Gazete Vatan Logo
Futbol Burak'a hücum

Burak'a hücum

İlk resmi girişim Fiorentina’dan geldi. Floransa ekibinden bir yönetici 2. başkan Ali Dürüst ile görüşerek “Eğer satmayı planlıyorsanız, 10-15 milyon Euro’ya Burak Yılmaz’a talibiz” önerisinde bulundu.

Burak'a hücum

G.SARAY’DA sezon attığı 24 golle 2010-11 sezonundaki performansının tesadüf olmadığını kanıtlayan ve üst üste 2 yıl gol kralı olarak tarihe geçen Burak Yılmaz, yaz transfer döneminin en gözde oyuncularından biri.

Şampiyonlar Ligi’nde de 8 gol atma başarısı gösteren Burak, Kupa 1’de Ronaldo (12) Lewandowski’nin ardından (10) kendisi ile aynı sayıda gol atan Messi ve Müller ile en skorer 5. oyuncudan olmaya başardı. İşte bu performansı G.Saray ile daha ilk sezonunu geride bırakan ve 3 yıllık daha anlaşması bulunan 27 yaşındaki futbolcu için Avrupa’nın birçok kulübü nabız yoklamaya başladı.

ÖNCE TEKLİFİ GÖRELİM

ANCAK resmi olarak ilk hamleye yapan kulüp Fiorentina oldu. Seri A’yı 4. sırada bitiren ve UEFA Avrupa Ligi’nde mücadele edecek olan İtalyan ekibinin bir yöneticisi sarı-kırmızıların 2. başkanı Ali Dürüst ile bir görüşme yaptı. Burak’ın menajerlerinin bulunduğu bu zirvede İtalyanlar “Biz Burak’ı satmayı düşünüyor musunuz? Eğer satmak gibi bir niyetiniz varsa biz talibiz ve Burak için düşündüğünüz rakam nedir?” diye sorarken, Dürüst’ün yanıtı “Bizim böyle bir talebimiz yok. Siz ne veriyorsunuz? Resmi teklif olmadan konuşulmaz” oldu.

G.SARAY’IN bu tavrı üzerine Fiorentina’lı yönetici “Satmayı düşünüyorsanız 10-15 milyon Euro arasında bir teklifle geleceğiz” sözleriyle Burak için ödemeyi planladıkları bonservis ücretini açıkça ifade etti. Ancak G.Saray’da hem önümüzdeki ay yapılacak başkanlık seçimi hem de teknik direktör Fatih Terim’in bu oyuncunun satılmasını istememesi nedeniyle Fiorentina’nın teklifi başkan Ünal Aysal tarafından değerlendirmeye alınmadı.

FLORANSA ekibinin yanı sıra İngiliz devi Chelsea, yeniden Fransa 1. Ligi’ne yükselen ve 70 milyon Euro’luk James Rodriguez ile Joao Moutinho transferleriyle dikkat çeken Monaco ile Falcao’nun ayrılmasının ardından milli golcüyü kadrosuna katmayı planlayan Arda Turan’lı A.Madrid’in de Burak Yılmaz için nabız yoklayan kulüpler olduğu öğrenildi.

BR17, artı 2 yıla sıcak bakıyor

SEZONUN tamamlanmasıyla birlikte adı hemen hemen hergün Avrupa’nın birbirinden büyük kulüpleriyle anılan Burak Yılmaz, G.Saray’dan ayrılmayı düşünmüyor. Sezon başında sarı-kırmızılılarla 4 yıllık sözleşme imzalayan tecrübeli golcü, aksine daha uzun yıllar G.Saray formasını giymek istiyor. Burak’ı isteyen tüm takımlar oyuncuyu 5 yıllığına kadrolarına katmak istiyor.

MİLLİ golcü ise G.Saray’dan ayrılmak bir yana 3 yıllık mukavelesini 2 yıl daha uzatmaya sıcak bakıyor. Sarı-kırmızılılarla 2.3 milyon Euro garanti ve 20 bin Euro maç başı ücret karşılığında imza atan Burak ilk sezonunda 39 maçta forma giyerken, yaklaşık 3.2 milyon Euro gelir eldi etti.

Devler Ligi krallığında 3.

DEVLER Ligi’nin finalinde B.Münih, B.Dortmund’u devirerek kupayı alırken G.Saraylı Burak da gol krallığında 3. oldu. Devler Ligi’nde attığı 12 golle Ronaldo zirveyi bırakmazken B.Dortmund’un yıldızı Lewandowski 10 golle 2. oldu. Burak ise B.Münihli Müller ve Barçalı Messi’yle, 8 golle 3. sırada kaldı.

Haberin Devamı