Gazete Vatan Logo
Futbol Bu kupa bize çok yakışır

Bu kupa bize çok yakışır

Messi, Fabregas, Arda Turan, Selçuk İnan, Saviola gibi dünya yıldızlarının ilk parladıkları turnuva olan U20 Dünya Kupası’nda Türkiye, El Salvador, Kolombiya ve Avustralya ile birlikte C Grubu’nda yer aldı

Bu kupa bize çok yakışır

FIFA tarafından düzenlenen turnuvalar içerisinde önem bakımından Dünya Kupası’nın ardından 2. sırada bulunan U20 Dünya Kupası’nun grup aşaması ve 2. tur, çeyrek final, yarı final ve final fikstürleri dün çekildi.

21 Haziran-13 Temmuz tarihlerinde Türkiye’nin ev sahipliğinde düzenlenecek olan şampiyonanın kura çekilişi İstanbul’daki Grand Tarabya Oteli’nde yapıldı.

Milli Takımımız’ın ev sahibi olmamızdan dolayı, İspanya’nın da son şampiyon olması nedeniyle doğrudan gruplarda yer aldığı U20 Dünya Kupası’nda Ay-yıldızlılarımız C Grubu’nda kendine yer bulurken İspanyollar ise A Grubu’na dahil oldu.
TÖRENE FIFA Asbaşkanı ve U20 Dünya Kupası Organizasyon Komitesi Başkanı Jim Boyce, FIFA Genel Sekreteri Jerome Valcke, TFF Yönetimi, finalist takımların delegasyonları ile FIFA ve Yerel Organizasyon Komitesi yetkilileri katıldı.

KUPAYI ŞÜKÜR TANITTI

Tanıtım filminin izlenmesiyle başlayan törenin açılış konuşmasını TFF Başkan Vekili ve FIFA U20 Dünya Kupası Yerel Organizasyon Komitesi Başkanı Servet Yardımcı yaptı. Yardımcı’nın ardından FIFA U20 Dünya Kupası Organizasyon Komitesi Başkanı Jim Boyce ve Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç’ın yaptığı konuşmaların ardından turnuvanın düzenleneceği şehirlerin tanıtım filmi izlendi. Daha sonra eski milli oyuncumuz Hakan Şükür tarafından FIFA U20 Dünya Kupası tanıtıldı.

Turnuvanın kuralarını FIFA Genel Sekreteri Jerome Valcke, G.Saray Teknik Direktörü Fatih Terim, Ç.Rize Teknik Direktörü Mustafa Denizli ve eski milli oyuncularımız Hakan Şükür ile Rüştü Reçber çekti.

İŞTE GRUPLAR VE RAKİPLERİMİZ

İLK MAÇIMIZ(21 Haziran): TÜRKİYE - El Salvador (Avni Aker Stadı)

İKİNCİ MAÇIMIZ(25 Haziran): TÜRKİYE - Kolombiya (Rize)

AÇILIŞ MAÇI: Küba - G.Kore

A Grubu: İspanya, CAF'dan gelen bir takım, ABD, Fransa

B Grubu: Güney Kore, CAF'dan gelen bir takım, Küba, Portekiz

C Grubu (Trabzon-Rize): Kolambiya, Avustralya, El Salvador (Türkiye'nin rakipleri)

D Grubu (Gazantep): Meksika, CAF'dan gelen bir takım, Paraguay, Yunanistan

E Grubu: CAF Şampiyonu, Irak, Şili, İngiltere

F Grubu (Bursa): OFC Şampiyonu, Özbekistan, Uruguay, Hırvatistan

KURA SONRASI; FATİH TERİM, MUSTAFA DENİZLİ, HAKAN ŞÜKÜR VE RÜŞTÜ REÇBER'İN DEĞERLENDİRMELERİ


'Hiç bir takım zorlayamaz'

Mustafa Denizli: Türkiye'nin grubu yöredeki insanların desteği ile başarılı olacaktır. Bende takımımızın yanında olacağım, her türlü yardımcı olmaya çalışacağım. Bu turnuvanın Messi'den, Maradona'dan bir isim çıkartmasını ve Türkiye adının anılmasını istiyorum! Grupta da hiç bir takım bizi zorlayamaz diye düşünüyorum.


Fatih Terim: Gençlerimize başarılar diliyorum ve onlara güveniyorum. Onları seyrediyorum çok beğeniyorum. Hocaları Feyyaz Uçar'a da başarılar diliyorum. Kazanmak önemlidir ama ben ülkemizin kazandığı düşüncesindeyim. Sonuç ne olursa olsun, ülkemizin misafirperverliği ve organizasyonu ile kazanacağını düşünüyorum. Haziran ayında ülkemizin adına elimizden ne geliyorsa yapabileceğimizi söylemek istiyorum.

- Vallahi ben El Salvador'u seçtim, Mustafa hoca Kolambiya'yı seçti. Ben gençlerimizin gruptan çıkacağını ve finale gideceklerini düşünüyorum.

Rüştü Reçber: Hocalarım söyledi, başarılar diliyorum. Kupa inşallah burada kalır.

Hakan Şükür: Kupa burada, kupa burada kalır umarım. Bu çok büyük bir organizasyon, hepimizin hayali olan bu kupaya öncelikle insana saygı açısından gönüller kazansın, daha sonra hak eden kazansın. İnşallah Türkiye kazanır.

KURA ÇEKİMİNE DAİR DETAYLAR

- Hakan Şükür'ün yanı sıra Rüştü Reçber, Mustafa Denizli ve Fatih Terim sahneye çıktı.

- Kura çekimini gerçekleştirmek için Jerome Valcke sahneye çıktı, kura çekimi birazdan başlayacak.



- Messi, Henry, Roberto Carlos ve diğerleri... Dünya futbolunun önde gelen yıldızlarının bu turnuvadaki günlerine ait bir klip yayınlanıyor.

- Turnuvanın resmi şarkısı 'Yıldızlar Buradan Yükseliyor' Gece grubu tarafından seslendiriliyor.



- Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç da organizasyonun önemine dikkat çeken bir konuşma yapıyor.

- FIFA Asbaşkanı ve 20 Yaş Altı Dünya Kupası Organizasyon Komitesi Başkanı Jim Boyce bir konuşma yapıyor.



- TFF Başkanvekili Servet Yardımcı, açılış konuşmasını gerçekleştiriyor.

- Defne Samyeli açılış konuşmasını gerçekleştirmek üzere kürsüye Servet Yardımcı'yı davet etti.



Türkiye'de 21 Haziran-13 Temmuz 2013 tarihleri arasında düzenlenecek FIFA 20 Yaş Altı Dünya Kupası'nın kura çekimi başladı.


Haberin Devamı