vederson’un şutunu Petkoviç, 73’te de ceza yayından İ.Dağaşan’ın şutunu da Volkan müthiş çıkardı. Bunun dönüşünde Deniz’in pasıyla Petkoviç’i karşısına alan Güiza, yanıltmadı kimseyi. Yine kalecinin ciğerine vurdu, gaddar İspanyol! Sürpriz olmadı maçta.. F.Bahçe istediğini aldı, ligde Avrupa’ya giden patikalı yokuşun alternatifini kupadaki ’kestirmeyle’ atlattı.. Tabii Beşiktaş, Ankara’ya elenmezse.....

Haberin Devamı