Gazete Vatan Logo
Futbol Bunun adı çılgınlık!

Bunun adı çılgınlık!

2017-2018 sezonu öncesinde transfer dönemi oldukça hareketli geçti ve birçok rekor kırıldı. Takımlar kadrosunu güçlendirmekle beraber birçok futbolcu için de astronomik bedeller ödedi. Fransız devi PSG transfer şampiyonu olurken, Brezilyalı süperstar Neymar’ı da ‘Dünyanın en pahalı futbolcusu’ yaptı.

Bunun adı çılgınlık!

City servet harcadı

Geçen sezonu kupasız tamamlayan Manchester City, bu sezon çıtayı yükseltti. Ödediği 244.3 milyon Euro (995 milyon TL) ile transferde en çok parayı harcayan takım olan İngiliz ekibi, savunmaya yaptığı takviyeler ile dikkat çekti. City, 40 milyon Euro (163 milyon TL) karşılığında kalesini Benfica’dan Ederson ile güçlendirdi. Sağ bek mevkiisine 51 milyon Euro (207 milyon TL) karşılığında Tottenham’dan Kyle Walker’ı alan Ada temsilcisi, aynı bölgeye 30 milyon Euro’ya (122 milyon Euro) Real Madrid’den Danilo’yu transfer etti. Daha sonra Monaco’dan, Benjamin Mendy’i 57.5 milyon Euro’ya (234 milyon TL) takıma kazandıran Manchester City, Fransız oyuncuyu ‘Tarihin en pahalı savunma oyuncusu’ yaptı. Öte yandan Mavi-Beyazlılar, yine Monaco’dan, Bernardo Silva’yı 50 milyon Euro’ya (203 milyon TL) kadrosuna kattı. Aynı zamanda Manchester ekibi, Douglas Luiz ve Olarenwaju Kayode ikilisi için de 15.8 milyon Euro (64 milyon TL) ödedi.

PSG damga vurdu

Fransız devi PSG, Neymar’a 222 milyon Euro (904 milyon TL) bonservis bedeli ödeyerek transfer dönemine adeta damga vurdu. Brezilyalı süperstarı ‘Dünyanın en pahalı futbolcusu’ yapan Paris temsilcisi, Monaco’nun 18’lik yıldızı Kylian Mbappe için de kesenin ağzını oldukça açtı. Genç futbolcuyu, Finansal Fair Play (FFP) kuralları nedeniyle satın alma opsiyonuyla birlikte 1 yıllığına renklerine bağlayan Başkent ekibi, gelecek sezon Fransız oyuncunun bonservisini 175 milyon Euro (713 milyon TL) karşılığında almayı planlıyor. Öte yandan PSG, Juventus ile yollarını ayıran Dani Alves’i bedelsiz olarak takıma kazandırırken, Real Sociedad forması giyen Yuri Berchiche’yi de 16 milyon Euro’ya (65 milyon TL) kadrosuna kattı.

Haberin Devamı

United’dan 3 isme 164 milyon euro!

İngiltere Premier Lig’de son sezonlarda başarısız bir performans gösteren Manchester United, kadrosunda köklü değişikliklere gitmedi. Janujaz ve Rooney ile yollarını ayıran Kırmızı Şeytanlar, Lukaku, Matic ve Lindelöf’ü transfer etti. Lukaku için Everton’a 84.7 milyon Euro (345 milyon TL) ödeyen United, Matic’i ise 44.7 milyon Euro’ya (182 milyon TL) kadrosuna kattı. İngiliz devi, Victor Lindelöf’ü ise Benfica’dan 35 milyon Euro (142 milyon TL) bedelle takıma kazandırdı. ManU böylece 3 isim için 164 milyon Euro (668 milyon TL) ödedi. Öte yandan United, İbrahimovic’le tekrardan anlaştı.

Haberin Devamı

Neymar'ın yerine Dembele!

Katalan temsilcisi Barcelona, 222 milyon Euro karşılığında Neymar’ı Fransız devi PSG’ye göndermesinin ardından Brezilyalı yıldızın yerini Ousmane Dembele ile doldurdu. Fransız futbolcu için Borussia Dortmund’a bonuslarla beraber 147 milyon Euro (600 milyon TL) ödeyen Barça, genç oyuncuyu ‘Dünyanın en pahalı ikinci futbolcusu’ yaptı. 40 milyon Euro (163 milyon Euro) karşılığında Guangzhou Evergrande’den Paulinho’yu transfer ederek orta sahasını kuvvetlendiren Barcelona, Benfica’nın 23 yaşındaki sağ beki Nelson Semedo’yu da 30.5 milyon Euro’ya(124 milyon TL) kadrosuna kattı. Katalan ekibi öte yandan eski futbolcusu Gerard Deulofeu ve Fluminense’nin genç stoperi Marlon’u takıma kazandırdı. Transferin son dakikasına kadar Liverpool forması giyen Philippe Coutinho için bastıran Barça, İngiliz ekibi ile orta noktada buluşamadı.

Haberin Devamı

Chelsea’den 6 takviye

İngiltere Premier Lig’in son şampiyonu Chelsea, kadrosunu önemliölçüde korumasına karşın 6 ismi de takıma kazandırdı. Maviler, Real Madrid’in İspanyol santrforu Alvaro Morata’yı 62 milyon Euro’ya (252 milyon TL) transfer ederken, Monaco’nun genç orta sahası Tiemoue Bakayoko’yu ise 40 milyon Euro (163 milyon TL) bedelle kadrosuna kattı. Efsane oyuncusu John Terry ile yollarını ayıran İngiliz ekibi, stoper bölgesini ise Antonio Rüdiger ile doldurdu. Alman futbolcu için 35 milyon Euro (142 milyon TL) bonservis ödeyen Ada temsilcisi, Davide Zappacosta’yı ise 28 milyon Euro’ya (114 milyon TL) aldı. City ile sözleşmesi sona eren kaleci Willy Caballero’yu da takıma kazandıran Chelsea, transferin son gününde Leicester’ın yıldız ismi Danny Drinkwater ile sözleşme imzaladı. Maviler, İngiliz oyuncu için Leicester’a 38 milyon Euro (154 milyon TL) ödedi.

Haberin Devamı