Gazete Vatan Logo
TFF 1.Lig Bucaspor FIFA'ya gitti

Bucaspor FIFA'ya gitti

Bucaspor Başkanı Çetin Kayışlı, geçen yıl verilen 2 yıl süreli transfer yasağını kaldırmak için FIFA'ya başvurduklarını açıkladı.

Bucaspor FIFA'ya gitti

Düzenlediği basın toplantısında kararın FIFA'nın inisiyatifinde olduğunu dile getiren Başkan Kayışlı, "Yasak kalksa da transfer yapmayacağız. Ligin en iyi oyuncularına sahibiz. Hedefim 5 yıllık yapılanma ile Bucaspor'u borçsuz bir şekilde Süper Lig'e çıkarıp kulübü teslim etmek. Kulübü geçmiş yönetimler gibi kaosa sürüklemeyeceğim" dedi.

Kulüp Lisansı alamadıkları için Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarafından verilen 3 puan silme cezasına aynı cezayı alan 7 kulüple birlikte itiraz ettiklerini sözlerine ekleyen Başkan Kayışlı, şöyle devam etti:

"Bugün Türk futbolunda 100 milyon TL borcu olan kulüplere lisans verilirken, 17 milyon TL borcu bulunan Bucaspor'un lisans alamaması savunulur bir durum değil. Türkiye Futbol Federasyonu ya eşit davranacak, ya da art niyetli olduğunu göreceğiz."

DOĞANTEZ: "ŞAMPİYONLUK İDDİAMIZ DEVAM EDİYOR"

Bucaspor Teknik Direktör Tolga Doğantez, şampiyonluk iddialarının sürdüğünü belirterek, "Keçiörengücü karşısında 2 eksik nedeniyle sistemde taşlar oynadı. Duran toplardan goller yedik. Ancak geriye düşünce teslim olmayı asla kabul edemem" dedi.

Haberin Devamı

Sadece 1 galibiyete ihtiyaç duyduklarını dile getiren Doğantez, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Maçın başında da, sonunda da bir takım gol yiyebilir, ancak inancı varsa skoru çevirebilir. Takımlar 2'nci golü yedikten sonra çözülüyorlar. Maalesef biz de aynı hatayı yaptık. Liderle aramızda 9 puan var. Bucaspor mevcut kadrosuyla şampiyonluğun en büyük adayıdır. İnanarak söylüyorum, hayal değil. Alacağımız 3 puan, her şeyi değiştirir."