Gazete Vatan Logo
Futbol Bu paralar nereye gitti?

Bu paralar nereye gitti?

Oyunculara para ödenmiyor, transfer yapılmıyor.. Ama G.Saray yönetiminin kasasına devamlı olarak milyon dolarlar giriyor!

Bu paralar nereye gitti?

Yöneticiler, geçen hafta TFF’den ‘ileriye dönük’ yayın gelirlerinden tam 3 milyon dolar avans çekti.

Oysa şubatta 70 milyon $ kredi alınmış ve normalde kullanılmayacak olan 35 milyonu da tüketilmişti..

Tabii tüm bunlar yaşanırken Telekom’dan 10 yıl için alınan 125 milyon $’ın tamamının da harcandığını unutmayalım!

G.SARAY yönetimi her ne kadar “Mali tabloyu düzelttik” derse desin ileriye yönelik gelirleri kullanarak ‘delik kapatmaya’ devam ediyor. Geçen hafta önümüzdeki aylarda alacakları televizyon gelirlerine mahsuben Futbol Federasyonu’ndan 3 milyon dolar avans çeken yönetimin paraları nereye harcadığı ise meçhul.. Transfer ve futbolculara ödeme yapmayan, onun yerine önümüzdeki yılın mart ve nisan ayları için senet veren yönetim, bankalardan da kredi almaya devam ediyor..

ASLINDA mali tablodaki dengesizliğe futbol takımına 3 senede yapılan büyük yatırımın yol açtığı söylenebilir.. 3 yılda takımın maliyeti 190 milyon Euro! Bunun üzerine bir de elde edilen başarısızlıktan dolayı Şampiyonlar Ligi’nden uzak kalmayı, puan kayıplarının oluşturduğu mali eksikliği eklerseniz futbol takımının maliyeti toplam 250 milyon Euro’yu buluyor.

BUHARLAŞTI MI?

YÖNETİM bu deliği kapatabilmek için ekstra gelirler yaratsa da giderlere yetişemiyor. Mesela TT Arena’nın 3 yıllık VIP ve Loca gelirleri artı kombinelerden elde edilen 78 milyon dolar buharlaştı. Kasaya girmeden harcandı..

TÜRK Telekom ile yapılan 10 yıllık stat ismi artı 5 yıllık göğüs reklamı anlaşmasından 125 milyon dolar elde edildi. Ama bu para şirketlerin birleşmesi için alınan 70 milyon dolarlık krediye teminat oldu.. Yarısı ile şirketler birleştirildi, 35 milyona dokunulmayacağı söylendi ama o para da kasımda nakit kredi olarak kullanıldı. Televizyon gelirleri avans olarak çekiliyor. Ama ne futbol takımına ödeme yapılıyor ne de toplamı 115 milyon dolar tutan banka kredileri eksiliyor..

AĞUSTOSTAN BERİ MAAŞ YOK

CAMİADA “Bu paralar nereye harcanıyor?” sesleri her geçen gün daha da yüksek volümle tekrar edilmeye başlarken federasyondan alınan 3 milyon doların kimlere gideceği merak konusu.. Çünkü yerli futbolcular, ağustostan beri maaşlarını alamıyorlar.

Haberin Devamı