Gazete Vatan Logo
Trabzonspor Burak Yılmaz Neymar'ı yakaladı

Burak Yılmaz Neymar'ı yakaladı

16 maçta 17 gol atarak Neymar ile aynı istatistiğe ulaşan süper forvet, takımına katkıda da Avrupa’da ikinci sırada yer alıyor.

Burak Yılmaz Neymar'ı yakaladı

Trabzonspor formasıyla bu sezon muhteşem bir performans sergileyen, 16 karşılaşmada 17 gol atan Burak Yılmaz, karşılaşma başına 1.06 gol ortalamasıyla Neymar'ı yakaladı. Brezilyalı oyuncu da Fransa Ligi'nde 16 maçta 17 gol kaydetti. Diğer isimler ise İmmobile ve Bast Dost. İmmobile, 19 maçta 20 gol atarken, Bas Dost ise 19 maçta 19 kez fileleri havalandırarak maç başı 1 gol ortalamasıyla oynuyor. Avrupa'nın 5 büyük ligi ve Süper Lig'de yer alan golcü isimler düşünüldüğünde İnter'in yıldızı İcardi (yüzde 48.6) sonrası gole katkı yüzdesinde Burak ikinci sırada bulunuyor. Türk yıldızı, Freiburg'dan Petersen takip ediyor. Trabzon'a 3.5 milyon euro karşılığında gelen 32 yaşındaki forvet, attığı gollerle 7 ayda takımına 7.6 milyon TL kazandırdı. Bonservis bedelinin neredeyse yarısını puan primleri ile takımına kazandıran müthiş yetenek, 6 karşılaşmada birden fazla gol atarken, 7 maçın skorunu da doğrudan tayin etti.

7 MAÇTA 15 PUAN KAZANDIRDI

Burak'ın gol attığı son 7 maçta bordo-mavililer, 15 puan kazandı. Karadeniz temsilcisi bu periyotta Osmanlıspor, Sivasspor, Antalyaspor, Kasımpaşa'yı mağlup ederken; Karabükspor, Konyaspor ve F.Bahçe ile berabere kaldı. Bordo-mavililer, söz konusu 7 maçta 4 galibiyet, 3 beraberlik alarak 15 puan elde etti.

Haberin Devamı

16 KARŞILAŞMANIN 11'İNDE FİLELERİ HAVALANDIRDI

Burak, ligde forma giydiği 16 maçın 11'inde gol atmayı başardı. Milli futbolcu, Atiker Konyaspor (2 maç), Başakşehir, Alanyaspor, Osmanlıspor, Antalyaspor maçlarında ikişer, Fenerbahçe (2 maç), Sivasspor, Kasımpaşa ve Karabükspor karşılaşmalarında da birer gol kaydetti. Ligin ilk 11 haftasında 7, son 8 haftasında 10 gol atan bordo-mavili futbolcu, bu sezon bordo-mavili takımın 36 golünün 17'sine imza attı.

FENER'E ATTIĞI GOL iZLENME REKORU KIRDI

Turkcell'in GollerCepte uygulamasında Spor Toto Süper Lig'in 19. haftasının en popüler golü Trabzonspor'un yıldız golcüsü Burak Yılmaz'dan geldi. Uygulaması üzerinden Spor Toto Süper Lig'in 19. haftasında atılan toplam 24 gol, 285 bin 18 kez izlenirken Trabzonspor'u Fenerbahçe karşısında 1-0 öne geçiren gol, 46 bin 994 kez takip edildi.

Haberin Devamı

80 DAKİKADA BİR SAHNE ALIYOR

Futbol hayatında 17 numaralı formanın kendisi için ayrı bir önemi olan ve bu sezon da Trabzonspor'da 17 gole ulaşan Burak, ortalama 80 dakikada 1 gol atıyor. Ligde geride kalan 19 haftanın 16'sında görev yapan Burak Yılmaz, 1356 dakika sahada kalırken 1.06 gol ortalamasıyla oynadı.

(Fotomaç)