Gazete Vatan Logo
Galatasaray Pekin kralı Burak

Pekin kralı Burak

Geçen ay Alberto Zaccheroni’yi takımın başına getiren Beijing Guoan milli golcüye 4 sene için bonuslarla birlikte 32 milyon Euro ödeyecek. Pekin ekibinin Aslan’a ödeyeceği bonservis bedeli ise 8 milyon Euro

Pekin kralı Burak

DÜNYA futbolunu etkisi altına alan Çin transfer kasırgasına G.Saray’ın gol kralı apoletli yıldızı Burak Yılmaz da kapıldı. Ara transfer döneminde takımdan ayrılıp West Ham United’a gitmesi gündeme gelen, hatta Osmanlıspor maçında attığı golün ardından tribünlere el sallaması “Ayrılıyor” şeklinde yorumlanan milli golcü Çin’in Beijing Guoan kulübüne transfer oldu.

15 Ocak’ta göreve ünlü İtalyan teknik direktör Alberto Zaccheroni’yi getiren Pekin ekibinden gelen cazip teklif sonrasında ayrılmak istediğini hocası Mustafa Denizli ile birlikte yönetime ileten 30 yaşındaki futbolcu, bonuslarla birlikte yıllık 8 milyon Euro’ya 4 seneliğine Guoan ile anlaştı.

EŞYALARINI TOPLADI

EKONOMİK olarak sıkıntılı günler geçiren G.Saray ise bu transferden 8 milyon Euro bonservis bedeli alacak. Trabzonspor ile yapılan anlaşma gereği bonservisin yüzde 25’ini Karadeniz ekibine vermek zorunda olsa da sarı-kırmızılılar bu yıl 2.8 milyon Euro, sonraki 3 sezonda da 50 bin Euro artışla toplam 10 milyon Euro’nun üzerine çıkan bir parayı oyuncuya ödemekten kurtulacak.

Haberin Devamı

BUGÜN ligde Torku Konyaspor ile karşılaşacak olan G.Saray’da Burak’ın dün akşam tesislerde arkadaşlarıyla vedalaştığı ve Florya’da bulunan kişisel eşyalarının bir kısmını topladığı da öğrenildi.