Gazete Vatan Logo
Futbol Budapeşte'de Milli hüsran!

Budapeşte'de Milli hüsran!

Galibiyet için geldiğimiz Budapeşte'de kötü futbolumuzla adeta sahaya gömüldük

Budapeşte'de  Milli hüsran!

Mevlüt’le umutlandık ama Romanya maçının kahramanı(!) Volkan’ın bu kez dizi sahnedeydi. Seken top Milliler’i dağıttı. Macarlar Szalai ve penaltıdan Gera’yla 3’ü buldu. Daha 4. maçta umutlarımız sona erdi.

MACARİSTAN maçından önce önce umutlarımız vardı. Ne de olsa rakiplerimizden Romanya, Hollanda ile oynuyordu.. Hollanda 3 puanı aldı. Tek yapmamız gereken Romanya mağlubiyetini alacağımız Macaristan zaferiyle kapatmaktı. Macaristan’a golü attık, her şey yolundaydı! Meğer uyuyan devi uyandırmışız.

TAMAM eksik çok, Arda gibi en önemli üretken oyuncun da yok ama kusura bakmayın bu takım milletin takımı. Yeri geldiğinde 75 milyonda en iyi 25 oyuncu elimizde diyorsanız, elinizdeki oyuncular çıkacak oynayacak.

Ne oldu şimdi, Macaristan’ı da devreye soktuk. Mutlak galibiyet için sahaya çıkıyorsunuz pozisyonunuz yok. Golü atıp “yeter” diyorsunuz. Ve 3-1’den sonra maça ağırlınızı koyuyorsunuz. Bir tek Emre ile nereye kadar? Tek avuntumuz kaldı, o da matematiksel şansımız devam ediyor.

MAÇA Milli Takım atak başladı. Hem ilk dakikalarda 2 korner yakaladı hem de 9’da Hamit’in ayağından frikik az farkla auta çıktı. Millilerin yapamadığını 19’da Hajnal ters kafayla yapıyordu ki, top kornere çıktı. 22’de emekler boşa çıkmadı. Rakibine bu kadar baskı yaparsan golü de atarsın. Mehmet Ekici, Caner’e çıkardı, soldan Caner’in pasına koşarak ayak içiyle vuran Mevlüt skor tabelasını değiştirdi: 1-0. Macarlar bu golden sonra hırslandı.

HESAP ZAMANI

AÇTIK ya şom ağzımızı Macarlar’ı hırs bastı diye gol de geldi, ama golün kahramanı bizdik. Koman’ın ceza sahasına ortasında Volkan ve Ömer anlaşamadı, seken topu Szalai tamamladı: 1-1. Bu gol iyi olmadı, öyle ki evsahibi ekip ataklarını artırdı ve 44’te Szalai tam tehlikeli bölgeden vuracaktı ki hem Ömer ve Egemen siper oldular, korner. İlk yarı bu skorla bitti.

DEVREDE sahanın kötülerinden Tunay çıktı, Aydın girdi. 50’de maalesef 2. gol geldi. Soldan Kadar, en arka direğe yerden o kadar güzel ortaladı ki, pivot Szalaı sadece dokundu: 2-1. 57’de aksilik üstüne aksilik. İnanılır gibi değil. Hajnal arkaya ortaladı, Hamit, Koman vuracakken müdahele etti, maçın hakemi penaltıyı gösterdi, atışı Gera gole çevirdi: 3-1.

Golleri yedikten sonra milliler açıldı! 71’de Mevlüt önce koşu yapsa kaleci Bogdan’ı avlayacaktı. İyi oynarsınız atak oynarsınız kısmen Romanya maçında olduğu gibi mağlup olabilirsiniz, ama dünkü gibi mağlubiyetler milli takıma yakışmıyor. Tarihin en kötü başlangıcını yapıyoruz, artık hesap zamanı gelmedi mi?

20 yıl sonra yine 3 puan

A MilliLER 2014 Dünya kupası elemelerinde ilk 4 maçında 1 galibiyet 3 yenilgi alıp sadece 3 puan toplarken, ilk kez 1994 Dünya Kupası elemelerinde 4 maçta 3 puanda kalmıştı. Sepp Piontek’le 20 yıl önce sadece San Marino’yu yenip Hollanda, Polonya ve İngiltere’ye kaybeden Ay-yıldızlılar grubunu da 5. bitirip elenmişti.

Bu kadar basit mi hocam!

Avcı, Dünya Kupası’na havlu attığımız yenilgiyi ve yenen golleri çok basit özetlerken, “İstifa etmeyeceğim. Henüz pes etmedik” dedi

MİLLİ Takım Teknik Direktörü Abdullah Avcı, 2014 biletini kaçırdığımız Macaristan maçı sonrası etrafa gülücükler dağıtırken hüsranı ‘basitçe’ özetledi:

“MAÇA iyi başladık ve güzel bir golle öne geçtik. Kontrolü elimizde tuttuğumuz anda çok basit bir gol yedik. 2. yarıda da çok basit bir top kaybı ile bir gol yedik. Penaltı da gelince çok kötü oldu. Oyuncuların basit goller yiyerek bu duruma düşmeleri gerçekten üzücü ama sonuç bu maalesef.

İSTİFA gibi bir düşüncem yok. Türk futbolunun sorunu istifa değil istikrar ve gelişimdir. Biz sadece teknik direktörlük yapmıyoruz. Eğitim ile yüklendiğimiz bir misyon da var. Kalan maçlar neler gösterecek göreceğiz. Henüz pes etmedik.”

‘Kırılma noktası ilk gol’

Egevari: “Geriye düştükten sonra beraberliği yakalamamız bize maçı getirdi.”

MACARİSTAN’IN teknik direktörü Sandor Egevari, Milli Takımımız’ı 3-1 yendikleri maçtan sonra oynanacak 6 maçın daha olduğunu ve gruptan çıkmak için elerinden gelenin en iyisini yapacaklarını söyledi. tecrübeli hoca şu şekilde konuştu:

“MAÇIN kırılma noktası 1-0 mağlupken beraberliği sağladığımız andı. Bu bize güven verdi. Taraftarlarımıza böyle bir mutluluk yaşattığımız için çok mutluyuz. Hollanda maçından sonra eleştiriler aldık ama bu sonuçtan sonra onların desteğini umarım yeniden alırız. Hollanda artık bu gruptan çıkacak. 2.’lik için birbiriyle oynayacak takımlar var. Başarıya gitmek için böyle devam etmeliyiz.”

Avcı daha sert olmalı

“Bu bir eleştiri değil. Tecrübeme dayanarak söylüyorum; iyi niyetliliği, o pozitifliği, iyi kalpliliği sert uygulamak gerekiyor. Bazen bu ciddiyeti hissettirmek gerekir.”

Milli Takım’ın yıldızı Hamit Altıntop, Macaristan maçı sonrası hem özeleştiri yaptı hem de hocası Abdullah Avcı’ya yol gösterdi:

“YEDİĞİMİZ golle ilgili olarak söyleyecek söz bulamıyorum. Nasıl oldu anlamadık. İlk yarıda inanılmaz pozitiftik. Önemli olan bu saatten sonra bütün puanları toplamak. Andorra ve Estonya’yı yenmeliyiz.

Gayet iyi başladık, performans ve istek olarak. Cuma gününe bakarsak daha iyiydi, pozitif başladık. Daha iyi bir his vardı. Siz dışarıdan nasıl gördünüz bilmiyorum. Sonuç inanılmaz olumsuz. Bu hepimizi üzüyor. Maalesef ileri adım atamıyoruz. Şartlara ve imkânlara göre en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Bazı pozisyonlarda daha soğuk kanlı bazı pozisyonlarda daha akıllı hareket edebiliriz.

‘YANLIŞ ANLAŞILDIM’

ABDULLAH hoca inanılmaz pozitif bir kişiliğe sahip. Detaylara dikkat eden ve öyle de bizleri maça hazırlayan. Ama bu eleştiri değil, ben tecrübeme dayanarak bazen de o iyi niyetliliği, o pozitifliği, iyi kalpliliği sert uygulamak gerekiyor. Ben buna inanıyorum. Bazen bu ciddiyeti hissettirmek gerekiyor.

SÖYLEDİĞİM Akhisar olayı yanlış anlaşıldı. Ben sadece örnek verdim. Türkiye futbolu bu. Maalesef bunu yine gördük. Söylediğim eleştirdiğim kendi felsefeme göre bazı şeyler yanlıştır, tartışılır. Türk futbolunun ve Milli Takım’ın ileriye adım atması için bunlara değiniyorum. Dediğim gibi biz bir turnuva kaybedebilriz ama arkadaşlarım profesyonel anlamda kendilerini geliştirmeli, en iyisini yapmalı. Adım adım sabırla gerçekleştirmeli.”

Haberin Devamı