Gazete Vatan Logo
Futbol Bucaspor'dan ilginç transfer

Bucaspor'dan ilginç transfer

Peşin fiyatına 6 taksit kaleci

Bucaspor'dan ilginç transfer

Buca kalecisi Pavel Londak’ın şaka gibi transfer öyküsü
duyanları şaşkına çevirdi. İzmir ekibinin devre arasında kadrosuna kattığı Estonyalı kalecisi Pavel Londak’ın ilk transfer taksidini teknik direktör Samet Aybaba kendi kredi kartıyla karşılamış.

TÜRKİYE 1. Ligi, kurulduğundan bu yana çok sayıda ‘yeşilçam’ tadında transferlere tanık olurken son yaşanan olay bunları da geride bıraktı. Devre arasına ligin dibinde giren Buca’da yeni bir takım oluşturulmak için kollar sıvanırken nakit sorununu İzmir ekibinin teknik patronu Samet Aybaba kendi kredi kartını kullanarak çözdü.

TAKIMIN başına geçmesinin ardından köklü değişiklikler yapmak için kolları sıvayan tecrübeli hoca, ilk iş olarak kaleci sorununa el attı ve Estonyalı milli file bekçisi Pavel Londak’ı listenin başına aldı.

PEŞİNİ BIRAKMADI!

NORVEÇ 2. Ligi’nde Bodo Glimt forması giyen 1.91’lik file bekçisini izleyen ve transfere karar veren Aybaba, oyuncuyla anlaşmaya varırken bu kez de önüne kulübün içerisinde bulunduğu ekonomik kriz engel olarak çıktı ve transfer çıkmaza girdi.

İŞİN peşini bırakmayan ve Bucaspor’u bir an önce toparlayıp düzlüğe çıkartmak isteyen teknik adam, milli kaleciye yapılması gereken ödemeyi bizzat kendi kredi kartından yaparak Bucaspor’u büyük bir yükten kurtardı.
İşin asıl ilginç tarafı ise bu ödemeyi kendi kredi kartından yapan Samet Aybaba, yüksek rakamı 6 takside böldürerek gerçekleştirdi ve böylece Londak, tarihte eşine az rastlanır bir transfer hikayesi sonunda 6 takside sarı-lacivertli takıma katıldı.

‘BÜYÜTMEYE GEREK YOK’

30 yaşındaki kalecinin transferinde yaşananların ortaya çıkmasını istemeyen ve alçakgönüllü davranan tecrübeli hoca , “Benim yerimde kim olsa aynı desteği verirdi. Durumu fazla büyütmeye gerek yok” sözleriyle olayın abartılmaması gerektiğini söyledi. 2. yarıda biri Türkiye Kupası olmak üzere toplam 5 maçta forma giyen Pavel Londak, kalesinde 10 gol gördü.

Bucaspor’dan yalanlama geldi

SPOR Toto Süper Lig’de bugün G.Saray deplasmanında zorlu bir 90 dakikaya çıkacak olan Bucaspor ise bu ilginç transfer hikayesini çıkar çıkmaz hemen yalanladı.
Resmi siteden basın sözcüsü Timur Yaykıran’ın yaptığı açıklamada iddiaların gerçeği yansıtmadığı vurgulandı. Böyle bir olay yaşanmadığını belirten Yaykıran, “Bu haber tamamen yalandır. Hukuki işlemleri başlattık” diye konuştu.

Haberin Devamı